10 Mart Pazar günü saat 14.00'da yapılan mitinge katılım yoğun oldu. Eski Belediye Meydanı'nda gerçekleşen mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Tekirdağ İlçe Başkanı Yusuf Çetin, STK Başkanları ile binlerce vatandaş katılım gösterdi.

''80 BİN SEÇMENİN OYLARINA TALİBİZ''

Düzenlenen mitingde ilk konuşmayı İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin gerçekleştirdi. Millet İttifakı kapsamında Başkan Mandalı'ya destek vereceklerini söyleyen Çetin, ''Kapaklılılar, öncelikle genel başkanımız Meral Akşener sizlere kucak dolusu selamlarını gönderdi lütfen kabul buyurun. Bizler Millet İttifakı olarak 24 Haziran'da başlayan bu birlikteliğimizi genel merkezlerimizin yapmış olduğu protokol gereği 31 Mart yerel seçimlerinde de sürdürme kararı aldık. Kapaklı'da da İYİ Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi Adayı İrfan Mandalı'yı Belediye Başkanı olarak destekliyoruz. Bu yolda kendisine her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık dönemde de kendisi belediye başkanı olacak. Biz yalnızca İYİ Parti ya da CHP seçmenlerinin oylarına değil, tüm Kapaklı'daki 80 bin seçmenin oylarına talibiz. Ben buraya katılan tüm vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepiniz Allah'a emanet olun.'' ifadelerini kullandı.

''MART'IN SONU BAHAR''

Çetin'in konuşmalarının ardından Millet İttifakı'nın ilçemizdeki bir diğer temsilcisi CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin kürsüde yerini aldı. Katılımcıları selamlayarak konuşmalarına başlayan Seçkin, ''Aldığımız bu kutsal görevi 2014 yılından beri Tekirdağ ilinin tüm ilçelerinde layıkıyla yerine getirmiş olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri insan odaklı, sosyal ve demokrat belediyeciliği her alanda kusursuz bir şekilde yerine yerine getirmiş bulunuyoruz. Tekirdağ'ın tüm ilçelerinde yaşayan vatandaşlar böyle bir anlayışla yönetilmekten son derece mutlular. 31 Mart 2019 günü bu anlayışın devamı için sizlerden tekrar destek istiyoruz. Kapaklımız her yıl Türkiye'nin en çok nüfus artışı olan ilçelerinden biri olmaktadır. Bununla birlikte ihtiyaçları her geçen gün artmaktadır. Böyle hızla büyüyen ilçemize onu yakından tanıyan, vatandaşın derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, Kapaklı sevdasını kendisine yaşam felsefesi edinmiş bir başkan gerekmektedir. Kapaklısına sevdalı, halkın adamı İrfan Mandalı; ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bir dönem daha destan yazmaya hazırız. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum; Mart'ın sonu bahar!'' dedi.

''İRFAN BAŞKAN'I KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEKLİYORUZ''

Programın bir diğer konuşmacısı olan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise, şunları söyledi; ''Millet İttifakı Genel Merkezlerimizce yapıldı ve amacı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin temel değerlerini, üniter yapısını korumaktır. Bu ittifakı genel seçimlerden sonra yerel seçimlerde devam ettiriyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ'da ittifak olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'ı 11 ilçede destekliyoruz. Kapaklı ilçemizde de aynı şekilde İrfan başkanı teşkilatlarımız nezdinde kayıtsız, şartsız destekliyoruz. Bu desteklerimiz 8 ilçede kayıtsız şartsızdır, kalan 3 ilçede de kendi adaylarımızı destekleyeceğiz.''

''EN BÜYÜK BEKA SORUNU BU İKTİDARDIR''

AK Parti hükümetinin yanlış bir politika izlediğine değinen Milletvekili Kaplan, ''Bu iktidarda bazı sorunlar var. 'Beka sorunu' diye tutturuyorlar ama en büyük sorun Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten iktidardadır. Ülkede haksızlığa, hukuksuzluğa, işsizliğe ve kurulmuş düzeni yok etmeye; artı ülkenin kuruluşlarını satarak ekonomisini bitirmeye neden olan bu iktidardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tek beka sorunu bu iktidardır. Onun için ittifak olarak bunları ilk olarak yerelden defedeceğiz, ardından genelde başımızdan defedeceğiz. Şu anda hükümetin bir takım uygulamaları var. 'Türküm' demekten rahatsızlar, 'Doğruyum' demekten rahatsızlar, 'Çalışkanım' demesinden rahatsızlar.'' sözlerini kullandı.

