Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’de yaklaşık 20 yıldır ilçe ve bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunan Optimed Hastanesi, yeni yatırımını Çorlu’da görkemli bir açılışla gerçekleştirdi.

Optimed International Çorlu Hastanesi’nin 24 Aralık’ta gerçekleştirilen resmi açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“HİJYENİK, KAPSAMLI BİR SAĞLIK KURULUŞU”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Optimed Sağlık Grubu Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, yeni hastanenin açılışından dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, “Optimed Hastanesini 2007 yılı Temmuz ayında Çerkezköy’de açtık. Yakın bir gelecekte Çerkezköy’de Onkoloji ve Nükleer Tıp bölümleriyle de bölgemizin büyük bir ihtiyacına cevap vereceğimizi düşünüyoruz. İkinci kuruluşumuzu da bundan 10 yıl önce yine Çorlu’da butik bir hastane konseptinde cerrahi tıp merkezi olarak hizmete açmıştık. Verdiğimiz tüm sağlık hizmetlerinde tıbbın ulaştığı en üst düzeyde güvenilir, hasta odaklı ve kaliteli hizmet veren, hastane çalışan güvenliğini ön planda tutan, hasta haklarına saygılı, çevreye duyarlı, etkili ve verimli hizmet verilmesini temin edecek şekilde zaman kaybına yol açmadan, hastanemize başvuran tüm hastalarımızın ve yakınlarının güvenilir bir ortamda sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugünlere önce inanarak, bu yola baş koyan herkesle el ele vererek, kenetlenerek güçlerimizi birleştirdik. Önümüze çıkan engelleri yine birbirimizden aldığımız güçle aştık. 20 yılı aşkın süreden bu yana dostluğumuzun devam ettiği, 16 yıldır da ortak olduğumuz sevgili yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Nevzat Koç, İlkay Kırkaç, Ali Başkent, Ayhan Akbıyık, Kamil Yüceer, Recep Çalışkan ve Levent Kor’la, ortak akılla iyi ve güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Bizi her zaman destekleyen sevgili ailelerimizi de sevinç ve heyecanımıza ortak etmek istiyorum. Optimed Çorlu Hastanesi görünümünden konumuna, alt yapısından teknolojisine, acilinden ameliyathanesine, doğumhanesinden yoğun bakımına kadar uluslararası standartlarda tasarlanmıştır. Hastanemiz modern, ergonomik, hijyenik, kapsamlı bir sağlık kuruluşu olarak geçmiştir” dedi. Optimed International Çorlu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nevzat Koç da “ Nitelikli ve güvenli sağlık hizmetini bölge halkımıza sunarken, bireysel farklılıkları merkez alan, kişiye özel hizmet anlayışımızla büyümeye devam etmekteyiz. 15 yılda sevgi, saygı ve empatiyle şekillenen hasta odaklı Optimed kültürünü Çorlumuza taşıdık. Hastanemizin Trakya’ya ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Açılışta kısa bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da hastanenin Çorlu’ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi. Açılışa katılan Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da konuşma gerçekleştirdi. Kerimoğlu, “Pandemi döneminde fedakarca çalışarak toplumun sağlığını önleyecek görev yapan tüm sağlık personellerimize teşekkür ederken, bu mükemmel tesisi Çorlu’ya kazandıran Optimed ailesine teşekkür ediyorum. Yarattıkları istihdamla, sağlık turizmine yapacakları katkıyla bölge halkına verecekleri hizmetlerle eminim ki Türk hekimliğine layık olacaklardır. Kendilerini tebrik ediyorum, bol kazanç diliyorum.” diye konuştu.

