Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel´e göndermelerde bulunarak, ‘’31 Mart seçimlerinde 4 ilçeyi kaybettik, ama şunu herkes bilsin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi´nde yani Patron benim" dedi.

‘’PATRON BENİM’’

Albayrak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ´´Öyle ortaya çıkıp arkamda AK Parti'nin şu milletvekili var, arkamda TBMM Başkanı var, o da yetmezse toplantıya Vali´yi de çağırırım, kimi arkanıza alırsan al, benim arkamda 351800 Tekirdağlı’nın gücü var, bu gücü arkana alabiliyor musun? önce bu gücü arkana al ondan sonra senle konuşalım. Patron benim, varsa bir derdin gelirsin anlatırsın, ben evet ya da hayır derim, halkın adına ben karar veririm.’’

‘’VALİ´NİN O FOTOĞRAFTA NE İŞİ VAR’’

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı’nın Spor Bakanlığı’nda çektirdiği fotoğrafları ve paylaşımları eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  “2-3 gün önce Ankara´da çok büyük reklamlar yaptılar 3 ilçe belediye başkanı Süleymanpaşa, Kapaklı, Hayrabolu, Belediye başkanları ile bütün ilçelerin AK Parti ilçe başkanları ile Ankara’ya gitmişler. Gençlik Spor Bakanlığı yatırımları için oraya gitmişler, daha sonra AK Parti İl Başkanı beyanat veriyor ´Teşkilatımız ile beraber Spor Gençlik Bakanlığı'na gittik. Protokolü imzaladık´ ilçe teşkilatımız diyor, teşkilatın ortasında içinde değerli bir büyüğümüz, Tekirdağ´ın en büyüğü Valimiz var, arkadaşlar ne olursa olsun, sayın Valimiz o kalabalığın içinde olamaz, orada siyasi bir toplantı var, bunu birçok defa söyledim bir kez daha söylüyorum Devleti temsil eden Vali ile Siyasi partinin bir il başkanı orada olamaz” dedi.

‘’HİÇ KİMSE DEVLETİN VALİSİNE ABİ DİYE HİTAP EDEMEZ’’

Son olarak ‘üslup’ konusunda eleştiriler sıralayan Albayrak “AK Partili siyasetçilere bakıyorum, telefonla konuşurken bir yandan valinin elini sıkıyor veya valinin makamında telefonla konuşuyor, Vali´ye abi diyor, hiçbir yetkili devletin valisine abi diyemez, Sayın Valimiz de buna müsaade etmemesi lazım” dedi.