Kapaklı Gazetesi - Sağlık Bakanlığı, aşılama takvimine göre 60 yaş üzeri için aşılama programı başladı. Ayrıca sisteme tanımlanan risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastalar, down sendromu tanısı olanlar ile immuno supresif tedavi alanlar da bu aşamada öncelikli aşı yaptırabilecek.

Bu kapsama giren yurttaşlar randevularını alarak, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırmaya başladı. Aşılama süreci, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda tamamlanacak.

2023’E KISA MESAJ GÖNDEREREK ÖĞRENEBİLECEKLER

Yurttaşlar, COVID-19 aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023’e kısa mesaj göndererek öğrenebilecek. Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilecek, yurttaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.

ALO 182’DEN RANDEVU ALACAKLAR

Aşıyı uygulayan sağlık personeli, yurttaşların ikinci doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla iletilecek. Aşı uygulaması için yurttaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirilebilecek ya da ‘Alo 182’den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.