2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’den aday olup 5495 oy ile seçimi üçüncü sırada tamamlayan, Önümüzdeki yerel seçimler öncesi çalışmalarına aylar öncesinden başlayarak gezmedik yer bırakmayan Akın Yılmaz, 1 Kasım 2013 Saat 19:00’da Beyaz Saray düğün salonunda düzenlenen programla Ak Parti’den resmen Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı.

Programa oldukça iyi hazırlandığı gözlenen Akın Yılmaz konuşmasında salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlara ve protokole teşekkür ederek başlarken, Yıllardır Kapaklı’da siyasetin her kademesinde yer aldığını bıkmadan usanmadan çalışmalarına devam ettiğini ve bu dönemde halka hizmet için aday adayı olduğunu söyledi.

Akın Yılmaz konuşmasında “Partinin kurulduğu günden bugüne verilen her bir görevi halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yerine getirdim.26 yıldır Kapaklıda yaşayan icabetle siyaset yapan bir kardeşiniz olarak bugün burada Kapaklı’nın şehri-i eminliğine talibim. Şehri-i emin olmak şehrinde yaşayan her canlıyı emanet bilmek bu emanete hizmet etmektir. Hz Ömer gibi adil, Hz. Ebubekir gibi sadık, Hz. Osman gibi eli ve gönlü açık, Hz. Ali gibi adaletli ve hakkaniyetli olmaktır. Şehri emin olmak halka hizmet ederken hakka, hakka hizmet ederken halktan bilmektir. Sevgili misafirler 2009 da sizin yüksek huzurunuza geldim sizlerden icabet istedim ama nasip olmadı biz ise Hz. Yusuf gibi sabır her kapıyı açan duadır inancı ile hasret ve tutkuyla hizmet bekledik. Et tırnaktan nasıl ayrılmazsa bende sizlere hizmet yolundan asla ayrılmadım buna yukarıda Allah aşağıda sizler şahitsiniz sizlerin her daim yanınız da bulundum. Düğünümüzde beraber eğlendik, cenazemizde beraber ağladık ve beraber defnettik. Kapaklı’da her bireye hizmet etmeyi ayrı bir gurur ayrı bir heyecan duyduk bu hizmete devam etmek için çıktığım bu kutsal yolda desteklerinizi istiyorum.

10 YILDIR GÖREVDE OLAN BELEDİYE’NİN HİZMETLERİ YETERSİZ
Mevcut Belediye Başkanının yönetimde kaldığı süre zarfında kapaklıya yeterli hizmeti yapmadığını ifade eden Yılmaz “Hepimiz şahidiz ve görüyoruz belediyemizde 10 yıldır iktidar olan muktedir ve muvaffak olamayan bir zihniyete sahibiz sosyal belediyecilikten yoksun kısacası varlığı ile yokluğu fark edilemeyen bir yönetime sahibiz. Belediye yönetimindeki karamsarlardık, umutsuzluk ve huzursuzluk kapaklı şehrinin her yerine sirayet etmiştir. İnsanımız şehrimizde huzursuz ve umutsuzdur kapaklı insanı bunları hak etmiyor. Kapaklı’nın hak ettiği yerel yönetime kavuşması gerekmektedir. Kapaklı ’da istismar ve menfaat siyaset devrini kapatıp hizmet siyaseti devrinin başlamasını sağlamak için huzurlarınızdayım bunu için kapaklı belediyesine adayım” dedi.

KAPAKLI’YI HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞTURACAĞIZ
Biz bu teşkilatın aşkıyla, enerjisiyle, inancıyla ve kapaklı ’ya olan sevgisiyle kapaklı belediyesini hak ettiği hizmete kavuşturacağımıza sizlerle birlikte, teşkilatla birlikte, kapaklıyla birlikte yürekten inanıyorum. Değerli dava arkadaşlarım, Ak partili belediyelerin tüm Türkiye’de yaptığı hizmetler belli hepimiz geziyoruz ve aynı zamanda hepimiz görüyoruz şehre girdiğimizde emin olun belediyelerin hangi zihniyette sahip olduklarını görüyoruz. Ve bunu gittiğimiz her yerde fark ediyoruz. Kapaklı şehrinin Ak belediyecilikten mahrum kalmaya hakkı yoktur ve onun için vakti de yoktur. Onun için buradayım, onun için adayım. Misyonu 2023 olan gelişen büyüyen ve modernleşen Türkiye’nin gerisinden kalmacağız bunun için gelin 30 Mart sabahı Kapaklı’yı el ele Ak Parti’ye hep birlikte teslim edelim. Gelin Kapaklı’yı yeniden inşa edelim, gelin Kapaklı’yı yaşanabilir şehir haline getirelim.

DÜNYA MAKAMINA DEĞİL HİZMET MAKAMINA TALİBİZ
Akın Yılmaz konuşmasında salona Değerli misafirler, çok kıymetli yol arkadaşlarım kıymetli Kapaklı’lı hemşerilerim diye seslenirken"Hhuzurlarınız da şunu samimiyetle yürekten söylüyorum. Biz Dünya makamına değil, hizmet makamına talibiz Ak Parti’de siyasete başlamış partinin teşkilat ahlakı ve siyasi tecrübesi almış biri olarak şunu söylüyorum; o varsa ben yokum, şu olmazsa ben olmam anlayışına hiçbir zaman sahip olmadım diğer aday adayı arkadaşlarımın hepsi birbirinden kıymetli insanlar onlarda benim gibi Kapaklı ’ya hizmete talip oldular. Kim aday gösterilirse aynı heyecan ve şevkle aday gösterilecek arkadaşın koluna girerek dolaşacağıma bu kalabalığın önünde söz veriyorum. İnanıyorum ki arkadaşlarımda aynı benim düşüncemle beraber. Biz aday gösterilirsek bizle beraber olarak Kapaklı’yı Ak kadrolarla kavuşturmak için mücadele edeceğiz.

Konuşmama son verirken Hz. Yunus ve Hz Mevlana’nın anlayışıyla ve hoşgörüsüyle, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’in cesur yürekliliğiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğüyle, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın biz bu millete efendiliğe değil, hizmetkârlığa geldik anlayışıyla önce Ak Parti’nin adaylığına sonra Kapaklı’nın belediye başkanlığına talibim. Bu yolda şahsımı sizlerin ak yüzlerine emanet ediyor beni bu akşam yalnız bırakmadığınız için buraya geldiniz ayaklarınıza sağlık" dedi.

Akın Yılmaz konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmede Mektup' şiirindeki sözlerini okuyarak bitirdi.

"Mehmedim sevinin başlar yüksekte
Ölsek de sevinin eve dönsek de
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
Yarın elbet elbet bizimdir
Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir."

Gecenin sonunda Akın Yılmaz, konuşması sonrasında sahneye diğer aday adayları, Ak Parti Kapaklı ve Çerkezköy Teşkilatını davet ederek birlik ve beraberlik pozu verdiler.

akin-yilmaz-akp-aday akin-yilmaz-akp-aday1 akin-yilmaz-akp-aday2