Saray Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mart ayında Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Tek liste ile başkanlık seçimlerine gidilen kurulda, Saray’ın tanınan iş adamlarından Ayhan Uysal bu göreve seçildi. Başkanlığı devralmasının ardından gazetemize özel röportaj veren Uysal, projelerinden bahsetti.

‘’NELER YAPABİLECEĞİMİZİ ANLATTIK’’

Olağan Genel Kurul sürecini ve seçimleri değerlendiren Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ayhan Uysal, ‘’15 Ocak’ta Başkan Adaylığımızı açıkladık o günden 3 Mart tarihine kadar, 2.5 ay boyunca hummalı bir çalışma yaptık. Derneğimizin üyelerine, genç bir yönetimle bu işin daha iyi olacağını ve derneğimizin kahve kültüründen çıkıp dernekçilik anlamında aktif olacağını belirttik. Kendi sosyal çevremizden derneğin de faydalanması adına neler yapılabileceğini, neler yapabileceğimizi anlattık. Geçtiğimiz 2 dönem boyunca ağalık yaptım ve bu süreçte derneğe ne gibi faydalarımız olduğunu anlatmaya çalıştık. Nitekim 3 Mart günü kongremizde SADEF Genel Başkanımız Yıldıray Baş’ın katılımıyla tek liste olarak seçime girdik ve başkanlığı devraldık. ‘’ dedi.

‘’DERNEĞİMİZİ TANITTIK’’

Göreve gelir gelmez dernekte birçok yeniliğe imza attığını kaydeden Uysal, ‘’Önceki dönemden 5 arkadaşımız yönetimimizde bulunuyor, onun dışında yönetim kadromuzda gençleşmeye gittik. ‘Başkan icraatları ile belli olur’ sözünden feyz alarak göreve gelir gelmez vaadlerimizi gerçekleştirmeye özen gösterdik. Önce derneğimizin lokalini temizleyip yeniledik. Yönetim odamızı güncelledik ve Saray Samsunlular Derneği’ne yakışır bir lokal dizayn ettik. Bunları yaparken derneğimizin kasasına neredeyse hiç dokunmadık. Şu anda da derneğimizin herhangi bir borcu yok. Yönetime geldiğimizin ikinci haftasında 350 kişilik bir kahvaltı programı organize ettik. Derneğimizde görev almış ve emeği bulunan değerli büyüklerimize teşekkür ederek plaket verdik. Ardından mülki amirlerimizi ziyaret ederek derneğimizi tanıttık.’’ Şeklinde konuştu.

‘’HEMŞEHRİLERİMİZİN ARKASINDA BİR GÜÇ OLACAĞIZ’’

Gelecek aylarda yapmayı düşündükleri projelerden bahseden Dernek Başkanı Uysal, ‘’İnşallah bundan sonra da bir kıraathane değil de yöresel dernekçilik olarak ön plana çıkmayı düşünüyoruz. Mesela daha önceden bu dernekte hiç okuyan öğrencilere burs verilmedi. Biz bunları yaparak Samsunlu hemşehrilerimizin arkasında bir güç olmak istiyoruz. İnşallah kış mevsiminde gerek kendi hemşehrilerimiz gerekse dışarıdan belirlediğimiz sayı oranında yardımlarda bulunmak istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’FESTİVALLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’’

Son olarak Samsun’un yöresel kültürünü yaşatmak için çalışacaklarını kaydeden Uysal, ‘’Ayrıca kendi kültürümüzü de yaşatarak festivallerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bu festivaller diğerlerinden farklı olarak yöresel sanatçılarımızı ağırlamak istiyoruz. Mesela ilçemize özel bir horon var. Bu oyun kültürünü yaşatmak için bir halk oyunları grubu kurup Çerkezköy, Kapaklı gibi civar ilçelerde de gösteriler yapmak istiyoruz. İnşallah bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.