''BUNA KARGALAR BİLE GÜLER''

Milletvekili Kaplan, geçtiğimiz gün Pınarçalıları ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in buradaki söylemlerine dair de eleştiriler sıraladı. Kaplan, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; ''Evvelsi gün Enerji Bakanı Çerkezköy'e geldi, sizin ilçenizi de ziyaret etti. 'Termik Santral projesini kaldıracağız' diyorlardı, şimdi 'Müjde doğalgaz bulduk' diyor. Buna kargalar bile güler, bizim Trakyamızın her yerinde zaten doğalgaz var. Enerji Santral için 'Kömürümüzde yeterli değerleri bulamadık' diyor; 'Yapmayacağız' demiyor. Ve bizim koyunlarımız bunları alkışlıyorlar. Hepimiz kanser mi olacağız? Bunun için yerel seçimlerde tüm İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partililer birleşerek bu iktidara son noktayı koymak zorundayız. Hepinizi tekrar selamlıyorum, Allah'a emanet olun. ''

''KAPAKLI'YI YERİNDEN UÇURACAKTIR''

Programda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “ Kapaklı benim için en az sizler kadar kıymetli bir ilçedir. Çocuklarımı kucağıma alıp büyüttüğüm bir yerdir. Anlamı ve önemi benim için fazladır. Kapaklı ilçe olmadan önce bile ilçe olmak için hazırdı. Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi kıt kanat zamanda yaratıcılık ve çözüm odaklı hizmetleriyle güzel hizmetler yaptılar. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hiçbir zaman partizanlık yapmadı. Bizim anlayışımızda rant yok kent kültürü var. Betona değil geleceğe yatırım var. Bu anlamda geçtiğimiz dönemden bu döneme kadar tüm belediye başkanlarımız Tekirdağ’ın çehresini değiştirdiler. İrfan Mandalı vizyonlarıyla, çalışma azmiyle, Kapaklı ve ülke sevdasıyla Kapaklı’yı yerinden uçuracaktır. Elbette eksiklerimiz var ama yapılacak çok işimiz var. Yarım kalan projelerimiz var. Bunları bitirmek için daha fazla hizmet gerekiyor” dedi. 

“ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Ülkede bir ayrımcılık yaratıldığını kaydeden Milletvekili Yüceer, “ Memleketin hali ortada. Ekonomik sorunlar, yolsuzluk işsizliği görüyorsunuz AK Parti üretmeyen bir Türkiye yarattı. Tarımı bitirdiler, 130 milyar borç 527 milyara çıktı. Her doğan çocuk 30 bin TL borçla doğuyor. Memleketi sadece çıkarları için iktidarları ile böldüler ve ayrıştırdılar. Bir ülkenin birlik ve beraberliği bozulursa bu tutkal artık yapışmaz. Kimseyi üç beş oy alacağım diye bu toplumun birliğine, barışına, huzuruna nifak sokmamalıdır. Bizler çok dikkatli olmalıyız. Bu birilik beraberliğimiz üç beş oy için kardeşlik hukukuna zarar vermek isteyenlere izin vermemeliyiz. Hepimiz aynı otobüsteyiz. Kimsenin gücü birlik beraberliği, ortak geleceği yıkmaya yetmeyecektir” diye konuştu. 

“İŞÇİNİN VE EMEKÇİNİN HAKKINI YOK SAYIYORLAR”

