Koskoca bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık ama yapılan yanlış uygulamaların camiada oluşturduğu rahatsızlıklar sebebiyle Kapaklı’da Milli Eğitim yine sınıfta kaldı.

Göreve geldiği günden beri MUAYTAİ şampiyonasının masraflarını Kapaklı Belediyesi’nin ödemesine rağmen Esnaftan makbuzsuz para toplamak ve nereye harcandığı belli olmamak, Mevkisini kullanmak suretiyle iş adamlarından yakınları için burs toplamak,  Okul Kantinlerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün banka hesabında toplanan paralardan şahsi yemek paraları ödetmek, şahsi harcamalarını tuttuğu deftere kaydedip kantin hesaplarından 4500 TL’nin üstünde para çektirerek babasının malıymış gibi dilediğince harcamak, şahsına münhasır VIP tuvalet yaptırıp anahtarını da cebinde taşımak vs. vs. gibi iddialarla ve adı sürekli skandallarla anılan ve ''BAY ŞAİBE'' olarak adlandırılan Tahsin NALBANT hakkındaki skandal iddialara bir yenisi daha eklendi.

Kapaklı' da görev yapan öğretmenlerin maaşlarını ödeyecek bir banka şubesi ile promosyon anlaşması yaptığı ve bu Banka şubesinden konut kredisi kullandığı, daha sonra diğer banka şubelerinin araya girmesiyle planın bozulması sonucu başka bankanın belirlenen fiyatın biraz üstünde ihaleyi aldığı, Tahsin NALBANT'ın bu uygulamalarıyla personel maaş ödemelerini kendi çıkarlarına alet ettiği ve Kapaklı'da görev yapan öğretmenlerin düşük promosyon ücreti almalarına sebep olduğu eğitim camiası tarafından konuşulmakta ve güçlü bir şekilde iddia edilmektedir.

Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri, Maliye Bakanlığı'nın genel tebliğinde belirtilen esas ve usullere göre bankalar vasıtasıyla ödenebilmektedir. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapılmakta, bu protokoller uyarınca verilecek banka hizmetlerinin yanı sıra memurlar ''PROMOSYON'' adı altında ek mali imkanlarda sağlayabilmektedir.

Kapaklı' da görev yapan öğretmenler, çevre ilçelerde görev yapan öğretmenlerin promosyon miktarına baktıklarında kendi maaşlarına karşılık banka tarafından ödenen promosyon ücreti miktarını şaibeli bularak çeşitli mercilere şikayette bulundukları, hatta bu şikayetlerini İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN' a kadar ulaştırdıkları iddia ediliyor.

Nitelikli eğitime bu denli ihtiyaç duyulan bir ilçede, İlçe Milli Eğitim Camiasının başında bulunan bir ismin tüm skandallara rağmen siyaseten korunması, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ihanet olarak görülüyor. Vatandaşlar; Tek derdi koltuğunu korumak olan değil, Vizyon sahibi, liyakat sahibi isimlerin ve Kapaklı’da eğitimin kalitesinin artmasını sağlayacak kadroların görev başına getirilmesini bekliyor…