Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ’ın Saray İlçesine bağlı Büyükyoncalı mahallesinde atıl durumda bulunan, 1908 yılında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ziyaret edilen okul, Tekirdağ Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi'nin ortaklaşa çalışmaları sonucu restore edilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Saray programı kapsamında Büyükyoncalı mahallesini ziyaret etti. Büyükyoncalı mahallesinde 1908 yılında açılan ve Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılı içerisinde ziyaret ettiği okulu ziyaret etti. Okulun atıl halde ki durumunu gören Aygun, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile kısa süreli bir telefon görüşmesinin ardından okulun bu yıl içerisinde restorasyon yapılması ile ilgili girişimlerde bulundu.

‘’EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’’

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun; ‘’Bugün Büyükyoncalı’da tarihi bir okulun önündeyiz, sağ olsun Saray Belediye Başkanımız, önceki dönem Büyükyoncalı belediye başkanımız, ilçe başkanımız, başkan yardımcılarımız ve halkımızla beraber 1937’de Atatürk’ün ziyaret ettiği okulun önündeyiz. 1908 yılında yapılan bu okul şu anda atıl durumda, öncelikle ben Büyükşehir Belediyemize ve YİKOB’a teşekkür ediyorum. 2016 yılında bir yenileme çalışması ile beraber okulumuzla birlikte yan tarafta olan camimizin çalışmaları bitmiş. Okulumuz hazineye ait caminin olduğu yerde vakıflara ait olmak üzere ikisinin de çalışmaları bitirilip şu anda tadilata hazır hale getirilmiş. Sabah’ta sayın valimizle bu konuyu paylaştığımda, gün içerisinde yapılan istişareler sonucunda 2019 yılının sonuna kadar Kültür varlıklarında olan paydan olmak üzere ihaleye çıkartılarak 2019-2020 yılları içerisinde hem okulumuzun hem de camimizin Büyükyoncalı halkına hizmetimiz olması anlamında, hem de turizme kazandırılması anlamında çalışmaya hep beraber imza atacağımızı düşünüyorum. Ben buradan, Büyükyoncalı'dan sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah açılışını da hep birlikte yapacağız.’’ Şeklinde konuştu.