Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışması hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından gözler Ak Parti Grup Toplantısı’na çevrildi. 17 Nisan 2018 Salı günü düzenlenen Ak Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

‘’BAHÇELİ İLE BİR GÖRÜŞMEM VAR’’

Bahçeli’nin erken seçim çağrısı ile ilgili söyleyecekleri de merak konusu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi. 

‘’İTTİFAKI 2019 MİLLETVEKİLİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE TAŞIYORUZ’’

2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini de işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Tabii ki AK Parti olarak MHP ile birlikte 7 Ağustos sürecine bizler sadık kaldık. Ama, sözde ana muhalefet orada daveti kabul etmeyip, son anda geldi. Oradaki konuşmayı da fırsat bilip, o konuşmadan sonra da hemen aleyhte konuşmalara başladı. Çünkü akşam başka sabah başka. Fakat bu süreç, MHP ile AK Parti'yi işte gördüğünüz gibi Cumhurun ittifakına taşıdı. Şimdi cumhurun ittifakıyla inşallah Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Milletimizin gönlünde yaptığı bizim de halk oylamasıyla sandığa teşmil ettiğimiz bu ittfakı, 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine de inşallah taşıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.