14 Şubat Perşembe günü saat 20:30’da Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği’nde düzenlenen programa yoğun katılım oldu. Sebahattin Altınsoy’un aday adayı tanıtım toplantısına MHP MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Mert Kaya ve çok sayıda partili ve dernek mensubu katıldı.

‘’ÇIKTIĞI YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Toplantının açılış konuşmasını Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı Zalif Çavdar gerçekleştirdi. Hemşehrisi olan Sebahattin Altınsoy’a siyasi hayatında başarılar dileyen Dernek Başkanı Çavdar, ‘’Sebahattim kardeşim hakkında bir iki kelime etmek istiyorum. Tüm siyasi partilerimizden Sebahattin kardeşimize teklif geldi, kendisi MHP’den aday adaylığını koymak için bekledi. İnşallah Sebahattin kardeşimizin bu dik duruşuna MHP’de aynı şekilde tevazu göstererek encümen adayı gösterir. Genç arkadaşımıza da çıktığı yolda başarılar diliyorum.’’ dedi. 

‘’AK PARTİ VE MHP BİRLİKTELİĞİNİ SİZLER OLUŞTURDUNUZ’’

Dernek Başkanı Çavdar’ın ardından Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu söz aldı. AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı birliğine dikkat çeken Zorlu, ‘’Bakın biz akşam yattık da ertesi gün AK Parti ile ittifak yapalım demedik. Aynı şekilde AK Parti de MHP ile birliktelik yapmadı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yenikapı’da toplanan sizler bu birlikteliği oluşturdunuz. Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti’yi bir araya getirerek ‘Cumhur İttfakı’nı kuran sizlersiniz. Yerel seçimlerde de inşallah bu birlikteliği sürerek beka için milli karar, cumhur için istikrar diyeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İKİSİ DE BİZİM LİSTELERİMİZDİR’’

AK Parti ve MHP’nin Meclis Üyesi Aday listelerinin ayrı olduğuna dikkat çeken Zorlu, şunları söyledi; ‘’Bildiğiniz gibi bu birliktelikte Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayımız Mustafa Çetin’i destekleyeceğiz. Fakat MHP ve AK Parti’nin encümen listeleri ayrı olacak. İkisi de bizim listelerimizdir. Biz MHP’liler kendi encümenlerimizi destekleyeceğiz. Bu yüzden bu yola çıkmış olan Sebahattin Altınsoy’a başarılar dilerim.’’ 

‘’DESTEKLERİNİZE TALİBİM’’

Zorlu’nun ardından ise AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Av. Ercan Üçel kalabalığa seslendi. Seçim sürecinde MHP Teşkilatları ile dirsek temasında olacaklarını belirten Üçel, Altınsoy’a siyasi hayatında başarılar diledi. Sonrasında ise Milliyetçi Hareket Partisi eski İlçe Başkan Yardımcısı Sebahattin Altınsoy konuşma gerçekleştirdi. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Altınsoy, ‘’MHP olarak genel başkanımızın talimatı doğrultusunda Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkanımız olan Mustafa Çetin’i destekleyeceğiz. Meclis üyesi olarak ise kendi listemizden seçime gireceğiz. Bu dönemde desteklerinize talibiz.’’ diye konuştu. 

‘’TARAFIMIZ BELLİ BİR ŞEKİLDE SİYASET YAPACAĞIZ’’

Altınsoy, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; ‘’Genç bir siyasetçi kardeşiniz olarak teşkilatımızın özü bir sözü olan ‘Ülkücülerin partisi MHP’dir’ diyoruz. Genel Başkanımızın, İl Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın çizdiği çizgide, yolumuzdan sapmadan, dedikodulara fırsat vermeden, tarafımızı ve rengimizi belirtmiş; sağa sola yalpalamadan, siyasi çıkarlar için ülkümüzden ve davamızdan vazgeçmeden, eylemlerimizle söylemlerimiz bir olarak siyaset yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

‘’HER KAPIYA GİRECEĞİZ’’

Toplantıda son konuşan isim ise Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin oldu. Adaylara başarılar dileyen Çetin, ‘’Biz adaylık ile çok önemli bir misyon üstlendik. Bu anlamda da çok daha fazla çalışacağımıza söz veriyorum. Her yere her kapıya gireceğiz. Allah’ın izni ve sizlerinde desteğiyle Cumhur İttifakını Kapaklı’da iktidar yapacağız. Kapaklı’da 81 vilayetten insan yaşıyor. Anadolu’nun kırsalından gelmiş, onun hamuruyla yoğrulmuş, vatanperver, milliyetçi, muhafazakar bir kitleye sahibiz. Kapaklı’da 15 yıldır vatandaşımıza zulüm eden, hizmetten yoksun, kapalı kapılar arkasında halka eziyet çektiren bu belediyeyi; size söz veriyorum 31 Mart akşamı MHPli kardeşlerimizin desteği ile oradan indireceğiz. Bu vesileyle de MHP’de meclis üyeliği aday adaylığı müracaatında bulunan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.’’ Sözlerini kullandı.