Kapaklı Gazetesi - Devir teslim töreninde konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, ‘’Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık, Allah’ın izniyle İl Başkanımızın bize yüklediği her görevi yapacağımızı belirtmek isterim.’’ dedi.

Kazak Gölü Mesire Alanında gerçekleştirilen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı eski ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

‘’AŞK İLE ÇALIŞAN YORULMAZ’’

Törende Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin, ‘’Bugün böyle kutsal ve anlamlı günde görev teslimi yapmaktan gurur duyuyorum. Değerli dostlar, birçok anımız var 1994 yılında 25 yaşında meclis üyesi olarak Kapaklı’da siyasi arenaya girmiş olarak söyleyebilirim ki, siyaset insanın hep kendisinden vermektir. İçinizde vatan, millet aşkı varsa, aşk ile çalışan yorulmaz şiarı varsa hiçbir sıkıntının ehemmiyeti kalmıyor. Eski belediye meydanındaki mahşeri kalabalığı ve insanların gözyaşlarını unutamıyorum. Başarımızda herkesin hakkı var. Halkımıza başarılı olacağımızı inandırdılar ve Trakya’da en iyi oy aldık. 15 aydır görevdeyim, bu sürede gerçekten geceme gündüzümü katmaya çalışıyorum. Gelen her vatandaşı kendim karşılamak için özen gösteriyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SIKÇA ANKARA’YA GİDECEĞİZ’’

Devlet yatırımlarını Kapaklı’ya getirmek için yeni ilçe başkanı ile koordineli çalışmalar yürüteceklerini belirten Çetin, ''Zor bir göreve talip oldunuz. 11 ilçe arasında Kapaklı’nın farklı bir özelliği var. Bir kere yeni ilçe olması hasebi ile çok eksik var. Devlet Hastanesi, emniyetimiz, eğitim sorunu velhasılıkelam kalabalığı fazla olan alt yapı üst yapı eksiği olan ilçeyiz. Hal böyle olunca sıkça Ankara’ya gideceğiz. Benim de bayağı bir Ankara programım olmuştu. Meclis başkanımız, kıymetli hocamız ve vekillerimiz bize yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama Ankara’da dosya takibi yapmazsak istediğimizi alamayız. Ben her yerde söylüyorum, Kapaklı’ya pozitif ayrımcılık beklemekten doğal hakkımız yok. 125 bin nüfuslu ilçenin sorunlarını çözmek için Ankara yollarını aşındırmak gerekiyor. Hastane konusunda Ankara’da her bürokrasiyi aşmaya çalıştık. Sonunda hastane işi bitti ve bir an önce temelini atarız. Akabinde Yıldızkent kavşağı ile ilgili önemli mesai harcadım. Emniyet binası ile ilgili de 60 gün içinde proje ihalesi yapılacak ve uygulama projesi tamamlanınca temel atımı ve ihale aşaması bitecek. Millet bahçesi ile ilgili önemli bir yol aldık. Yerel anlamda en sıkıntılı olan şey yollarımızdı. Bununla ilgili de ihalemizin yasal prosedürü bitince 2 yılda Kapaklı’da asfalt şikayeti olmayacak.’’ şeklinde konuştu.

‘’2024’E GELDİĞİMİZDE BAŞIMIZ DİK OLSUN’’

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Kaldırım çalışmaları ve kilit taşı çalışmaları, Pınar Bulvarı çalışması devam ediyor. Sosyal anlamda projeler inşallah bitecek ve temellerini atacağız. Kapaklı’da termal su araması yaptık ve MTA il görüşme sonucu kazı işlemleri yapılacak. Sıcak su bulursak bölgemize katkısı olacaktır. Kapaklı halkı, AK Parti kurulduğundan bu yana görevini yapmıştır. Her zaman partiye yüzde 50 üzerinde destek çıkmıştır. Sahada da sandıkta da hiç mahcup olmadık. Bize destek veren herkese, yüzde 54 oyu göz önünde bulundurarak Ankara’da yoğun mesai harcayalım. 2024’e geldiğimizde halkın karşısında başımız dik olsun. Meclis üyelerimizle beraber sosyal belediyeciliğin gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Makamımızı giriş kata taşıdık yetmedi vatandaşlarımızın evlerine gitmeye başladık.’’

‘’AK PARTİLİ SEÇMENİ KÜSTÜRMEMEK İÇİN FARKIMIZI KOYMALIYIZ’’

Son olarak hükümet yatırımlarının Kapaklı’ya gelmesi için tüm çabayı sarfedeceklerini söyleyen Çetin, ‘’Hükümet olarak Kapaklı’nın adını Ankara’da daha çok söyleyelim Saray’a ve Çerkezköy’e ayna olalım. Hayrabolu, Süleymanpaşa önemli ilçelerimiz ancak buradaki AK Partili seçmeni küstürmemek için, onları mahcup etmemek için farkımızı ortaya koymalıyız. Bunu bir rica olarak iletmek istiyorum. Kapaklı için pozitif ayrımcılık istiyorum.’’ dedi.

