Kapaklı Gazetesi - 1 Haziran itibari ile başlayan yeni normale geçiş sürecini anlatan Özel Optimed Hastanesi Başkhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, hastane aldıkları önlemler hakkında bilgiler verdi.

Bina içerisinde afiş, broşür gibi çalışmalarla gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını kaydeden Başhekim Çalışkan, ‘’Bina içindeki tüm bekleme alanlarında zemin ve oturma yerleri olmak üzere sosyal mesafe kuralını hatırlatıcı uyaranlar yaptık. Aynı şekilde bina içinde bulunan tüm digiboard ekranlarımızda da hem el hijyeni vidolarımızı hem de el temasını azaltmamız gereken uyarı çalışmalarımızı yayınladık. Ayrıca yine maske takmanın, sosyal mesafe, sosyal izalasyon ve refakatçi konularının önemini anlatan uyarı görsellerimizi de yayınladık. Tüm bunların yanı sıra personelimiz gerek hastaları gerek yakınlarını sözlü olarak sürekli ziyaret ederek uyarmakta.’’ dedi.

‘’TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYA NİYETİMİZ YOK’’

Normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmayacaklarını ifade eden Doktor Çalışkan, ‘’Uzun ve yorucu bir pandemi süreci yaşadık, bugüne kadar baktığımız hastalarımızda iyi sonuçlar elde etmenin mutluluğunu yaşasak ta tedbiri elden bırakmaya niyetimiz yok. O nedenle biz sağlık çalışanları sizlerin de bu kez tedbiri elden bırakmayarak bizlere destek olması arzusundayız. Kurallara uymamız hem toplum sağlığı hem de sağlık çalışanlarının sevdiklerinden daha fazla uzak kalmaması için çok önemli. Bu normalleşme sürecinde de aynı kuralları itina ile uygularsak, hızlıca toparladığımız, çok fazla kayıplar vermediğimiz Covid19 mücadelesinde tekrar geriye dönmeyiz diye düşünüyorum. Tüm hemşerilerim bir daha böyle üzücü bir durumla karşılaşmama dileğimle, sevgi ve saygılarını sunarken, sağlıklı günler diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.