“DAHA İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yatırımın hayırlı olmasını dileyerek, “Açılan bu tesisimizin Çorlu’muza, Tekirdağ’a, Trakya’ya, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bol kazançlar diliyorum ama mümkün olduğu kadar da kendimize dikkat edelim, az hasta olalım. Sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Optimed Hastanesinin bölgede ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Gerçekten 8 tane ortağıyla beraber Çerkezköy’deki başarılarını büyüterek, coşkulu bir şekilde yine ortaklıklarına, birlikteliklerine devam ederek, Çorlu’da daha da büyüğünü açtıkları, daha da ileriye götürdükleri bu hizmetin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sağlık sektörü bizim gurur kaynağımız olan bir sektördür. Dünyada da sayılı bir yere gelen Türkiye’miz hem devlet yatırımlarıyla, hem de özel sektör yatırımlarıyla gerçekten hepimize büyük bir hizmet sunan ve milletçe gururumuz olan sağlık hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da bundan sonra daha da iyi yerlere taşınması için bizler de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“HASTALARIMIZA ŞİFA KAYNAĞI OLSUN”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de hastane yönetimine tebriklerini iletti. Yüceer, “Eş durumundan da olsa Optimed ailesinin bir ferdi olmanın heyecanı var elbette ama daha büyük heyecanım, böyle uluslararası standartlarda bir sağlık merkezinin özellikle hastalarımıza şifa kaynağı olacak, derman olacak böylesi bir sağlık merkezini bölgemize, Çorlumuza, Tekirdağ’ımıza kazandırabilmenin bir mutluluğu var. Sağlık hizmeti gerçekten çok kıymetlidir. Optimed ailesinde 15 yıllık bir deneyim var ve bu deneyimlerini de inşallah Çorlu’da da devam ettireceklerdir. Çorlu Optimed Hastanesi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Şifa bekleyen birçok hastamıza inşallah şifa kaynağı olsun.” Açıklamalarında bulundu.

VALİ YILDIRIM AŞIYA DAVET ETTİ

Tekirdağ’ın tarım, sanayi ve turizm kenti olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Tekirdağ, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve yeni açılan hastanelerle sağlık kenti olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir. Trakya bölgesinin çekim gücü olması, ilimizin donanımlı hastanelere ve başarılı personellere sahip olması sebebiyle çevre illerden ve yurtdışından pek çok hasta ilimize gelerek sağlık hizmeti almaktadır. Tekirdağ’da 11 tane kamu hastanemiz 1 diş hastanemiz, 2 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz (ADSM) ve 1 adet üniversite araştırma hastanemiz vardır. Kamu hastanelerimizde 1912, araştırma hastanemizde 430, diş hastanemizde 5 olmak üzere toplam 2 bin 347 yatak sayımız mevcuttur. Kamu hastanelerimiz ve araştırma hastanemiz toplam olmak üzere 5 bin 737 sağlık çalışanımız vardır. Bu personelden 867’si hekim, 558’i uzman hekim, 173’ü diş hekimidir. Kamu hastanelerimiz ve araştırma hastanemiz toplam ameliyathane sayımız 59’dur. Ambulans sayımız ise 90 adettir. Modern hastanelerimiz ve nitelikli personelimizle vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda sağlık hizmeti vermek için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Tekirdağ’da kamu hastanelerinin yanında özel hastanelerimiz de sağlık hizmeti vermektedir. Tekirdağ’da sağlık hizmeti veren 8 özel hastane mevcuttur. Bu hastanelerde 46 doktor, 335 uzman doktor ve 933 sağlık personeli istihdam edilmektedir. Yatak sayısı 871, ameliyathane sayısı ise 8’dir.Tekirdağ’da vatandaşlarımızın sağlıklı kalabilmesi ve yaşam kalitelerini artırmaları için hizmet verecek olan hastanelerden biri de Özel Optımed Internatıonal Çorlu Hastanesi’dir. Açılışını yapacağımız bu hastane ile vatandaşlarımız hem sağlık hizmeti alacak hem de çok sayıda sağlık personeli istihdam edilecektir. Bu vesileyle, hastanenin kuruluşunda emeği geçen başta Optimed Sağlık Grubu Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’a, Optimed Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyelerine, Hastane Başhekimi Op. Dr. Nevzat Koç’a, İl Sağlık Müdürümüz Ali Cengiz Kalkan’a ve diğer emeği geçenlere teşekkürü borç biliyorum. Bu hastanenin ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle, güçlü sağlık sistemimiz, gelişmiş altyapımız, fedakar sağlık personelimizle mücadeleye devam ediyoruz ancak vatandaşlarımızdan aşı olmanın yanında maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına azami ölçüde uymaya devam ederek bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Kış aylarında olmamız sebebiyle virüsün yayılma ihtimali artmaktadır. Bu sebeple tedbirlere daha çok dikkat edelim ve hatırlatma dozu da denilen 3. doz aşıyı olarak virüse karşı kendimizi daha iyi koruyalım. Koronavirüs, aşıdan ve aldığımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek açılışı tamamladı.