Kapaklı Gazetesi - Saray Belediyesi, halkın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla tüm birimleri ile birlikte salgına karşı mücadelesini sürdürüyor. Telefonlarınızdan kaliteli ile keyifli ler.

Bu kapsamda, Saray Belediyesi Sağlık İşleri Birimi; ilçede bulunan sağlık merkezleri, Saray Sosyal Güvenlik Kurumu, camiler, adliye binası, ilçe emniyet binası, kahvehaneler, köy minibüsleri ve COVID-19 testi pozitif çıkan hastaların yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADILAR

Dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra sokakta yaşayan dilsiz dostlarımızı da unutmayan ekipler, mama ve su dağıtım çalışmalarını bu süreçte ihmal etmediler.

PAZARLARDA DENETİM SÜRÜYOR

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ise; koronavirüs ile mücadele kapsamında mahalle ve semt pazarlarında, pazarcı esnafına Hayat Eve Sığar (HES) Kodu uygulamasına yönelik denetimlerine devam ediyor. HES Kodu sorgulaması yapan ekipler, HES Kodu almamış pazarcı esnafına mobil uygulama üzerinde nasıl kod alınacağı konusunda yardımcı oluyor.

YEŞİL ALANLARDAKİ BAKIMLARI YAPTILAR

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; Çerkezköy Caddesi’ndeki çam ağaçlarının bakımını, Çukuryurt Kavşağı refüjünün ot biçimini, Küçükyoncalı’da elektrik tellerine zarar veren ağaçların budanma işlemlerini, Serada 200 adet ıhlamur çeliklemesi, Yeğen Caddesi’ndeki çocuk parkının temizliği, Alp Çocuk Bahçesi’ne 15 adet zeytin ağacı dikimi, Belediye Ana Bina ve Saray İlçe Halk Eğitim Merkezi önündeki ağaçların budaması ile ekipler Türkan Saylan Parkı’nda ot biçimi ve temizlik işlemlerini program dahilinde tamamladılar.