Kapaklı Gazetesi - Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümü kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu ve şarkılar söylendi.

Törene Saray Kaymakamı Sayın Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sayın Süleyman Akbay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkan Vekili Sayın Fuat Ünal, Siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire amirleri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladılar.

‘’ATALARIMIZI RAHMETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ’’

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Saray Belediye Başkan Vekili Fuat Ünal yaptı. Ünal, “İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünde birlikte olmanın onuruyla sizleri selamlıyorum. Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vererek, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda şehit olanları ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Sarayımızın bu özel gününde dünyaya unutulmaz bir mücadele ve kurtuluş örneği gösteren Trakya ve Anadolu’nun asil evlatları olan atalarımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. 98.kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun.” dedi.

ŞİİR VE DİNLETİ PROGRAMI YAPILDI

Hazırlanan kutlama programında İhsan Uzun Ortaokul öğrencisi Pınar Değirmenci “Bugün Kurtuluş Günü” adlı şiiri, Mustafa Kemal Atatürk Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melik Terzi ise “Vatan Türküsü” adlı şiirini okudu. Kutlama töreni Saray Belediyesi personellerinden Volkan Turan ve Gökhan Esen’in müzik dinletisi ile sona erdi.