Bakan ziyaretlerinin yerel seçim çalışması olduğunu kaydeden Yüceer, “ 17 yıldır neredeydiniz? Seçimlere 20 gün kala gidip geliyorsunuz. 17 yıldır iktidarda olanlar  bir damla su mu getirdiler? Ne hizmet getirdiler? Bu ülkenin beka sorunu var diyorlar. Bu seçimlerin öneminden farkındayız. Beka sorunu AK Parti ve MHP saltanatının beka sorunudur. 17 yıldır iktidardalar istedikleri kanunu çıkardılar, istediklerini atadılar. FETÖ ile aynı masaya oturdular, PKK açılımı yaptılar. 17 yıldır beka sorununu çözemediniz, yerel seçimlerde de mi çözeceksiniz. Çocuk mu kandırıyorsunuz.  Huzurumuzun bozulmasına kimse izin vermeyecektir. Birlik ve beraberlik devam ettiği sürece herkes vız gelir tırs gider. Yedi düvele karşı ortak mücadeleyi verdik, gene veririz. Bu ülkenin beka sorunu sizsiniz. Sizlerin politikasıdır. İşçinin emekçinin hakkını yok sayıyorlar. Bu anlayış kendilerine saray yaptırıp ülkemin insanlarını kuru soğana mahkum eden anlayıştır. İnşallah bu anlayıştan ülkemizi kurtaracağız. Ben belediye başkanlarımıza, beraber yol yürüdüğümüz hemşerilerimize yiğit ve mert insanlarına inanıyoruz” dedi. 

“12-0 YAPACAĞIZ”

Tekirdağ'da hedeflerinin yeniden 12-0 olduğunu kaydeden Yüceer “ Millet ittifakı kurduk. İllet zillet dediler. Gayri meşru dediler. Bizlere terörist dediler. Kimlerle ittifak kurduklarını, kimlerle masaya oturduklarına bakacaklar. Biz millet ittifakı ile güç birliği kurduk. Hedefimiz yine 12-0 yapmak. Onları ittifakı iftiraları, bizi yıldırma çabaları beyhude çabalardır. Ben buna inanıyorum. Termik santral yapacağız dediler. Bizde yapamazsınız dedik. Bize şov yapıyorsunuz dediler. Seçimlere kısa sürede kala milletvekilleri sosyal medyadan yapılmayacak dedi. Açıklama yapmayan bakan seçimlere 20 gün kala gelip açıklama yapıyor. Biz buraya termik santral yaptırmayacağız. Hep böyle bir olacağız. Çocuklarımız sağlıklı bir çevrede yaşasın istiyoruz. Onlar bilmedikleri için böyle konuşuyorlar. 12-0 yapmak için çok çalışmamız gerekiyor. Yıldırmaya çalışıyorlar, oylarımıza sahip çıkalım. Demokrasi ve millet üzerine kurulan ittifakı bozmaya çalışıyorlar. Onların ucuz siyasetine papuç bırakmayacağız. Tekirdağ’lı hemşerilerim ranta yönelik haramilerin saltanatına asla izin vermeyecektir” dedi. 

“BİZİM BAŞKANLARIMIZ 4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI”

Mitingin bir diğer konuşmacısı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun oldu. Kapsamlı mitingden etkilendiğini kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise,  ‘ Kapaklı Tamam’ diyerek konuşmasına başladı. Aygun,  “ Yine 12-0 yapacağız. Enerjileri bitti sönmeye başladı. 31 Mart akşamı ampul patlayacak. Türkiye’de ki ölüm rakamlarına baktığımız zaman dördüncü sıradayız. Dört kişiden birisi kanserden ölüyor. Enerji bakanı gelmiş Tekirdağ’ın her yerinde doğalgaz var diyor. Yeni mi öğrendin. Doğalgaz bulmuşlar müsteşarlarının doğalgaz çıktığından bile haberi yok. Tekirdağ’da kaya gazı da var. Biz Trakya’ya termik santral yaptırmayacağız diyor. Bunu sen demedin. Cübbesine sahip çıkan hakimler, danıştay’da ki hakimler sayesinde termik santral iptal oldu. Ama bunu da başarıymış gibi paylaşıyorsunuz. Burası Trakya, bunu yemezler. Bizim başkanlarımız merkezi yönetimden daha önde gidiyor. Vergide dokuzuncu sıradayken, hizmet almada 40’lara düştük. Vergiyi veriyoruz ama geri dönüşü bize gelmiyor. Tekirdağ beş yıllık süre zarfında Ankara’dan 836 milyon TL para almış. Ama bizim belediyelerimiz beş katını yani 4 milyar TL yatırım yapmıştır” dedi. 