‘’BU ZOR BİR GÖREV’’

Programın bir diğer konuşmacısı AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik oldu. Siyasette yöneticiliğin büyük bir yük olduğuna değinen Biyik, ‘’Recep Biyik: Yeni başlangıçlar heyecan uyandırır ve bu heyecanı hissediyorum. Kapaklı’da AK Parti’de 2014 yılında, İstanbul teşkilatlarından sonra doğduğum bu topraklara hizmet etmek için Tekirdağ siyasetinde devam etme kararı almıştım. Buraya geldiğimde dost edindiğim teşkilat mensupları, sıcakkanlılıkları bizim bu saatten sonra başka yerde siyaset yapmamızı engelledi. Çok farklı alanlarda çalışan, aynı zamanda siyasette yer edinmiş ortaklığımız oldu. Siyasetteki arkadaşlarımızla hemhal olduk. Bu bir aşk ve bu görev bize nasip oldu. Belediye Başkanımız Kapaklı’nın beklentilerini, hükümetten istediklerini ve kaybedilen 15 yıldan sonra yapılması gerekenleri sıraladı. Bu zor birgörev, bu görevin bizde ayrı bir ulviyeti var. Siyasetin her zaman zoru vardır. Siyasetin bu yükünü omuzlarımıza aldık. Bayrak yarışında daha önceki görev yapan arkadaşlarımızın gayretini daha ileriye kardeşlik hukuku ile ileriye götüreceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ALLAH EMEKLERİNİ ZAYİ ETMESİN’’

Biyik, ‘’Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık, Allah’ın izniyle İl Başkanımızın bize yüklediği her görevi yapacağımızı belirtmek isterim. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bildiriyoruz.’’ dedi.

‘’PARTİ OLARAK AYDINLIK YARINLARI İNŞA ETMELİYİZ’’

Programın son konuşmacısı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan oldu. Özcan, ‘’AK Parti iktidarı öncesi milleti kendisi için neyin iyi olduğunu tarif edemeyen bir merkezin olduğunu biliyoruz. Bu merkezde, askeri müdahaleler, komplolar planladığını gördük. Düne nispetle çok daha sıkı, et ve kemik misali yol yürümemiz gerektiğini biliyoruz. Çok şey yaptık ama yaptıklarımızı yazmak lazım. Bir parti olarak değil aydınlık yarınları inşa etmek için bu durumda olmak zorundayız. Bugün Kapaklı ilçemiz içinde hayırlı bir gündeyiz. İlçe başkanlık görevine gelen Recep Biyik’a hayırlı olsun diyorum. Eski ilçe başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ’’

İl genelinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Özcan, ‘’Değerli dava arkadaşlarım yeni bir süreç başlıyor, bu süreci taçlandırmak lazım. Kapaklı ilçemizde özel bir kongre gerçekleştireceğiz. Ağustos ve Ekim ayı ilk haftası ile kongre süreçlerimizi tamamlamış olacağız. Kapaklı için tarih veremeyeceğim ama ilçe başkanımız daha sonra açıklayacaktır. Pandemi süreci ile kongreler ertelendi. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın yoğun çalışmaları ile bu süreci başarılı şekilde yönetiyoruz. Tekirdağ’da bu süreçte en iyi 5 ilden biri, ülkemizde en iyi 5 ülkeler arasında. Gönül seferberliği başlatıyoruz, bunu sosyal medyada değil sahaya inerek geçirmeye çalışacağız. Burada inşallah yeni ilçe başkanımıza ilk vazifemizi verelim, üye sayılarımızı Tekirdağ üye sayımızı 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İlçe başkanımızdan bir rakam elbette ki isteyeceğiz.’’ dedi.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ 3 YILI KALİTELİ DEĞERLENDİRECEĞİZ’’

Özcan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Canla başla çalışıyor. Kapaklı ilçesi pozitif ayrıcalık istemesini takdirle karşılıyoruz. Örnek 3 belediye içerisinde Kapaklı pozitif ayrıcalığı hak eden bir ilçemiz. Ankara’da gelişmeleri takip ediyoruz. İstenilen projelerin takibini sürekli yapacağız. İlçemizin daha ferah bir ilçede yaşamaları için canla başla mücadele edeceğiz. Tüm teşkilatımız önümüzde 3 yılı kaliteli değerlendirecektir. Ben bunu heyecanı Recep Biyik’ta görüyorum. İyi bir ekiple, görevini yapacaktır. 2023 genel seçimleri ve yerel seçimlere müthiş bir hazırlık yapacaklardır. Seçime 50-60 gün kala inelim demeye ihtiyaç olmayacaktır. Bu minvalde çalışma ortaya koyacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Kapaklı’nın müstesna köşesinde sizlerle beraber olmaktan mutluyuz. Yarından itibaren düğmeye basacağız. Teşkilatta da bir istişare olacak ve güzel bir itibar yönetimi kuracağız.’’