Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlara özel yemek programı düzenledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katıldığı programda konuşan Başkan Akay, ‘’Sadece AK Parti döneminde alt yapı yatırımı yapıldı deyip bizim dönemimizde yapılmadı denmesi insanların aklıyla oynamaktır” dedi.

Tokoçin Restaurantta düzenlenen programa Çerkezköy’de görev yapan muhtarlar katılım sağladı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın geçtiğimiz günlerde Çerkezköy ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Başkanı Özcan’ı sert bir dille eleştirdi.

‘’ASFALT PROGRAMINI YAPMAYA BAŞLADIK’’

Başkan Akay, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “İller bankası kredisi onaylanırsa tüm mahallelerde kazılar başlayacak. Hepimizin dertlendiği bu konular netleşecek. TESKİ’nin planlama durumları netleştikçe içme suyunun daha uzun vadede değişmesi yerlerde asfalt programını yapmaya başladık. Bugün Kızılpınar’ın 3 mahallesinde de park işlerimize başlıyoruz. Bunun dışında önümüzdeki 2021 dönemine ait Narin Caddesi’nin proje çalışması devam ediyor. İstasyon Mahallesinde Cengiz Topel ile Üründül sokağa bağlanan hattın ihale çalışması başladı. Melisa ve Çağlayan sokakta soğuk asfalt çalışması gibi altyapıların olduğu yerlerde asfalt gündemimizde, iki yıl evvelki vaatlerin arkasından giderek proje çalışmalarına devam ediyoruz. Atatürk ve Öztrak Caddesindeki, çalışmaların detaylarını önümüzdeki meclis toplantısında anlatacağım. Meydan altı otopark çalışmalarının da proje çalışmaları devam ediyor. Yeni bir şehir meydanı olsun bakış açısı ile yola çıkıyoruz. Esnaf ve vatandaşlarımızdan taleplerimiz olacak. Kötü ve çirkin görüntü oluşturan tabelalardan, dökük binalardan kurtulmak için vatandaşlarımızdan talepte bulunacağız. Bu konudaki fikir ve taleplerinizi mutlaka bizlere ulaştırın. Çerkezköy’ün belki bir daha bir asır dokunulmayacak cadde ve sokaklarımız olsun istiyoruz. Sessizliğimizin sebeplerinden biri de proje aşamalarımız. Uzun vadede sorun çıkarmayacak, altyapı sorunu yaşatmayacak projelerle yola çıkacağız. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yağmur suyu, içme suyu işlerimiz var” diye konuştu.

“BU İŞ MAALESEF UZUN BOYLU”

Başkan Akay, Atatürk Viyadüğü yaya kaldırım genişletme çalışmaları projesi hakkında eleştirilere de şu cevabı verdi; “Atatürk Viyadüğü yaya kaldırım genişletme çalışmalarımızın proje safhası devam ediyor. Bunun bu kadar uzaması ile ilgili bu kadar uzun boylu mu diye düşünebilirsiniz, evet bu iş bu kadar maalesef uzun boylu. Düşünmeden, zaman harcanmadan bir iş yapıldığından gördüğünüz gibi 2007 yılında yapılmış, yaya kaldırımı 80 cm bırakılmış işle karşı karşıya kalıyoruz. Prefabrik bir köprüde 2 metre kaldırım açmanın teknik sıkıntılarını yaşıyoruz. Bu viyadük örneği, proje safhalarına neden bu kadar önem verip zaman harcadığımızın en büyük örneği” dedi.

“KİMSE ELEŞTİRİ KOLAYCILIĞINA KAPILMASIN”

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de muhtarlar toplantısı yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve AK Parti eski İlçe Başkanı Ümit Kök’ün eleştirilerine yanıt veren Akay, “Tabii ki Türkiye ekonomisi ne ise Belediye ekonomisi de aynı. Ekonomik krizi ve pandemi süreci belediye ekonomisini etkiledi. Bugün kendi çarkları ile dönen ve yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bahane aramıyorum, dertlerin hepsini biliyorum demiyorum ama çözüm önerilerini aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Buraya gelerek Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirme kolaycılığına kimse kapılmasın. Çerkezköy’ün altyapısına hiçbir şey yapılmadı derken geçtiğimiz dönem neler yapıldığını görmezden gelmek zor olmamalı. Sadece AK Parti döneminde alt yapı yatırımı yapıldı deyip bizim dönemimizde yapılmadı denmesi insanların aklıyla oynamaktır. Metrekareye 15 kilogram yağış yağdığından İmar Sitesi sular altında kalmıyor muydu? Ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa. Küçük sanayi sitesinin sular altında kaldığı dönemlerde sessiz kalan arkadaşlar bugün hangi bakış açısı ile altyapı yatırımı yapılmadı diyebiliyor. Aklımızla kimse alay etmesin!” açıklamasında bulundu.

