CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa, gazetemiz haber merkezini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette projelerinden bahseden Başa, ‘’ Büyükşehir, büyük ulaşım projeleri yapmalı. Bizler de bu konuda çalışıyoruz. Vatandaşlarımız Büyükşehir’de yaşadığını hissetmeli.’’ dedi.

Kısa süre önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Şafak Başa, CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için kolları sıvadı. Aday Adaylığını duyurduktan sonra Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de ziyaretler gerçekleştiren Şafak Başa, 23 Kasım Cuma günü Kapaklı Gazetesi haber merkezimizi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Başa’yı, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil karşıladı. 

‘’EN TEMEL HEDEFİMİZ YOLLARI HALLETMEK’’

Ziyarette projelerinden bahseden CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa, ‘’Bizim yönetimimizdeki Büyükşehir Belediyesi’nin en temel hedefi yolları halletmek olacak. Biliyorsunuz ki Tekirdağ Büyükşehir il sınırlarında bulunan altyapı probleminin çoğunu hallettik. Bu sebeple bozulan, tahrip olan yollarımız var. Biz göreve geldiğimizde bu yolların birçoğundaki tahribatı gidereceğiz. Bana göre en büyük ikinci sorun ise trafik ve otopark problemi. Vatandaşlarımızdan en çok şikayet aldığımız konular bunlar. Tekirdağ çok göç alan bir il olduğu için tüm ilçelerimizin katlı otoparklara ve geniş yollara ihtiyacı var. Büyükşehir, büyük ulaşım projeleri yapmalı. Bizler de bu konuda çalışıyoruz. Vatandaşlarımız Büyükşehir’de yaşadığını hissetmeli. ‘’ dedi.

‘’HER SENE HAYRABOLU KADAR NÜFUS GELİYOR’’

Tekirdağ’ın yoğun göç alan bir il olduğuna dikkat çeken Başa, ‘’Büyükşehir Belediyesi klasik hizmetler dışında farklı hizmetlere de adım atması gerektiğini savunuyorum. Bence ilimizin en önemli sorunu göçtür. İnanılmaz bir nüfus geliyor ve bu insanların eğitim, sağlık, barınma ve istihdam talepleri var. Bunlarla ilgilenmeliyiz çünkü her sene Tekirdağ’a bir Hayrabolu kadar nüfus geliyor. Bu sadece Büyükşehir’in görevi değil fakat bununla ağırlıklı olarak ilgilenmesi gereken Büyükşehir’dir. Her gelen nüfusla birlikte hizmet talebi de artıyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ÖNCELİĞİM HALK SAĞLIĞI OLACAK’’

Ayrıca halk sağlığına önem vereceğini de vurgulayan Şafak Başa, ‘’Çevre kirliliği, çöp sorunu ve yeşil alan sorunumuz mevcut. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konularda atılımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Önceden altyapı sorunlarımız vardı ve anketlerimizde bu sorun belli oluyordu. Şuan yaptığımız anketlerde ise bu sorunun altlarda kaldığını görüyoruz. Tarım alanları gittikçe kirleniyor, Ergene malumunuz ve yapılması düşünülen bir de Termik Santral projesi var. Bu dönem Büyükşehir Belediyemiz okula ve eğitime öncelik verdi. Benim önceliğim ise halk sağlığı olacak. Gezici sağlık hizmetlerine önem vereceğiz. Mobil sağlık hizmetleri kurmayı düşünüyoruz. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’TURİZMİ TEŞVİK EDECEĞİZ’’

Tekirdağ’ın turizm bakımından da şanslı bir il olduğunu söyleyen Başa, ‘’Onun dışında turizmi canlandırmayı düşünüyoruz. Çok büyük bir sahilimiz var, bunu değerlendirmeliyiz. Ve gördüğüm kadarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin bir turizm bölümü yok. Bizim ilk işimiz bu bölümü kurup projelerimi hayata geçirmek olacak. Yani neden Marmaraereğlisi’nde Milli takımların kamp yapabileceği bir alan olmasın? Bizler turizmi teşvik edeceğiz. Bu saydıklarımın dışında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde yapılması gereken iş çok. ‘’ dedi.

‘’KAPAKLI’DA BİR ÜNİVERSİTE OLABİLİR’’

Vakıf üniversitelerinin önemini belirten Şafak Başa, Kapaklı veya Çorlu’da özel bir üniversitenin yapılabileceğini söyledi. Bu konuda Organize Sanayi Bölgeleri’ne bir yolgösterici olacağını dile getiren Başa, şunları söyledi; ‘’Öğrencilere çok önem vermeliyiz. Üniversiteler ile işbirliği protokolleri yapılabilir, bu dönem fazla yapılmadı. Keza Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir vakıf üniversitesi neden yok? İş adamları ile, hayırseverler ile böyle bir vakıf kurulup Çorlu ya da Kapaklı’ya bir üniversite kurulabilir. Burada sadece devletten beklemek doğru değil. Tekirdağ’da 22 tane OSB var ve bir araya gelseler çok rahat bir şekilde Ekonomi ve Sanayi Üniversitesi kurabilirler. Bu konuda bir önderliğe ihtiyaç var. Büyükşehir Belediye Başkanı her şeyi yapamayabilir ama bazı şeylere vesile olur. Ben daha çok vesile olan idarecileri seviyorum. ‘’

‘’BELEDİYE BAŞKANI VİZYONER OLMALI’’

Başa konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Mesela bu dönem çok içimize kapandığımızı düşünüyorum. Eğer yatırım uzmanları bulabilirsem, Büyükşehir Belediyesi’ne bir yatırım ofisi açmayı düşünüyorum. Tekirdağ’da yatırımcının önünü açmalıyız. Bu saydıklarım Büyükşehir’in doğrudan sorunu değil, fakat Büyükşehir Belediye Başkanı’nın her şeye kafa yorabilecek biri olması gerektiğini savunuyorum. Bence bir Büyükşehir Belediye Başkanı vizyoner olmalı. Yapacak çok şey var, yeter ki vesile olun.’’

‘’TECRÜBELERİMİZİ İLİMİZE AKTARMAK İSTİYORUM’’

Tekirdağ’ın kentsel yapılaşması hakkında da konuşan Başa,’’Tekirdağ için kentsel dönüşüm düşünülebilir. Bildiğiniz üzere Süleymanpaşa ilçemizdeki çoğu ev, çarpık yapılaşma çerçevesinde kurulmuş. Ayrıca bu bölgenin bir de deprem riski var. Oralarda bir kentsel dönüşüm düşünülebilir, düşünülmeli. Bu daha uzun süreçli olan bir proje ve bu konuda bir çalışma olduğunu biliyorum. Göreve getirildiğim takdirde konuyla yakından ilgileneceğime emin olabilirsiniz.  Ben görev dolayısıyla Türkiye’nin 81 vilayetinde bulundum ve bu vilayetlerden aldığım tecrübeleri ilimize aktarmak istiyorum. ‘’ diyerek açıklamasını noktaladı.