Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Samsunlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu kahvaltı programında projeleri için kolları sıvadığını duyurdu. Kazak Gölü projesi, Üniversite yatırımları ve İkitelli’nin gelişi gibi birçok önemli konudan bahseden Çetin, ayrıca yakın zamanda Kapaklı’ya yatırım getirebilmek için Katar’a gideceğini açıkladı.

‘’50 MİLYON BORÇ VAR’’

Belediyenin gelir gider dengesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, ‘’Herkes bana belediyenin genel durumu ile ilgili sorular soruyor. Bununla ilgili özel bir kuruluş davet ederek belediyenin genel mali bütçesini inceletiyoruz. Bankadan alınmış krediler var, bir önceki dönemde verilmiş ihaleler var, bu ihalelerle ilgili mevzuatlar var. Bunları çok erken açıklamak istemiyoruz ancak genel anlamda tahminen 50 milyon civarında bir borcumuz olduğunu biliyoruz. Bu borcun faizleri ile birlikte 60 milyon olduğunu düşünüyoruz. Halihazırda da hakkediş yapılmış, fatura kesilmiş veya yeni kesilecek olan faturalarla beraber büyük bir borcumuz var.’’ Şeklinde konuştu.

‘’TASARRUF UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Belediyenin harcamalarında tasarrufa gideceğini belirten Çetin, ‘’Borçlara takılmıyoruz, borç bir şekilde halledilir. Bizim temel sorunumuz belediyenin gelir gider tablosunun birbirini karşılamaması. Düşünsenize hem borcunuz var, hem de her ay açığınız olan bir işletmesiniz. Borcu nasıl ödeyeceksiniz? Borcu borçla ödeyeceksiniz. Bununla ilgili hızlı bir şekilde tasarrufları öne çıkartan yaptırımlar uygulamaya çalışıyoruz. ‘’ dedi.

‘’ELİMİZDE LİYAKATLİ BİR KADRO VAR’’

Çetin açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Elimizde gerçekten liyakatli, işi bilen bir kadro var. Bu kadroyu nasıl faydalı bir şekilde değerlendiririz bunun gayreti içerisindeyiz. Personel olarak fazlalığımız var ancak mevcut şartlar içerisinde hepsinden faydalanmak için gayret gösteriyoruz. Ortada bir ayrım yapacaksak bu ayrımda vicdanen rahat olmak istiyorum; ‘Bu arkadaşımız faydalı değil’ diyebilmek istiyorum. Bir taraftan da bu insanları işten çıkarırsak yüklü bir tazminat ödemek zorundayız. Ben belediyede halihazırda bir işin ucunu tutmayan insanlar olduğunu biliyorum. Onları da oyunun içine dahil etmeye çalışıyoruz. Haftalardır onlardan bir öneri bekliyorum, 2 haftayı geçti kimseden bir öneri gelmedi. Çünkü hayal kurmayı unutmuş bir belediyecilik anlayışları var. İlk toplantımızı yaptık, ‘Arkadaşlar böyle bir açığımız var ne yapmalıyız?’ dedik ve ilk önerileri ‘Yer satalım’ oldu. Zaten satılacak 2 yerimiz kaldı, başka da yerimiz yok.’’

‘’RUHSAT HARÇLARINI DÜŞÜRECEĞİZ’’

Ayrıca Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda İnşaat Ruhsat Harçları ile ilgili bir düzenleme gerçekleştireceğini müjdeleyen Başkan Çetin, ‘’Bu arada iş dünyamıza ‘Ruhsat harçlarını düşüreceğiz’ diye söz vermiştik. Bölgemizdeki diğer ilçelerin ruhsat harçlarının ortalamalarını aldık, hakikaten biraz yüksek. İnşallah ilk mecliste bununla ilgili bir önerge sunacağız. İş dünyası, özellikle inşaat sektörü burada lokomotifimiz ve bunun önünü açmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde güzel fırsatlar var, eğer bu fırsatları olumlu kullanabilirsek Kapaklı çok daha güzel yerlere gelecek.’’ Diye konuştu.

