31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, dernek dernek gezerek saha çalışmalarını yürüten Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, 27 Şubat Çarşamba günü Kırklarelili vatandaşlar ile bir araya geldi. Saat 20.00'da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu'nda düzenlenen programda Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları Kazım Doğaç, Muzaffer Yıldıran, Seyfi Özgerçek ve Tülay Akat kendilerini tanıtarak vatandaşlardan destek istedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleştirilen programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Soğucaklılar Dernek Başkanı İsmail Sav, Kömürköylüler Dernek Başkan Vekili Hüseyin Ermiş, Küçükyaylalılar Dernek Başkanı Selami Tetik, diğer hemşehri dernekleri başkanları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

DERNEK BAŞKANLARI BAŞARILAR DİLEDİLER

Gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Kömürköylüler Dernek Başkan Vekili Hüseyin Ermiş gerçekleştirdi. Meclis Üyesi Adaylarına başarılar dileyen Ermiş, yerel seçimlerin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Ermiş'in ardından sırasıyla Soğucaklılar Dernek Başkanı İsmail Sav ve Küçükyaylalılar Dernek Başkanı Selami Tetik söz aldı. Kırklarelili Dernek Başkanları, meclis üyesi adaylarına ve Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı'ya çıkmış oldukları yolda başarılar diledi.

''KAPAKLI İYİ OLACAK''

Dernek Başkanlarının ardından, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Protokolü selamlayarak konuşmasına başlayan Çetin, ''Bizler Millet İttifakı çerçevesinde Kapaklımızda, CHP Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı'yı tekrar başkan yapmak için İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak her türlü desteği vereceğiz. Bizim Başkanımız İrfan Mandalı'dır. Kapaklı Türkiye'nin bir mozaiğidir. 81 ilimizden vatandaşlarımız burada yaşıyor, bu akşam da Kırklarelili vatandaşlarımız ile buluştuk. Onlara bu güzel misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. El ele, gönül gönüle Kapaklımız iyi olacak.'' dedi.  

''MART'IN SONU BAHARDIR''

Programın bir diğer konuşmacısı CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin oldu. Adaylara başarılar dileyen Seçkin, ''Bu soğuk havada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin  bildiği gibi yaklaşan yerel seçim var. Gemimizin Kaptanı İrfan Mandalı. Bizler de el ele vererek 31 Mart'ta zafere ulaşacağız. Mart'ın sonu bahardır diyorum.'' ifadelerini kullandı.

''BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ''

Siyasi Parti Temsilcilerinin ardından Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Tülay Akat söz aldı. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Akat, ''Ben Kapaklı'ya 19 yıl önce geldim. O zamanlar Kapaklı küçücük bir kasabaydı. Bugün Türkiye'nin en önemli ilçeleri arasında yer alıyor. Ne mutlu ki bana bugün, burada Kapaklı'nın yaşadığı bu gelişim ve değişimin mimarı olan İrfan Mandalı ile birlikte aynı yolda yürüme imkanı buldum. Ben ve diğer 30 Meclis Üyesi Adayı arkadaşımız 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar başarılı olup, Kaptanımız İrfan Mandalı'yı tekrar başkan yapmak için var gücümüz ile çalışacağız. Biz büyük bir aileyiz ve birlikte daha güzel yarınlar bizleri bekliyor.'' sözlerini kaydetti.

''KAPTANIMIZ MANDALI İLE HİZMETE VARIM''

Ardından Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Seyfi Özgerçek dernek üyelerinin sloganları eşliğinde kürsüdeki yerini aldı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Özgerçek, ''Bu soğuk havada salonu ısıtan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10 yıldan beri ilçe yönetimlerinde çeşitli kademelerde rol aldım. Artık Kaptanımız İrfan Mandalı ile birlikte hizmet etmeye varım dedim. İrfan Başkanımızın bir sloganı var 'Biz büyük bir aileyiz.'. Biz Kırklarelililer ile büyük bir aileyiz ve birleştiğimiz zaman neler yapabileceğimizi hepimiz iyi biliyoruz. Biz bir yola çıktık ve 31 Mart'tan sonra çok iyi hizmetler edeceğimizi biliyoruz. Sizlere de bu yolda bize vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyoruz.'' dedi.

''MANDALI'YI TEKRAR BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ''

Programda konuşma gerçekleştiren Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Muzaffer Yıldıran ise, şunları söyledi; ''31 Mart çok önemli bir gün, bu tarihte bizler yeni bir başkan belirleyeceğiz. Bu yerel seçimlerde İrfan Başkanımı, 81 vilayetten insanın bulunduğu bir ilçede tekrar başkan görmek istiyoruz. Ben Kırklarelili biri olarak Kapaklı'da, halkın başkanı olarak bizlerin yanında olan İrfan Mandalı'nın yanında varım. Biz Kırklarelililer Kapaklı'da büyük bir aileyiz, Kapaklı ile beraber daha büyük bir aileyiz.''

