Geçirdiği beyin kanaması nedeni ile Optimed Hastanesine getirilen 49 yaşındaki kadın, hastaya yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü tanısı konuldu. 49 yaşındaki kadın, hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Özel Optimed Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uz. Dr. Zeynep Aras ve Uz. Dr. Özgü Özkan, Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan ve Başhemşire Sevda Sümbül’ün aileye organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıp, merhumenin yakınlarına organları ile kurtarılabilecek hayatlar olduğu anlatıldı. Bunun üzerine aile merhumenin organlarının bağışlanması için izin verdi.

3 HASTAYA NAKLEDİLDİ

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailenin de izni alınarak organları ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere hazırlıklar başladı. İlk olarak hastane yetkileri ailenin izninin hemen ardından İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Merkezin istediği test ve tahlil sonuçlarını gönderdi. Süreç sonunda da hastanın iki böbreği ve kalbinin nakil için uygun olduğu belirlendi.

''DAHA DUYARLI OLUNMASI GEREKİYOR''

Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, konu ile alakalı açıklamada şunları söyledi:  “Hastamızı kaybettiğimiz için üzgünüz ancak unutmamalı ki yapılan bu  organ bağışı  ile 3 vatandaşımızın hayata tutunması sağlanmış oldu. Organ bağışı konusunda insanımızın daha da duyarlı olması gerekiyor. Bu konuda zaman zaman bilgilendirme çalışmalarımız oluyor.”