Bir süre önce gazetemizde yayınlanan ‘’ Vatandaşların hastane çilesi BİMER’e taşındı!’’ isimli haberin ardından yetkililer harekete geçti, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sıra çilesi son bulacak.

Yaklaşık 300 bin vatandaşa hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, birkaç ay önce yeterli sağlık hizmeti veremediği gerekçesiyle vatandaşlar tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e şikayet edildi. Vatandaşalrın şikayetinin ardından gazetemizde yayınlanan ‘’ Vatandaşların hastane çilesi BİMER’e taşındı!’’ isimli haberden sonra, Sağlık Bakanlığı harekete geçti. 

11 YENİ HEKİM GÖREVE ATANDI

Sadece Çerkezköy değil bölgemizdeki birçok ilçeye yıllardır hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, artan nüfus dolayısıyla vatandaşların sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayamıyordu. Gece geç saatlerde sıra almaya çalışmaktan ve sağlık personelinin yetersiz oluşundan şikayetçi olan vatandaşlar, konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e taşıdı. Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce hastaneye 11 yeni uzman hekim atadı. 

POLİKLİNİK 23:30’A KADAR HİZMET VERECEK

Bakanlığın ardından hastane yönetimi de harekete geçti. Poliklinik hizmeti alamayan vatandaşlara çözüm sunan hastane yönetimi, 3 Mart 2018 tarihi itibariyle hafta içi 17:30 ile 23:30 arasında hastanede bir dahiliye uzmanının hastaları kabul edeceğini duyurdu. Ek olarak Acil Servis’teki pratisyen hekim sayısının da arttırılacağını belirten yönetim, gece geç saatlerde sıra almaya çalışan vatandaşların sıra çilesine de kısa sürede çözüm bulunacağını açıkladı.