''KAPAKLI'YA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK''

Yıldıran'ın ardından konuşma gerçekleştiren Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Kazım Doğaç, ''Temsil ettiğim partinin ve içinde bulunduğumuz siyasetin gereği, çalışkan bir başkan ve tecrübeli ekibiyle yol yürümek gerektiğine inanıyorum. Kapaklı'nın bugün Trakya'da parlayan bir yıldız haline gelmesinde İrfan Başkanımızın emeği büyüktür. Ben de bu değişime şahit olmuş bir kardeşiniz olarak Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayımız İrfan Mandalı ile Kapaklı'ya hizmet için yola çıktım. Vereceğiniz bu görevi siz değerli hemşehrilerimize yakışır bir şekilde tamamlayacağımıza inancımız tamdır.'' ifadelerini kullandı.

''AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK''

Programın son konuşmacısı ise Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı idi. Sloganlar ve alkışlarla kürsüdeki yerini alan Mandalı, ''Bugün al yıldızlı bayrağımızı hep birlikte sallıyoruz. Demek ki ayrımız, gayrımız yok. Yok birbirimizden farkımız, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bugün konuşmama başlamadan önce sizlerden bir ricam var. Andımızı hani son zamanlarda söylemiyorlar ya, biz son iki makalesini söyleyelim. Nasıl bir milliyetçi olduğumuzu buradan herkese gösterelim.'' dedi.

''BİZİM KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR''

Kendisine yöneltilen 'bayrak' eleştirilerini yanıtlayan Mandalı, ''Duydum ki Türküm demeye korkanlar, Türk bayrağı taşımamızdan rahatsız olanlar varmış. Niye rahatsız oluyorsun sen kardeşim? Türk Bayrağı Allah'ın takdiri ile bu coğrafyaya verilmiş bir şey, bunu sallayacak olan bizleriz. Atatürk ilke ve inkılaplarından ayırmaya kimsenin gücü yetmez. Burada herkes Cumhuriyetçi, vatan sevdalısı. Bu konularla ilgili üzerimize gelmeyin, bizim kırmızı çizgilerimiz var. Bunlar olmazsa olmazlarımız. O yüzden burada siyasetle uğraşan arkadaşlarımız gelsin bu konuda da zaman zaman ders veririm.'' sözlerini kaydetti.

KÖMÜRKÖYLÜLERE SÖZ VERDİ

Kömürköy'e bir güneş paneli enerji sistemi kurmak istediklerini söyleyen Başkan Mandalı, ''Çok değerli Kömürköy Muhtarımız ve eski muhtarımız aramızda. Geçmişte Kömürköyümüze de bazı hizmetler yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde de Kömürköy'e güneş enerjisinden faydalanabileceğimiz bir güneş paneli yapacağız çünkü Kömürköylü vatandaşlarımız elektrik parasından müzdarip olduklarını söylüyorlar. En geç 1.5 yıl içerisinde size oradan bedava enerji kazanma imkanını sağlayacağız, söz veriyorum.'' diye konuştu.

''81 İLDEN DOSTLARIMIZI KUCAKLIYORUZ''

Hoşgörülü bir siyaset izlediklerini belirten Başkan Mandalı, şunları söyledi; ''Biz burada 81 ilden dostlarımızı kucaklıyoruz. AK Partili dostlarımıza da, Milliyetçi Hareket Partili dostlarımıza da 'gelin burada birlik var' diyoruz. İYİ Partililer geldi çünkü biz onlarla yol arkadaşlığı yapıyoruz. Belediyenin girişinde 4 tane çok kıymetli siyasetçimizin fotoğrafını astım. Rahmetli Süleyman Demirel, rahmetli Bülent Ecevit, rahmetli Alparslan Türkeş, rahmetli Necmettin Erbakan; bu isimlerin hepsi birbirinden ya 1 yaş küçük, ya bir yaş büyük. Oradaki birlik ve beraberlik bizde var. Bizim adımız Kapaklı, soyadımız Türkiye!''

''BİZDE LİDERLİK RUHU VAR''

Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Bizim ruhumuzda Mevlana gibi 'Ne olursan ol yine gel' düşüncesi var. Böyle doğduk, böyle devam edeceğiz. Beni rahmetli dedem 1930'dan 1938'e kadar muhtarlık yapmış. Rahmetli amcam Ali İhsan Mandalı da önceden muhtarlık yapmış. Demek ki bizde bir liderlik ruhu var. Bizleri bu görevlere getiren sizlersiniz. İrfan Mandalı'yı, İrfan Mandalı yapan sizlersiniz. Sizlerin oyları olmasa ben bu kürsüden sizler seslenemezdim.''

''DEVLET YATIRIMI 5 YILDIR GELMEDİ''

Kapaklı'ya yeterince devlet yatırımı yapılmadığını iddia eden Mandalı, ''Kapaklımız 5 yıldır ilçe konumunda, Vergi Dairemiz yeni açıldı. Hastanemiz, adliyemiz yok ve vatandaşlarımız bu tip işleri için Çerkezköy'e gidiyor. Devlet yatırımları yok, 5 yıldır gelmedi. Şimdi de çıkmış 'Ben devlet yatırımlarını getireceğim' diyor. Yahu sen 5 yıldır belediye meclis üyesisin, neden getirmedin? Şimdi ben buradan değerli kardeşimize soruyorum, buraya Bakan geldi ve Çevre Yolu için 40 milyon bütçe ayırdı. 2018 yılında yatırım gerçekleşecekti. Fakat yapılmadı ve o 40 milyon para buharlaştı gitti. Ne zaman buharlaştı? 24 Haziran 2018'de. Bakan da gitti, para da gitti. Şimdi soruyoruz 'Ne zaman yapacaksınız?' diye 2019 programına aldıklarını söylüyorlar. Fakat devletin kasası boş, vay benim vatandaşımın haline.''

