Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ ve Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs vaka sayıları geçen haftaya göre yükseldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Salgında rehabete düşülmesinin kış aylarında bize pahalı bedel ödeteceğini öngörüyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 4-10 Eylül tarihlerinde illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayıları Tekirdağ'da 105,91'den 114,70'e çıktı.

“KIŞI İYİ ALTALATMAMIZ İÇİN AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada salgın tedbirlerine uyulmaya titizlikle devam edilmesi gerektiğini söyledi. Tekirdağ'da aşıya oldukça ilgi gösterildiğini belirten Kalkan, şunları söyledi: "Aşı oranlarında daha iyi olmak için elimizde bir engel yok. Aşı gibi basit bir önlemle bu hastalıktan kendimizi korumak mümkün. Gençlerimizi ısrarla aşılamaya davet ediyoruz. Salgında rehavete düşülmesinin kış aylarında bize pahalı bedel ödeteceğini ön görüyoruz. Aşılamadaki gayret, vatandaşların ilgisi ile vaka artışlarını çok az limitlerde yaşıyoruz. Sonbahar ve kışı çok daha iyi atlatabilmemiz için aşılanma oranlarımızı daha da artırmaya, maske ve mesafe kurallarına bugüne kadar gösterdiğimizden daha da fazla uymaya davet ediyoruz."