Kapaklı Gazetesi - Özel Optimed Hastanesi, Optimed Sağlık Oturumları başlığı altında, toplumu bilinçlendirme üzerine başlattığı sağlık oturumunun ilkini gerçekleştirdi.

“Doğal Doğum Zirvesi” konsepti ile Orion AVM etkinlik alanında gerçekleştirilen sağlık oturumunda, Basın Yayın Sorumlusu Nuran Başyurt'un moderatörlüğünde; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Funda Doğaroğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç, Klinik Psikolog - Doğum Psikoloğu Aslı Çağla Çakıcı ve Sorumlu Ebe Seher Elibol’un anlatımları ile gerçekleşti.

DOĞUM SÜRECİNİ ELE ALDILAR

Etkinlikte; Doğum Uzmanı Op. Dr. Funda Doğaroğlu tarafından; Doğal Doğum Nedir? Doğal Doğuma Nasıl Hazırlanılır? Doğumun başladığını nasıl anlarız? Doğumda mahremiyet ve ten tene temas neden çok önemli? gibi konular işlendi. Doktor Doğaroğlu’nun konuşmalarının ardından; Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç, anne dostu hastane nedir? Optimed’te bunun için ne gibi yenilikler ve değişiklikler yapıldı? Anne bebek dostu sezaryen nedir? Sezaryen sonrası normal doğum mümkün mü? Konularına değindi. Programda konuşan Doğum Psikoloğu Aslı Çağla Çakıcı ve Ebe Seher Elibol ise annenin doğum sürecindeki psikolojik ve fiziksel durumunu anlattı.