Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda İlçe Başkanlığı’na aday olan Zafer Akgün, genel kurulun ardından ilk kez konuştu. CHP'de yeni ilçe yönetimin muhalefet görevini yerine getiremediğini iddia eden Akgün, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve Kapaklı Belediyesi'ni adeta topa tuttu. Kapaklı Belediyesi'nin Rüzgar Gülü projesi uygulamaları nedeniyle yaklaşık 1 buçuk milyonluk kamu zararı oluştuğunu iddia eden Akgün, savcıları göreve davet etti.

‘’ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR’’

Düzenlediği basın açıklamasına Suriye’nin İdlib şehrinde şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Akgün, ‘’Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Biliyorsunuz ülkemiz çok zor günlerden geçiyor ve vatanımızın evlatlarını kaybediyoruz. Bunları söylemek çok kolay ama Allah ateşin düştüğü hanelerdekilerin yardımcıları olsun.’’ dedi.

‘’HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞ GÖSTERSİNLER’’

CHP’de kongre sürecinin ardından yaşananları anlatan Zafer Akgün, ‘’Bugün iki tane konumuz var. İlki Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe örgütü, ikincisi ise belediyemiz. Maalesef partimizin ilçe örgütünün, kendisine düşen muhalefet görevini geride bıraktığımız 2 ay içerisinde yapamadığını görüyoruz. Benim için bu örgüt yönetimi hükümsüzdür. Vatandaşın düşüncesi de budur. Biliyorsunuz seçimde kullanılan oyların %30’unu alan ve %70’ini dışarıda bırakan bir yapı ile seçim kazandılar. Biz isterdik ki kalan %70’i de kucaklayan bir anlayış göstersinler. Onlar böyle yapmadı ve bilakis ‘Partinin gerçek sahipleri geldi’ diyerek kalan %70’in değil, kendilerinin partinin gerçek sahibi olduğunu ifade ettiler. Haydar Delikkaya isimli arkadaşımız bu lafı herkesin içerisinde söyleyerek seçimleri kazananların gerçek partililer olduğunu belirtiyor. Vatandaş bu tarz söylemler dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile bir türlü bütünleşemiyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’VEFASIZLIK GÖSTERİYORSUNUZ’’

Akgün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’İlçe Gençlik Kolları seçimleri yapıldı ve burada bir aday dahi çıkaramadılar. Ardından İlçe Kadın Kolları seçimleri yapıldı, aday çıkan iki kişi de değerli arkadaşlardı fakat onlar taraf tuttular. Adayları seçimi kaybetti. Bugün seçilen gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarına muhalifsiniz diye teşkilatın anahtarı verilmiyor, teşkilata sokulmuyorlar. Kendi başkanlarına güvenmeyen bir yönetim olur mu? Kısacası bu yeni yönetim güvenoyu alamayan hükümet gibi. Zaten mevcut yönetimin CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından yapıldığı aşikar. Kaldı ki il delege listeleri de gerçekten facia. Bakın Şemsettin Dubaz Kapaklı’nın eski belediye başkanlarından ve Cumhuriyet Halk Parti’ye ilk geçen belediye başkanlarından biridir. Siz bu ismi il delegesi yazmayarak büyük bir vefasızlık gösteriyorsunuz. Keza 15 yıl Kapaklı Belediye Başkanlığı yapmış olan İrfan Mandalı’yı yazmayarak vefasızlık gösteriyorsunuz. Kurucu İlçe Başkanlığı yapan Kenan Seçkin’i dahi delege yazmıyorsunuz. Siz böyle bir partiyi nasıl büyütüp geliştirebilirsiniz? Geçmişine sahip çıkmayan bir parti geleceğe hükmedebilir mi? Bu insanlar eleştirilebilir fakat hakları verilmeliydi.’’

