Kapaklı Gazetesi - Pandemi haline gelen Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili basın açıklaması yayınlayan Tekirdağ Tabipler Odası, vatandaşlara evde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Tekirdağ Tabipler Odası, hastalığa dair dair bilgilendirmelerde bulunduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Pandemi, aslında salgın demek, ama salgından en önemli farkı hastalığın tüm dünyaya yayılması. Pandemiye neden olan hastalık etkeni Covid-19 olarak adlandırılan Yeni tip Koronavirüs. Covid-19, ülkemize de girdi, resmi rakamlara göre ülkemizde 1236 kişi Covid-19 pozitif tanısı aldı. Virüsle karşılaşan ülke deneyimleri bize gösteriyor ki, virüs ile karşılaşmış kişilerin %80’i bu hastalığı belirtisiz ya da hafif belirtilerle atlatıyorlar. Yaşlı ve kronik hastalığı olan kişiler ise özellikle risk grubunda.

‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZI EVDE KALMAYA DAVET EDİYORUZ’’

Bu salgınla mücadelede Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının yanı sıra tüm yurttaşlara da önemli bir görev düşüyor. Vatandaşlarımızın bu salgının ülkemizde daha da büyümemesi için gerekli toplumsal sorumluluğu yerine getireceğine inanıyoruz ve tüm vatandaşlarımızı göreve davet ediyoruz. Bu görev; sosyal izolasyon yani, evde kalmak. Çünkü virüs ile enfekte bir kişi bu virüsü üç kişiye bulaştırabiliyor. Her dışarı çıktığımızda, kalabalık ortamda bulunduğumuzda ya da toplu taşıma kullandığımızda virüsü alma ya da bulaştırma riskimiz artıyor. Virüs ile enfekte olan kişiler sağlıklı görünebilir ve bize virüsü bulaştırabilirler. Evde kalma ve sosyal mesafe kurallarına uyma ile vakaların ani artışını yani salgının tepe noktasını azaltmak istiyoruz. Ancak bu şekilde sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları bu artan yükün altından kalkabilecektir.