‘’30 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM GELECEK’’

İkitelli OSB’nin durumu ile ilgili de bilgilendirmeler yapan Çetin, ‘’Öncelikle bir anlayışın değişmesini, bir heyecanın gelmesini, bir mutluluğun gelmesini arzuluyorum. Bu halkta var, bunu devam ettirmek istiyoruz. İkitelli OSB’sinin yönetimi bizlere geldi, çok güzel haberleri var. Hyosoung’un alt tarafından Çorlu istikametine kadarki büyük bir alanda inşaatlarını yapıp oraya konuşlanacaklar. Bunların içerisinde birkaç dernek var ve bize gelen derneğin altında 600 kuruluş var. Ortalama hepsinin 50’şer çalışanı var. Yani 600 tanesi buraya 30 bin kişilik istihdam getirecek.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’YENİ BİR KAPAKLI YAPACAĞIZ’’

İstihdamın artması ile birlikte inşaat sektörünün de güçleneceğini değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Bu yeni bir inşaat sektörünün başlangıcı demek. Bu yüzden iş adamlarımız ile bir araya gelerek ‘Yeni bir Kapaklı’yı nasıl inşa ederiz?’ diye düşüneceğiz. Emlak konutları, Yıldızkent konutları gibi projeler geliştirerek aramızda iş dağılımı yaparız. Kimin gücü ne kadar yetiyorsa o kadar yapar. Biz belediye olarak bu projelere öncülük etmek istiyoruz. Altyapısını yaparız, kanalizasyonunu yaparız, yeşil donatısını yaparız, sizler de inşaatları yaparsınız. Kapaklı’nın dışında yeni bir Kapaklı yapmayı düşünüyoruz.’’ dedi.

‘’HEM ESNAF KAZANACAK HEM İMAJIMIZ GELİŞECEK’’

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda yeni sportif faaliyetler yapılması için Hollanda ile görüşme sağladığını da kaydeden Çetin, ‘’Kazak Gölümüzün potansiyellerini yukarı çekmek için Hollandalı bir firma ile irtibata geçtim. Avrupa’da düzenlenen bir turnuvayı Kazak Gölü’nde gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Surf yarışması dedikleri halatla çekilen bu yarışmada, gölün iki tarafına direkler dikiliyor. Elindeki halatı tutarak yarışmacıyı çekiyorlar. Bu yarışma Avrupa’da iki yerde yapılıyor ve burasını da çok beğenmişler. Burada bir Avrupa turnuvasının düzenlendiğini ve 300 bin kişinin buraya geldiğini düşünün. Burada bir sürü pansiyon ve hotel dolacak. Hem esnafımız kazanacak hem Kapaklı’nın imajı gelişecek. ‘’ diye konuştu.

‘’9 ÖZEL ÜNİVERSİTE İLE GÖRÜŞTÜK’’

Projeleri arasında bulunan Üniversite sözü için de çalışmalar yaptığını söyleyen Çetin, şu ifadeleri kullandı; ‘’9 tane özel üniversite ile burası hakkında görüşmemiz oldu. Bunlardan 4’ü ciddi anlamda çalışma yapmak için yönetimi ile görüşeceğini kaydetti. Bunlar bizim geleceğe dair umutlarımız, hayallerimiz. İkizgöller ile ilgili ayrıca bir projemiz daha var ve bunun için Ramazan ayının ikinci haftasında Katar’a gideceğiz. Yatırım yapmalarına teşvik etmek için görüşmeler yapacağız.’’

‘’YARIM SAATTE KARADENİZ’E GİDEBİLECEĞİZ’’

Son olarak Kapaklı’yı Karadeniz ile bağlantılı bir ilçe haline getirmek istediğini söyleyen Çetin, ‘’Çok daha büyük bir hayalim var, çok kolay değil. İçişleri Bakanlığı’na sunulmak üzere bir dosya hazırlıyorum. Pınarça’dan Karadeniz’e kadar uzanan o büyük ormanı Kapaklı sınırlarına dahil etmek istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek Kapaklı Karadeniz’e sınırı olan bir ilçe olacak. Pınarça’dan Sefaalan’a giden yolun güzergahında yapacağımız oynamalarla buradan yarım saatte Karadeniz’e gidebileceğiz. Orayı Turizm merkezi haline getirebiliriz. Eğer Kazak Gölü’nde bu sörf yarışması gibi projelerimizi yapabilirsek, İçişleri Bakanlığı’nın önüne koyabilecek bir donemiz olur. Hallaçlı, Binkılıç ve Yalıköy mahallelerini kapsayan bir yerleşim yerine turistik merkezler yapacağız.’’ Şeklinde konuştu.

DERNEKLERDEN DESTEK BEKLEDİ

Derneklerin de bu konuda kendisini desteklemesini isteyen Belediye Başkanı Çetin, ‘’Bunlarla ilgili yakında Ankara’ya gidip gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz. İlçe Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve Dernek Başkanlarımız ile beraber gideceğiz. Misal dernek başkanlarımıza diyeceğiz ki ‘Kendi vilayetinizin milletvekillerine gidip bu hizmeti isteyin.’ Düşünsenize Ankara’da bir anda Kapaklı’nın konuşulduğunu. Eğer bu algıyı oluşturursak istediğimizi alırız, tüm hizmetleri de getiririz. Biraz sabır ve anlayış istiyorum.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.