“HERKESİN OYLARINA TALİBİZ”

Tekirdağ ve ilçelerinin beş yıllık süre zarfında 35 milyar TL vergi ödediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak “ Tekirdağ Berlin olma yolunda ilerliyor. Sizler burada 4 milyar TL bir yatırım yapmışsınız. Seçimlere ağır şartlarda gidiyoruz. Devletin borcu beş kat, şirketlerin borcu 33 kat, 17 yılda vatandaşın borcu 78 kat artmıştır. İnsanlar kuru soğana muhtaç olmuşlardır. Ülke çok kötü yönetiliyor. Liyakat diye bir şey kalmadı. İşsizlik 7.5 milyona çıktı. Dünyada 93 ülkenin nüfusundan fazladır.  Her dört gençten birisi işsizdir. Milletten kopan iktidar saraylarında ejder sularını içiyorlar. Kilosu 4 bin TL’lik çaylar içerken, meydanlara vatandaşlara 250 gramlık çay dağıtıyorlar.  ‘Beni desteklemeyen benim sözümü dinlemeyen herkes haindir’ diyen bir yönetim anlayışı vardır. Milletin birliği beraberliğini sağlamakla sorumlu olun cumhurbaşkanlığı makamı insanların içine nifak sokuyor.  Martın sonu bahardır. Zafer kazanacağız demiyorum. Büyük başarı elde edeceğiz. Çünkü burada AK Parti, MHP ve diğer partilere oy veren herkesi millet ittifakı olarak kucaklıyoruz. Zafer düşmana karşı kazanılır. Zafer kazanmayacağız kimse bizim düşmanımız değil. Herkesin oylarına talibiz” dedi.

''KADİR BEY SENİN ARKANDADIR!''

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, konuşmalarını yapmak üzere kürsüde yer aldı. İrfan Mandalı ile 5 yıl daha birlikte görev yapmak istediğini belirten Başkan Albayrak, ''3 gündür Kapaklı'da gece gündüz geziyorum. Kapaklı'da bir heyecan seziyordum ama bu heyecanı meydanlara taşıyan değerli başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bugün İrfan Mandalı'nın günü, birazdan onu buraya çağıracaklar fakat onlar çağırmadan ben biraz anlatmak istiyorum. 5 yıldır kendisi ile birlikte çalışıyoruz. Kapaklı'ya sevgisi olan bu başkanın, Büyükşehir'e göndermiş olduğu meclis üyeleri ile çok güzel çalışmalara imza attık. İrfan Başkan'ın o kadar büyük bir Kapaklı sevgisi var ki, zaman zaman kendi Büyükşehir Belediye Başkanı ile tersleşecek kadar kendine güveniyor. Helal olsun diyorum, burada darılma gücenme yok. Çünkü o, bugün 112 bin nüfusa gelen Kapaklı'yı; 2 bin nüfusundan itibaren biliyor. Belki Kapaklı'nın %60'ını tek tek, isim olarak sayabilecek bir arkadaşımız. Konuşmamı bitirmeden 5 yıl içerisinde Tekirdağ'ın bütün ilçelerine büyük hizmetler yaptığımızı söylemek istiyorum. Şuradan Kapaklı meydanından bir kez daha söylemek istiyorum; İrfan Başkan, sonuna kadar çalışmaya devam! Yetmediği yerde Kadir Bey senin arkandadır. İnşallah 31 Mart akşamı Tekirdağ'da Millet İttifakı olarak tüm belediyeleri alacağız. Türkiye Millet İttifakı olarak Türkiye'nin büyük çoğunlukta belediyelerini alacak ve ülkemize nefes aldıracak. Hepinize tekrar başarılar diliyorum.'' sözlerini kaydetti.

''ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ''

Programda Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nin Kapaklı Şube Temsilcileri de söz aldı. EYT'lileri temsilen konuşan Bahattin Yalçın; ''Bizler 9 Eylül 1999 tarihinde çıkarılan 4447 sayılı kanunu hukuk tarihinde ilk defa geriye doğru işletilerek mağdur edilen, emeklilik hakları gasp edilen insanlarız. Bizler sadaka değil, erken emeklilik değil, hakkımızı istiyoruz. Gördüğümüz gibi çoğumuz 50'li yaşlardayız. Bugün işverenlerin kapısına gittiğimizde işverenler 'Sen yaşlısın' diyor, devletimizin kapısına gittiğimizde 'Sen daha gençsin seni nasıl emekli edeyim?' diyor. Bir diğer mağduriyetimiz ise 2008 senesinde çıkarılan 5510 sayılı aylık bağlanma oranları yasasıdır. Aylık bağlanma oranları %80'lerden %28'lere düşürüldü. Şu anda emeklilerimizin almış olduğu emekli maaşı asıl maaşının yarısıdır.'' dedi.