''ARABAYLA FOTOĞRAF ÇEKTİREREK HİZMET GETİRİLMEZ''

Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin'i eleştiren Başkan Mandalı, ''Biz Tekirdağ olarak vergi verirken 8. ama yatırımı alırken 59.'yuz. Şimdi sizlere gelmiş 'Şentop Hocam TBMM Başkanı oldu' diye caka satıyorlar. Gitmiş arabasının yanında fotoğraf çektiriyor. Arabayla fotoğraf çektirerek hizmet getirilmez. Hizmet çalışarak getirilir. Şimdi meydanlarda 'Bize yatırım için fazladan para gelecek' diyebilir, fakat öyle bir şey yok. İller Bankası'ndan gelen paralar nüfusa göredir, partiye göre değil. Geçtiğimiz dönem iktidar partisinden olan Çerkezköy'ü de gördük, Vahap'ı boğaza kadar borca batırdılar. Öyle bir getiri yok, bütçe zaten tek kişinin elinde.  Sen hiç endişe etme, Kapaklı'yı 15 yıldır yönetiyoruz ve bu ilçe kendi kendine yetiyor. 15 yıldır tek bir kuruş faiz ödemiyoruz. Kendisi çok iyi biliyor ki kimse ona oy vermeyecek. O da çıkıp 'Ben şu Bakanla çok samimiyim, şu Bakanla aram çok iyi' diyerek oy istiyor. Yenilince abisini çağıran çocuk gibi. 2 seçimdir yeniliyor bu yüzden şimdi meydanlarda kendisine değil, ağababalarına oy istiyor. Buradaki kalabalıktan da rahatsız olmuş. Halkın adamı olmak basit değil. Aranızda buraya zorla gelmiş olan var mı? Buraya herkes gönül birliği içinde gelmiş, bunu duy be kardeşim!'' dedi.

''NEDEN GOCUNUYORSUN?''

Çetin'in toplumda karşılığı olmadığını söyleyen Mandalı, ''Bak güzel kardeşim; siyaset düğün gibidir, cenaze gibidir. Ben başkasının düğününe, cenazesine gidersem onlar da benim düğünüme, cenazeme gelir. Fakat sen bugüne kadar kimsenin ne mutlu gününde ne acı gününde yanında olmadın. Tabiki insanlar benim yanımda olacak, senin yanında değil. Bundan neden gocunuyorsun? Bak ben de bir dönem mağlup oldum, fakat yılmadım. Vatandaşımız ile beraber oldum ve beni yüzde 1'lik partiden Başkan yaptılar. Çünkü halk, kendisiyle beraber gülen, beraber ağlayan birini istiyor. Ben de böyle liderlik etmeye çalışıyorum, onlar gibi olmaya çalışıyorum. Milletin adamı olmak bu, gel gör.'' ifadelerini kullandı.

''SİYASİ GELECEĞİ Mİ ÖNEMLİ? HALK SAĞLIĞI MI?''

Termik Santral hakkında da rakibine eleştiriler sıralayan Mandalı, ''Önemli konulardan bir tanesi de Termik Santral. Buradan Pınarçalı vatandaşlarımıza özellikle kadınlara ayrıca bir alkış istiyorum. Kendileri yağmur, çamur demeden devletin ilgili kurumlarına ulaşmaya çalıştılar. Onların ve sizlerin çabası sayesinde Termik Santral konusu durduruldu. Fakat ne kadar süre böyle kalır bilinmez, tekrar start verilirse şaşmayın. Ben evellallah size güveniyorum. O mücele zamanında arkadaşa 'Sen neden gelmiyorsun?' dedik, siyasi geleceğinin üzerine kırmızı çizgi atılır diye gelmedi. Siyasi geleceğin mi önemli, vatandaşın sağlığı mı önemli?'' diye konuştu.

''GEÇ OLDU GÜÇ OLMAYACAK''

Yenilenebilir enerjiden yana olduklarını söyleyen Mandalı, önümüzdeki dönem de bu konuda projeleri olduğunu söyledi. Kapaklı'daki yolların da yeni dönemde asfaltla kaplanacağını söyleyen Mandalı, ''Yollarımızın durumunu biliyorum. Fakat biz bunu yapmak için davrandığımızda onlar yerel seçim endişesiyle Asfalt Plentimizi durdurdular. Fakat yılmadık ve Fen İşleri Müdürlüğümüz tekrar ihaleye çıktı. İnşallah 2019 yılı içerisinde yapılmadık yolumuz kalmayacak, rahat olun. Biraz geç oldu ama güç olmayacak.''

Konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür eden Mandalı, hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.