Kapaklı Gazetesi - AK Parti Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Özlem Coşkun’un, bir villada arkadaşları ile birlikte verdiği yılbaşı partisi gündeme bomba gibi düştü. Partiye dair görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Cüzdan doldurmak için bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Partide Deva Partisi İl Yöneticisi Emrah Kıldıran'ın da olduğu öğrenildi.

VATANDAŞA UYGULANAN CEZALAR, MECLİS ÜYESİNE UYGULANACAK MI?

Bilindiği üzere yeni yıl öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 31 Aralık – 4 Ocak tarihleri arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması boyunca oteller ve eğlence mekanlarının yanı sırada evlerde de yılbaşı partisi verilmesi ve kalabalık oluşturulması yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyi kulak ardı eden Coşkun’un, arkadaş grubu ile yaptığı parti ise tepki topladı. Görüntülerin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Coşkun ve partidekilere herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.

‘’ÜZÜNTÜ VE HAYRETLE İZLEDİK’’

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı ise, şu ifadelere yer verdi; ‘’ Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen, İlçemizin AKP’li Belediye Meclis üyelerinden birinin, yılbaşı gecesi lüks bir villada, 8-10 kişiyle birlikte, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadan eğlence düzenlediğini, villanın mutfağında koronavirüs tedbirlerini ihlal eden görüntüler sergilendiğini, dans ve havai fişek gösterileriyle kutlamaya devam edildiğini gösteren video görüntülerini üzüntü ve hayretle izledik.

“Son derece sorumsuz ve aymazca bir davranış” olarak ifade edilebilecek bu görüntüler, Süleymanpaşalı Hemşerilerimizin vicdanlarında yara açmıştır. Vatandaşımız açlık ve hastalıkla mücadele verirken, İktidar olmanın sarhoşluğunu yaşayanların, halkımızdan ve ülke sorunlarından ne kadar uzak olduğunu gösteren bu davranışı sergileyenleri kınıyoruz.

Evsiz olduğu ve sokaklarda yaşamak zorunda olduğunu ifade eden vatandaşımıza, sosyal devlet olmanın gereğini yaparak, sahip çıkmak yerine, sokağa çıkmaktan ceza yazan zihniyetin; bu aymaz davranışa da gerekli kanuni işlemi yapmasını bekliyoruz.

“İyi bireyler kendinden çok üyesi bulunduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına yaşamını veren insanlardır.” (Halaskargazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk-1930)

Şahısların kişilik haklarına zeval vermemek adına suç/kabahat teşkil eden görüntüleri paylaşmıyoruz. Ancak Savcılık talebiyle görüntüleri adalete teslim edebiliriz.

Hemşerilerimize saygıyla duyurulur.’’