''BİZDEN BU TOPRAĞA ZARAR GELMEZ''

EYT mağdurlarının işçilerden ve emekçilerden oluştuğuna dikkat çeken Yalçın, ''Birileri bizlere 'boş işler' diyor. Bugün kullandığınız sarayları, villaları, o lüks uçakları, makam otolarınızı, taktığınız binlerce liralık saatleri, pırlanta ve mücevherlerinizi yapanlar bizlerin nasırlı elleridir. Bizler bu dünyanın en onurlu insanlarıyız. Neden? Çünkü hırsız, arsız, kaçakçı olabilirdik. Uyuşturucu bile satabilirdik. Ama bizler alnımızın teri ve nasırlı ellerimizle helal lokmamızı kazanıyoruz. Askerliğimizi yaparak vatani görevimizi yerine getirdik ve her ay bordrolarımızdan vergilerimizi ödeyerek devletimize olan borcumuzu kapatıyoruz. Birilerinin çocukları çürük raporları alarak askerlikten muhaf edilebiliyor, birilerinin vergi borçları bir çırpıda silinebiliyor. Bizlerden ne bu bayrağa, ne bu devlete, ne de bu toprağa zarar gelmez. Bizler andımız ile her sabah and içerek okula başlamış bir nesiliz. Bizler İstiklal Marşımız ile gurur duymuş bir nesiliz. Bizler türemedik, hep vardık; ve var olmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''KAPAKLI'DA TERCİHİMİZ MANDALIDIR''

EYT Kapaklı Şubesi olarak Başkan Mandalı'yı destekleyeceğinin sözünü veren Yalçın, ''31 Mart'ta tercihimizi bizi dinleyen, bizi anlayan ve bizimle olandan yana kullanacağız. Ve diyoruz ki kim bizimleyse, biz de onunlayız. Kapaklı'da tercihimiz halkın adamı, milletin adamı İrfan Mandalı'dır. Buradan biz kez daha bizlere destek olan başkan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a ve Nalan Çolak hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' sözlerini kaydetti. Ardından EYT Kapaklı Şubesi'ndeki dava arkadaşlarının isimlerini okuyan Yalçın, kendilerine teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

''BİZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ''

Protokol mensuplarının konuşmalarının ardından Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Halkın yoğun coşkusu ve alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Mandalı, ''15 yıldır sürekli dile getirdiğim bir cümle var "Biz büyük bir aileyiz". Bugün buradaki kalabalığı görünce, bu cümleyi değiştirmeye karar verdim. Biz çok büyük bir aileyiz. Aile demişken, anacığımı görüyorum orada! Analarımız bizim başımızın tacıdır, analar ayağa çağırılmaz, cennetin anaların ayaklarının altında olduğu müjdelenirken onları ayağımıza çağırmak ne haddimize; onları başımızın üstünde taşımamız gerekir! Annelerimiz, eşlerimiz, toplumu güzelleştiren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en büyük değerlerimiz onlar bizim..'' dedi. Ardından kürsüden inerek annesinin yanına Başkan Mandalı, elini öperek kendisine teşekkür etti.

''GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTIK''

Kapaklı'da ayrım yapmadan hizmet ettiklerini belirten Başkan Mandalı, ''Atatürk'ün de dediği gibi; Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde, göklere yükselmeye layıksın. Sizlerin teveccühü ile, tam 15 yıldır sizlere hizmet etme gayreti içerisindeyim. Kapaklı küçücük bir beldeyken, bana bu görevi layık gördünüz; sonrasını zaten biliyorsunuz. Birlikte gece gündüz demeden, partili partisiz ayrımı yapmadan çalıştık.'' diye konuştu.

