Milliyetçi Hareket Partisi’nde  31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için aday adaylığı süreci sürüyor. 6 Ocak Pazar günü saat 17:00’da MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen programda 2 belediye meclis üyesi aday adayı başvurusunu MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç’e teslim etti. Kapaklı esnaflarından Hayati Akkoç ve Ülkü Ocakları Kapaklı eski Başkanvekili Ferhat Doğan’ın başvuruları sırasında MHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri Çağlar Bütün ve İrfan Ayhan, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Mert Kaya ve partililer katılım gösterdi.

Toplantıda ilk konuşan isim MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç oldu. Başvurularını yapan Doğan ve Akkoç'a başarılar dileyen Genç, ‘’Bugün burada 2 partilimiz meclis üyesi adaylığı için başvurusunu gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftadan beri yoğun bir şekilde aday adaylığı başvurusu alıyoruz. Sizlerin de yakından bildiği Ülkü Ocakları’nın tüm kademelerinde emek vermiş Ferhat Doğan ve partimizin değerli mensubu esnaflık yapan Hayati Akkoç kardeşlerimizin başvurularını alacağız. Kendilerine şimdiden hayırlı olsun diyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’SON NEFESE KADAR MİLLİYETÇİ OLACAĞIM’’

Başvuru programında açıklamada bulunan Ferhat Doğan, kendini tanıtarak sözlerine başladı. Milliyetçilik ülküsüne ölümüne bağlı olduğunu ifade eden Doğan, ‘’Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi Rahmetli Başbuğumuzun bizlere emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkmak hepimizin namus ve şeref borcudur. Ben ülkücülüğü ailemden değil de Ülkü Ocakları’ndan öğrendim ve yaşadım. Doğarken Ülkücü ve Milliyetçi Hareket Partili doğmadım ama son nefese, son damla kanıma kadar; tabuta girerken Allah’ın izniyle Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partili olarak gireceğim ve öyle anılacağım.’’ dedi.

‘’DENİZ'DEN GEÇMİŞKEN DEREDE BOĞULMAYACAĞIZ’’

Son olarak 31 Mart yerel seçimlerin MHP’nin zaferiyle sonuçlanacağını söyleyen Doğan, ‘’24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Türkiye’nin haklı umudu, havi ufku olarak sivrilen Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden yüz akıyla çıkması en öncelikli arzumuzdur. 24 Haziran’daki kazanımlar 31 Mart’ta heba olmasın. Deniz'den geçmişken derede boğulmayı Türkiye’ye yapılacak büyük bir kötülük olarak değerlendiriyoruz. Yerel seçimlerden alınacak sonuç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasına, işbirliği havasına, iradi yapısına uygun olmalı. Çalışmalarımız buna yönelik olacaktır.’’ Diye konuştu. 

‘’MHP’DE SİYASET YAPMAK BENİM İÇİN ONURDUR’’

Doğan’ın ardından Hayati Akkoç söz aldı. MHP çatısı altında siyaset yapmanın kendisi için bir onur olduğunu dile getiren Akkoç, ‘’1979 Samsun Havza doğumluyum. 15 yıl İstanbul’da ikamet ettikten sonra ilçemize geldim. Kapaklı’da 2 yıldır esnaflık yapıyorum ve ikamet ediyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Önümüzdeki seçimlerde MHP çatısı altında siyaset yapacak olmak da benim için ayrı bir onur ve şereftir. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin önce ülkemiz, sonra da partimiz için hayırlı olmasını diliyor, desteklerinizi bekliyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, bir kez daha aday adaylığı başvurusunda bulunanlara başarılar dileyerek başvurularını kabul etti. Gerçekleştirilen toplantı hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.