“ÇORLU SUYUNU ISLAH EDEMEDİLER”

AK Partililerin eleştirilerine eksik devlet yatırımları ile yanıt veren Akay, “Çerkezköy’ün tüm kanalizasyonlara derelere akarken şu an sadece Cumhuriyet Mahallesi’nde bu sorun var o da yakında bitecek. Bugün tüm kanalizasyonlar arıtma tesisine gidiyor. Asbest boruları kimse unutmasın. Bu yorumlarla hedef şaşırtmaya çalışan arkadaşlara bir sorum olacak. Çerkezköy’ün Çorlu suyu sorunu Fatih Mahallesi’ni sular altında bıraktı. 2012 DSİ tarafından açıklama yapıldı, biz bu işi yapacağız diye. Büyükşehir yasası ile bu işi siz yapacaksınız dediler, daha sonra 2016’da kamulaştırma yapacaksınız dediler. 15 Mart 2017 tarihinde Çorlu Suyu kamulaştırması için bir işi omuzlarına yük aldı. Ocak 2019’da hala risk altında bulunan GMKP ve Fatih Mahallesi’ndeki vatandaşların sorununu gidermek için DSİ ihale yaptı. Mart 2019’da işi müteahhite teslim etti. Bir yıl ödenek yok diye işe başlamadılar. Buraya gelen İl ve İlçe başakanlarının bu konularla ilgili bilgileri var ama ilgileri yok. Çorlu suyu sorunu hala devam etmekte, tarih 2020 yılının Ağustos ayı, Allah vermesin Giresun’da neler olduğunu gördük. Ani su baskınlarının bu şehirde neler olduğunu gayet iyi gördük. 2020 yılı oldu iş teslim edileli 1 sene geçti hala daha ödenek verilmedi. Böyle şeyi yaşarsak bu konuştuklarımızı tarih not edecektir. Böylesine hayati meseleleri Çerkezköy bir daha yaşamasın diye başkanlarımıza ilgilenmeleri temennisinde bulunuyorum. Zaman zaman Çerkezköy’ün derelerinden kokular geliyor, vatandaşın talebi, şikayeti bizlere geliyor. İşte bunun nedeni derelere yapılan kaçak deşarjlar. Bunu geçtiğimiz yıllarda Kızılpınar’da kırmızı akan dere ile gördük. Siz dereyi ıslah ederseniz, bu deşarjlar olmaz. Kavakdere örneği var, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi örneği var. Islah edilmiş dere örneğini orada görebiliyoruz. Çorlu deresinin ıslahının talebini bir kez daha istiyorum. 1,5 yıllık dönem geçirdik, 3,5 yıllık dönem kaldı. Yoğun bir 2021, 2022 ve 2023 yılı geçireceğiz. Yatırımlarında, yapacaklarımızın da arkasındayız.” dedi.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Akay, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Emniyet Müdürlüğü’nün mevcut Zabıta Müdürlüğü’ne taşınma aşaması ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Vahap Akay, “Süreç devam ediyor. Yılan hikayesine dönen bir iş oldu ama şuan son rötuşlarda, yıl sonu Emniyete tahsis olacak ve trafik denetleme sistemi faaliyete geçecek.” dedi.

Kentpark içerisindeki astsubay lojmanlarının son durumu ve şehir içi ulaşım araçlarına durak sistemine geçip geçmeyeceği ilgili soruya da yanıt veren Akay, “Süreç aynı hali ile duruyor. Bunun için Ankara’ya gideceğiz kapıları çalacağız. Önceden 4 bloğu ruhsatsız olduğu için yıktık. Şuan az kullanılan 2 blok kaldı. Onları da eninde sonunda yıkıp hem KentPark’a hem de altı yola katacağız. TESKİ’nin altyapı yatırımlarının ardından üst yapı çalışmalarının başlaması ile yeni bir düzenleme yaptıracağız. Zabıta ekiplerimiz de kurallara uymayanlar ile ilgili gereken işlemi yapacaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’1826 GÜNDÜR GÖREVDEYİZ’’

Akay’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak söz aldı. Siyasi eleştirilerin yersiz olduğunu belirten Başkan Albayrak, ‘’Şimdi arkadaşlar çok samimi konuşuyorum, Çerkezköy’ün sorunlarını çok iyi bilen, konuları çok iyi takip eden bir belediye başkanı ile çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi toplantılarında önceliği Çerkezköy’ün menfaatleri oluyor. Hangi siyasi parti ne konuşursa konuşsun, bizim hem Tekirdağ hem de Çerkezköy için iyi niyetli bir yaklaşım içerisinde olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Aynı filmi ikinci defa görüyoruz. 2014’te belediye seçimlerinin ardından 2019’da tekrardan seçildik. AK Parti yöneticileri her ortamda bizi eleştirerek siyasi menfaat içerisine girdiler. 1826 gündür görevdeyiz. Bu görevimizi hizmet için verdik. Arkadaşlar geldi benim hizmet dönemimin 3. Ayında istifa et demeye başladılar. Ben İstanbul’un Kadir Abisi değil, Tekirdağ’ın Kadir Abi’siyim.’’ dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’E 25 MİLYON LİRALIK ÇALIŞMA YAPTIK’’

Albayrak, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Allah’a şükür 5 yılı doldurduk. Ben bu 5 yıl içinde belediye başkanımızın başarılı olduğuna inanıyorum. Çerkezköy’e 211 milyon liralık yatırım verdik. Bizler bu göreve çalışmak için seçildik. Bu dönemimizi de kimseyle kavga ederek geçirmeyeceğiz. Pandemi döneminde de ekonomik kriz döneminde de Çerkezköy’e 25 milyon liralık çalışma yaptık. Halkımızı korumak için pandemi döneminde güzel çalışmalar yaparak geçirdik. Çerkezköy’e çok ciddi yatırım ve desteklerimiz oldu. 4 ay boyunca öz kaynaklarımız çok fazla değil. Bizim gelirimiz Maliye bakanlığı tarafından toplanan vergiler ve İller Bankası’ndan gelen para. Geçen seneye nazaran bu yıl 115 milyon lira eksik para geldi. Çerkezköy’e 20 milyon liralık yatırımla çalışmalara başladık. Yağmur Suyu inşaatına başlayacağımızı söyledik.’’

Konuşmaların ardından mahalle muhtarlarının istek ve talepleri alındı ve toplantıya katılan basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.