''KAPAKLIMIZI BİRLİKTE İLÇE YAPTIK''

Kapaklı'nın ilçe olma sürecine hatırlatmalarda bulunan Mandalı, ''5 yıl önce sizlerle birlikte bir mücadele verdik, 'Biz artık ilçe olmak istiyoruz' dedik. Ama birileri ne dedi biliyor musunuz? "İlçe olmaya ne gerek var, Çerkezköy'e bağlanalım" dediler.  Kapaklı'nın önünü kesmek için el altından pazarlıklar yaptılar. Ama biz ne yaptık? Sizlerle el ele verdik, Kapaklımızı ilçe yaptık! Bu da yetmedi, Kapaklımızı Trakya'nın parlayan yıldızı haline getirdik. Bunu birlikte başardık. O zaman bizi engellemeye çalışanlar, Çerkezköy'den belediye başkan yardımcılığı sözü alanlar, şimdi Trakya'nın en gözde ilçeleri arasında olan Kapaklı'da belediyeyi yönetmeye talip olmuşlar. Siz benim hemşerilerimi ne sanıyorsunuz ya?'' ifadelerini kullandı.

''HEP BİRLİKTE SANTRALE KARŞI DURDUK''

Konuşmasında Termik Santral konusuna da değinen Başkan Mandalı, ''Benim halkım, Kapaklı'ya ihanet etmek isteyenleri unutur mu? Unutmaz! Bunların Kapaklı'ya hizmet etmek, bunlar ne Kapaklı'yı ne de Kapaklı halkını zerre düşünmüyorlar! Bugün size vereceğim iki örnekle ne demek istediğimi sizler de gayet iyi anlayacaksınız. Biliyorsunuz, yakın zamanda akciğerimiz konumundaki Pınarça'da kömürlü Termik Santral tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Sizlerin teveccühü ile seçilmiş belediye başkanınız olarak hemen sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve sizlere bir çağrıda bulundum. 'Bu Termik Santral insan sağlığına zararlı, konum itibariyle de yüzbinlerce kişiyi etkileyecek' dedim. Sağolsun neredeyse tüm sivil toplum kuruluşları bu çağrımızı dikkate aldı. Pınarçalı kadınlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız hep birlikte santrale karşı durdu.'' dedi.

''VATANDAŞ SİZİN NE OLDUĞUNUZU BİLİYOR''

Rakip aday Mustafa Çetin'in bu mücadele sürecindeki tutumuna vurgu yapan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle devam etti; ''Bu mücadeleimizde siyasi partilerin de bir çoğu yanımızda oldu, ancak bir kişi sesini çıkaramadı! Yahu kardeşim, gel etme, bunca insan kanser olacak dedik ne dese beğenirsiniz? Buyrun sizler de izleyin.''. Başkan Mandalı'nın bu sözlerinin ardından miting alanındaki dev ekranda Mustafa Çetin'in Termik Santral konusundaki görüşlerini anlattığı bir video yayımı yapıldı.  Ardından konuşmasını sürdüren Mandalı, ''Görüyorsunuz değil mi? Kıymetli hemşerilerim; ''Ben karşı çıksaydım, Ömer abi gibi yapmam gerekirdi diyor. Peki, kim bu Ömer abi? Ömer Kılınç, Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesiydi. Termik Santral kararı alınınca buna tepki olarak istifa etti. Kendisi "Torunlarımın istikbalini düşünerek Termik Santral istemiyorum. Ben bu vebale ortak olamam" dedi. Ama bu şahıs ne yaptı? Adaylığı elden gitmesin diye, sizlerin sağlığını hiçe sayarak sus-pus oturmayı tercih etti. Şimdi sizlere soruyorum; Sizin sağlığınızı düşünmeyen bu adamın Kapaklı'ya nasıl bir faydası olabilir? Bu saatten sonra Pınarça'ya bakan getirseniz ne olur, getirmeseniz ne olur? Vatandaş sizin ne olduğunuzu gayet iyi biliyor.''