‘’BELEDİYEYE TEK BİR LAFLARI YOK’’

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın muhalefet görevini yerine getirmediğini söyleyen Akgün, şu sözlere yer verdi; ‘’Bildiğiniz gibi geçen hafta CHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu için seçimler oldu. Burada Disiplin Kurulu için Kapaklı’dan Efe Ertürk isimli bir arkadaşımız aday gösterildi ve 400 delegenin oy kullandığı seçimlerde 70’i bu arkadaşımızın isminin üstünü çizdi. Tek ismi çizilen arkadaşımız Kapaklı’dan. Yani ne yaptıklarını bilmiyorlar. İl delegelerimize bakıyoruz bir aileden 4 kişi var ama eski belediye başkanları yok, böyle bir tutarsızlık olmaz. Arkadaşlarıma tavsiyem, eğer bu teşkilata bir şeyler verme niyetindeyseler bu hükümsüzlük sona ersin. Arkadaşımız ilçe başkanlığı seçimlerinde ‘Beni Belediye Başkanımız Mustafa Çetin destekliyor’ dedi. AK Partili bir belediye başkanının desteklediği kişi Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanı olamaz. 2-3 aydır bu yüzden belediyeye tek bir lafları yoktur. İnsanları disipline vererek korkutmasınlar.’’

‘’BELEDİYENİN 1.5 MİLYON TL ZARARI VAR’’

Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de eleştiriler sıralayan Akgün, ‘’Kapaklı Belediyesi’nde de işler güllük gülistanlık değil. Mustafa Başkanımızın geldiği günden beri yaptıkları ile ilgili problemler var. Rüzgar Gülü projesi hakkında söylediklerimizi umursamıyor fakat o proje çalışmadığı için bugüne kadar tahmini 1.5 milyon TL zararımız var. Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum, Kapaklı Belediyesi’ni zarara uğratan bu yönetime hesap sorulmalı. Bu konu ile ilgili kendisi yargıya gitti, başvurusu yargıdan döndü. KENT A.Ş. kuruldu ve o şirket üzerinden çalışmayan insanlara maaş veriliyor. Bunlar tipik AK Parti hareketleri. Remzi beyin yerini kiraladılar fakat o kiranın 25 bin TL’sini de Remzi beyin aldığını düşünmüyorum. Eğer bina arıyorsa o paraya ana caddeden komple bina bulayım. Remzi ağabeyimin bu işe alet edildiğini düşünüyorum.’’ Şeklinde konuştu.

‘’DÜĞÜN SALONU’NDA ÇALIŞAN ELEMANINA NASIL MAAŞ VERİYOR?’’

Konuşmasının devamında iddialarını sürdüren Akgün, ‘’Başkanımız Hürriyet Caddesi’nde kat karşılığı yer yapıyor. Kaçak kat çıkılmış ve bu konuyu sorduğumuzda geçen dönemki yönetimin imzası olduğunu iddia ediyorlar. Halil İbrahim Erkan’a konuyu sorduğumuzda yalanlıyor. Alıştıkları tek şey geçen dönemi bahane etmek. Geçtiğimiz dönem Kapaklı Belediyesi’ne CHP yönetiminin kazandırdığı 30 dönüm yeri, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat’ın açtığı dava ile kaybediyorsunuz. Hala daha memurlarla ilgili davalar sürüyor. Geldiği günden beri memurlarla çekişen bir belediye başkanı görüyoruz. Dürüst ama 180 dairenin yapılacağı Bahçelievler’deki yere 280 dairenin nasıl yapıldığını merak ediyorum. Düğün Salonu’nda çalışan elemanına nasıl maaş verdiğini soruyorum, bir açıklama gelmiyor. Fakat bu arkadaşlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor. Gördüğümüz kadarıyla bu arkadaş 5 yılın ardından Kapaklı Belediyesi’ni 200 milyon borç ile bırakacak.’’ dedi.

‘’MUSTAFA ÇETİN’İN BU ADI KULLANMAYA HAKKI YOK’’

Son olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e belediye binasından kaldırılan Atatürk resmini soran Akgün, ‘’Belediye Başkanı 2022’de Katar’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası’nda su satacağını söylüyor. Bence bir belediye başkanı ayağını yere basarak, doğru projeler yaparak bunlardan bahsetmeli. Olmayan projeyi anlatmamalı, Kapaklı’da kaynak suyu var da biz mi bilmiyoruz? Başkan Mustafa Çetin, geçtiğimiz günlerde Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada dedesinin kendisine ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini koyduğunu söyledi. Mustafa Kemal’e madem bu kadar bağlısın neden Kapaklı Belediyesi’ndeki resmini kaldırıp Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini astın? Mustafa Çetin'in Atatürk ismini kullanmaya hakkı yok. Gerçekten o resmi kaldırmasa ve sahip çıksa, arkasında ilk ben dururum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.