Kapaklı Gazetesi - ‘Öğrenci Andı’nın okutulmasıyla ilgili Danıştay’ın kararına tepki gösteren CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Andımız’ı kaldırmaya uğraşan AK Parti’yi bu kadar rahatsız eden nedir?” dedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun ‘Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını onaylayan kararına gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, AK Parti’yi eleştirdi.

“HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALAN AK PARTİ”

Kararın AK Parti’nin isteği doğrultusunda alındığını belirten Başkan Saygın, “MEB'in isteği, Danıştay İdari Dava Daireleri kararı ile artık Andımız okullarda okutulmayacak. Andımız'da, 2018 yılından beri Andımız'ı kaldırmaya uğraşan AKP'yi bu kadar rahatsız eden nedir? Andımız "Türküm" diye başlıyor. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan AKP'nin doğal olarak buna itirazı olacaktır. Andımız, "doğruyum" diye devam ediyor. Doğruluk da bir dert AKP için. Ayakkabı kutularıyla, para sayma makineleriyle, kasalarla yakalananlar kurtarıldı, paralar faizleriyle geri ödendi yetmedi bir de aferin dercesine elçi yapıldı. Yıllardan beri beşli çeteye akan paranın hesabını artık AKP de şaşırdı.” dedi.

“BENİM ÜMMETİM’ SÖYLEMİNE DOĞRU YUVARLANIYORUZ”

Son günlerde Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türklük ifadesine karşı bir politika yürütüldüğünü söyleyen Saygın, “Andımız nasıl sonlanıyor; "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene." Asıl problem de buradaki "Türk varlığı" İstenmeyen, yok edilmeye çalışılan kavram bu. Resmi kurumlardaki T.C.'nin kaldırılması, devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının çıkartılması, milli bayramların sıradanlaştırılması hep projenin parçaları. Hızla "Benim ümmetim." söylemine doğru yuvarlanıyoruz. Ancak öyle bir zaman gelir ki, bu Aziz Milleti küçümseyen ve önemsemeyenler için pişmanlıklar fayda etmeyebilir. Bizden söylemesi.” diyerek açıklamasını noktaladı.