''BENİ ASLA DURDURAMAZSINIZ''

Asfalt Plenti Şantiyesi'nin AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi tarafından kapatıldığını da söyleyen Mandalı, ''Gelelim diğer örneğimize. Bunlar sizin sağlığınızı düşünmedikleri gibi, sizin hizmet almanızı da istemiyorlar! Nasıl mı? Onu da hemen anlatayım. Biliyorsunuz, yaklaşık 9 ay önce ihalemizi yaptık ve Karaağaç'ta geçici bir asfalt plenti kurduk. Bu plent ile Kapaklı ve Karaağaç'ın neredeyse tüm yollarını asfalt yapacaktık. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz Termik Santral konusunda üç maymunu oynayan bu şahıslar geçici asfalt plenti söz konusu olunca aniden çevreci oldular. İktidarın gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdular. Amaçlarını sizler de gayet iyi biliyorsunuz. Bunların niyeti, insan sağlığı falan değil, bunlar akıllarınca İrfan Mandalı'nın hizmet yapmasını engellemek istediler. Ancak unuttukları bir şey var; İrfan Mandalı'nın arkasında vatandaş var vatandaş! Benim hizmet yapmamı  geciktirebilirsiniz belki, ama beni asla durduramazsınız!'' dedi.

''BAK İŞİNE BE KARDEŞİM''

Başkan Mandalı, konuşmasında şu ifadelere de yer verdi; ''Şimdi sizlerin huzuruna çıkıp sizlerden oy isteyen bu şahıs var ya, ben kendisine 'yenilen pehlivan' diyorum. Çünkü daha önce iki kez çıktı karşıma, ikisinde de sizler onu bu göreve layık görmediniz. Ama hala ısrar ediyor. İnşallah 31 Mart'ta sizler yine gerekli cevabı  vereceksiniz bu arkadaşa. Sonra zaten 2024'e kadar bir daha göremezsiniz bunu. Çünkü kendisi sadece seçimden seçime çıkıyor ortaya, seçimden sonra aniden kayboluyor. Şimdi sokakta zorla milletin elini sıkıyor ya, seçimden sonra kimseye selam vermez bu. Kapaklı halkı iyi bilir kendisini kimsenin cemiyetine katılmışlığı yoktur. Aslında kendisi de durumun farkında, sırf bu yüzden kendisine oy istemeyi bıraktı. Şimdi millete diyor ki 'Tamam, ben seçimden seçime çıkıyorum ama bak benim bakan tanıdıklarım var. Ben Kapaklı'ya devlet yatırımı getireceğim. Ben hizmet edemesem de onlar Kapaklı'ya hizmet eder.' diyor. Bak işine be kardeşim!''

''TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK''

Kapaklı'nın borçsuz bir belediyeye sahip olduğunu da vurgulayan Başkan Mandalı, ''Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye, 5 yıldır neredeydin? 5 yıldır neden getirmedin devlet yatırımlarını? Ne hastanemiz var, ne Adliyemiz, nerede bu devlet yatırımları? Biz vatandaşımıza hizmet ediyoruz zaten siz hizmete engel olmayın yeter. Çok şükür belediyemizin bir kuruş borcu yok. Bir kuruş faiz ödemeden 15 yıldır Kapaklımıza hizmet ediyoruz. Biz bize yetiyoruz çok şükür.'' dedi.

PROJELERİNİ TANITTI

Son olarak yeni dönemdeki projelerini anlatan Mandalı, ''Sevdamız Kapaklı" diyerek tam 15 yıldır sizlerin teveccühü ile sizlere hizmet etmeye çalışan bir belediye başkanıyım. 15 yıl içerisinde neler yaptığımızı, Kapaklı'nın nasıl bir değişim yaşadığını hepiniz biliyorsunuz. Yine de hatırlamanız için bir kitap hazırladık. Bu kitap, birlik olunca  üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmadığının kanıtıdır. Dedim ya, biz çok büyük bir aileyiz ve birlikte çok güçlüyüz. İnşallah yeni dönemde de 'Sevdamız Kapaklı' diyerek yeni projelerimizle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Buyurun hep beraber izleyelim.'' dedi ve yine alandaki dev ekranlarda yeni dönemde yapılması planlanan projelerle ilgili bir video gösterisi, katılımcıların seyrine sunuldu. 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Başkan Mandalı, son olarak; ''Az önce 'Sevdamız Kapaklı' dedim ama, benim bir sevdam daha var. Şimdi izninizle hayat arkadaşımı, Fatma Hanım'ı sahneye davet ediyorum.'' dedi ve eşi Fatma Mandalı'yı sahneye çağırdı. Ardından Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adaylarının da sahneye davet edildiği program, Başkan Adayı Mandalı ile encümen adaylarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.