Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette FETÖ/PDY soruşturmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret eden Emre Köprülü, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil’in FETÖ/PDY soruşturmaları hakkında kendisine sorduğu soruları yanıtladı. Yargının bu konuda çifte standart uyguladığını vurgulayan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, ‘’Ahmet’e, Mehmet’e göre hukuk olmaz. Adalet kolunu çekersen devlet ayakta kalamaz.’’ dedi.

‘’İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI’’

Ziyarette konuşan Köprülü, mülakat sisteminin ülkeye zarar verdiğini dile getirdi. Devletin liyakate dayalı yönetilmediğini belirten Köprülü, ‘’Siz bu konuyu gazetenizde çokça işliyorsunuz, ben de takip ediyorum. Anayasa değişikliğinin ardından bugüne gelinen noktada yargıya güven ne derecede hepiniz biliyorsunuz. Devletin liyakat sistemi bozulmuş. Bir cemaat kötü, bir cemaat iyi diyorlar. Hayır arkadaş. Teröristler zaten barınamaz, o ayrı bir konu ama devlet sisteminde liyakat denilen bir şey vardır. Vali’nin, Kaymakam’ın, Savcı’nın partisi olur mu? AKP’li Hakim, AKP’li savcı olabilir mi? Ama biz ülke olarak bunlarla tanıştık, bunları gördük. Dolayısıyla işin çivisi çıktı. Bunu değiştirmemiz lazım. Yeni bir anlayış lazım ve bunun için de yeni bir lider lazım.’’ İfadelerini kullandı.

''15 TEMMUZ'U GETİREN LİYAKATİN BOZULMASIDIR''

FETÖ/PDY soruşturması geçirdiği halde görevine devam eden kurum müdürlerinin belli bir esasa göre yargılanmadığını ve emsal durumların gözetilmediğinin altını çizen Köprülü, ‘’15 Temmuz’un sebeplerinden biri de aslında liyakatin bozulmasıdır. Ergenekon ve Balyoz dava süreci, askeriye ve yargıdaki kadroların boşaltılarak belli bir yapının eline verilmesi, devletin belli yerlerindeki yapılanmanın liyakatten mahrum yerleştirilmesi bu durumu hazırlamıştır. Ben Rektör hakkında devam eden bir mahkeme süreci olduğu için suçludur veya suçsuzdur diyecek değilim. Emsallerine bakmamız gerekli, yani devlet emsalinde ne yapıyor bunu öğrenmeliyiz. Bir görevden alınmak için sadece soruşturmanın yeterli olduğu birçok örnek var, en azından belediye başkanları örneği var.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’ADALET KOLUNU ÇEKERSEN DEVLET AYAKTA KALMAZ’’

Yargının bu konuda siyasi baskıyla çifte standart uyguladığını söyleyen Emre Köprülü, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Burada böyle yapıyorsa bu çifte standarttır. O zaman sen soruşturma açıp güçlü deliller varsa gereğini yap, eğer elindeki bulgular işi belli bir noktaya ulaştırmıyorsa o zaman yapacağın şey belli. Sorunumuz yargının süreci uzun tutması. Bugüne kadar hakkında hiçbir işlem yapılmadan görevden atılan binlerce memur var.  Devletin bir standartı olur. Ahmet’e, Mehmet’e göre hukuk olmaz. Adalet kolunu çekersen devlet ayakta kalamaz.’’