Gazetenizin 03/12/2018 tarihli internet sitesinde https://www.kapakligazetesi.com.tr/kapakli/kaptan-korkuttu-h14290.html linkinde yer alan ‘‘KAPTAN KORKUTTU’’ başlıklı yazınızda geçen “Geçtiğimiz hafta Ergene Ulaşspor - Kapaklıspor karşılaşmasının 77. Dakikasında başına darbe alan Kaptan Tezcan Karabulut, bilincini kaybetti. Maç sonrası hastaneye kaldırılan Karabulut’un durumunun iyi olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Ergene Ulaşspor – Kapaklıspor karşılaşmasının 77. Dakikasında başına darbe alan Kaptan Tezcan Karabulut, bilincini kaybetti. Maç sonrası hastaneye kaldırılan Karabulut’un durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin 10. Haftasında temsilcimiz Kapaklıspor ile Ergene Ulaşspor karşı karşıya geldi. Maçın 77. Dakikasında yaşanan bir pozisyonda yere düşen Kapaklıspor’un Kaptanı Tezcan Karabulut, Ulaşsporlu EmreŞükür Çelik’in üzerine düşmesi ile başından yaralandı. Başına aldığı darbe ile bilincini kaybeden Kaptan Tezcan, takım yönetimini ve taraftarları korkuttu. Tezcan’ın yaşadığı baygınlığın ardından hakem, sahada görevli sağlık ekibini çağırdı. Sağlık ekibinin müdahalelerine rağmen kendine gelmeyen Karabulut, bir süre baygın kaldı. Saha kenarında hazır bir ambulans bulunmaması yüzünden 20 dakika kadar baygın kalan Kaptan Tezcan, ardından sahaya çağırılan ambulans ile apar topar Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuşan tecrübeli futbolcu, akşam saatlerinde taburcu oldu. Tezcan’ın yaşadığı sakatlığın ardından açıklamada bulunan Kapaklıspor Kulüp Yönetimi “Talihsiz kazanın ardından tekrar sağlığına kavuşan Kaptanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.” içerikli Furkan BOLAT tarafından kaleme alınan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

112 acil hattına 02/12/2018 tarihinde saat 14:34’te gelen acil yardım ihbarı sonrasında, 112 komuta kontrol merkezimiz vatandaşımıza yardım ulaştıracak en yakın ekibi belirleyerek saat 14:34’te yani 1 dakika içerisinde 112 acil sağlık hizmetleri ambulansımıza çıkış emri vermiştir. 112 Ekibimiz olay yerine 14:43’te yani 112 hattının aranmasından 9 dakika sonra ulaşmıştır.

İnternet sitenizde yer alan haberde “Ambulans 20 dakikada geldi” başlığı yukarıda belirtilen durumlar incelendiğinde; halkımıza yanıltıcı bilgi verildiği tespit edilmiş ve bunun gibi asılsız haberlerin vatandaşlarımıza acil sağlık hizmeti sunmak amacıyla, her türlü tehlike riski altında 24 saat boyunca canla başla çalışan sağlık personellerimizin motivasyonunu düşürerek, ortaya koyulan emeği itibarsızlaştırmaktadır.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun “Spor alanlarının güvenlik ve düzenine ilişkin tedbirler başlıklı bölümünün 5. Maddesinin 1.bendinde “Ev sahibi spor kulüpleri” a maddesinde “Spor alanlarında sağlık ve güvenliği” denilmektedir. Bu madde ile spor ve güvenliğe dair uluslararası federasyonların istediği kaideleri yerine getirmenin ev sahibi takımın sorumluluğunda olduğu nitelendirilmektedir.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun  Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin ‘Spor kulüplerinin görev, yetki ve sorumlulukları’ ‘Spor alanlarındaki güvenlik sistemleri’ başlıklı bölümünün 20. Maddesinde 'Profesyonel müsabakaların oynandığı spor alanları ile basketbol, voleybol ve hentbol dallarının en üst liglerinde acil tıbbi müdahale için her tribünde bir ilk yardım odası kurulur ve yeterli sayıda sağlık personeli ve ambulans bulundurulur. Diğer spor faaliyetleri için müsabakanın özelliği ve seyirci kapasitesi dikkate alınarak gerekli teknik donanım ile yeterli sayıda sağlık personeli bulundurulur.’ Hükümlerine yer verilmektedir. Bahse konu mevzuat çerçevesinde, spor müsabakalarının gerçekleştirildiği merkezlerde gerekli sağlık tedbirini almak, ilgili spor kulüplerinin görevleri arasında sayılmaktadır.

Yine İnternet sitenizde yer alan “Saha kenarında hazır bir ambulans bulunmaması yüzünden 20 dakika kadar baygın kalan Kaptan Tezcan, ardından sahaya çağırılan ambulans ile apar topar Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.” Haberinin yukarıda belirtilen mevzuat maddesinden de anlaşılacağı üzere, en üst lig müsabakalarında ambulans bulundurulması zorunlu olup, diğer spor faaliyetleri için yeterli sayıda ilkyardımcı bulundurulması hükmü bulunmaktadır.

İnternet ortamında yayımlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bu haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımızın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur