Kapaklı Gazetesi - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, geçtiğimiz günlerde Çorlu’daki içme suyu ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ)’yi topa tuttu. Özcan’ın açıklamalarına yanıt veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mestan Özcan ‘yalan rüzgârı’ estirmeye devam ediyor.” dedi.

İddiaları yalanlayan Başkan Albayrak, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İktidar partisinin il başkanı olmanın getirdiği yükümlülükleri bir yana bırakıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin aleyhinde karalama kampanyası yürütmeyi birinci hedefi haline getiren AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan, gerçek dışı beyanlarına ve haksız ithamlarına devam ediyor.

Sayın Mestan Özcan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) hizmet, yatırım ve projelerimizi gerçekleştirmesinden ve tüm bu çalışmalarımızın halk nezdinde memnuniyetle karşılanmasından büyük rahatsızlık duymaktadır. Sayın Mestan Özcan’ın gerçek amacı Tekirdağ halkının daha iyi hizmet almasını sağlamak olsa, halkımızın yaşamakta oldukları sorunların çözümü ve ihtiyaçlarının karşılanması için mücadele ederdi.

Tekirdağ ilimizin en fazla vergi veren iller listesinde ilk sıralarda; kişi başına düşen devlet yatırımlarını alma sıralamasında ise son sıralarda yer aldığı gerçeğini unutan veya göz ardı eden Sayın Mestan Özcan, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için hiçbir çaba sarf etmediği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile bağlı kuruluşumuz TESKİ’nin tüm engellemelere ve zor şartlara rağmen yürüttüğü çalışmaları yok saymaya veya kötülemeye yönelik bir strateji izlemektedir. Nitekim 08.06.2021 tarihinde Çorlu ilçemizde Facebook hesabından yapmış olduğu canlı yayın da bunlardan biridir. Yöneltmiş olduğu haksız ithamlar karşısında basın açıklaması yapılması zorunluluğu doğmuştur.

“UCUZ SİYASET ÜRÜNÜ”

Çorlu ilçemizde 02.06.2021 tarihinde 5 ekiple 13 saatlik çalışma sonucunda 7 farklı noktada içme suyu şebeke irtibat bağlantı çalışmaları yapılarak yaklaşık 2.000 metre asbest hattımızın yerine sağlıklı düktil font içme suyu boru hattı kurulumu yapılmıştır. Projemiz tamamlandığında devre dışı bırakılacak olan Q 500 mm. ve Q 450 mm’lik asbest içme suyu hatlarımızda altyapı yenileme çalışmalarımız esnasında ortaya çıkan arızalara da müdahale edilmiştir. Cemaliye ve Kemalettin mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızca yapılan basınç yetersizliği şikâyetleri sonucunda ekiplerimizce ivedilikle gerekli müdahaleler yapılmış olup, yürütülen çalışmalar sonucunda arıza onarılıp basınç şikâyetleri giderilmiştir. Altyapı yenileme çalışmaları esnasında yapılmak zorunda kalınan kesintileri ve meydana gelen arızaların sanki genel bir arızaymış gibi gösterilmesi ve bu şekilde yapılan çalışmanın ve verilen emeğin yok sayılması ucuz bir siyasetin ürünüdür.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

TESKİ altyapı çalışmalarını ilçe belediyelerimizin, muhtarlıklarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yerine getirmektedir. Çorlu Belediyemizin üst yapı yapacağı yerlerde altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca rögar kapaklarının olmadığına ilişkin iddialar da doğru değildir. Tekirdağ ili genelindeki altyapı ağımızda yer alan binlerce rögarın tamamının kapağı bulunmaktadır. Kanalizasyon hatlarında baca işlevi gören rögar kapaklarının kırılması veya çalınması halinde ekiplerimizce yapılan tespitler veya vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine ivedilikle yeni kapaklar monte edilmektedir. Gelecekte siyasi çıkar elde etme hesabıyla yapılan kurumumuz aleyhindeki karalama kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”