Merhaba Değerli Okur,

Siyaseti takip edenler bilir. AK Parti Tekirdağ İl Kongresi yaklaşırken, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a yönelik bazı söylemler, ithamlar ortalıkta dolanmaya başladı.

Zaman zaman Mestan Özcan’ı eleştiren bir isim olmama rağmen bu konuya kayıtsız kalmak istemedim. Mestan Özcan’ın il başkanı olduktan sonra izlemiş olduğu politikayı ve yapmış olduğu uygulamaları memnuniyetle karşılayanlardan biriyim. Özellikle il teşkilatı olmak üzere ilçe teşkilatlarında yapmış olduğu değişiklikler (temizlik) bizleri bir hayli memnun etse de bazı çevreleri hayli kızdırmışa benziyor.

Yıllarca AK Parti’ye sırtını dayayıp olmadık işler çevirenler, iktidarın gücüyle vatandaşa, mazluma zülmedenler birer birer saf dışı bırakıldı. Tekirdağ’da AK Partililerin yıllarca beklemiş olduğu değişimi gerçekleştiren Mestan Özcan, aslında kocaman bir teşekkürü hak ediyor.

2014 yılından bugüne AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatını eleştiren onlarca yazı yazdım. Bireysel görüşmelerde birçok kez yaşanan sorunları dile getirdim. Beklentimiz iktidarın Kapaklı’daki temsilcilerinin, donanımlı ve bu işe layık kişiler olması, devlet yatırımlarının Kapaklı’ya getirilmesi ve halkın sorunlarının çözümü için mücadele edecek bir yönetim anlayışına sahip olmaları idi.

Ali Osman Orhan döneminin ardından maalesef AK Parti Kapaklı’da iyi bir performans sergileyemedi. Bazıları 2019’da kazanılan yerel seçimleri teşkilatın gücü ile kazandıklarını iddia etse de işin aslını bilenler bunun böyle olmadığını çok iyi biliyor. AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda olması gereken değişim, 3. Olağan kongrede Mestan Özcan’ın il başkanlığı ve Recep Biyik’in ilçe başkanlığında gerçekleşti.

Yıllarca AK Parti içerisinde kümeleşenler, teşkilatı evi, işyeri gibi kullananlar ve güç zehirlenmesi yaşayanlar, ilçe başkanının görevden alınmasının ardından duruma tepki gösterince toptan bir temizliğe uğradılar.

Şu an Recep Biyik ve yönetiminin önünde iyi bir fırsat var. Genç ve yeni yüzlerden oluşan bu yönetim, iktidarın gücünü Kapaklı’ya taşır ve hükümet yatırımlarını getirirse Kapaklı halkının gönlünü kazanmış olurlar.

Mestan Özcan’ın diğer ilçelerde de değişime gittiğini yazımın başında söylemiştim. Özellikle Çerkezköy, Ergene ve Muratlı ilçelerinde yaşanan değişim bir çok AK Partili gibi bir basın mensubu olarak beni de ziyadesiyle memnun etti. Umarım Mestan Özcan bu kararlılıkla değişime devam eder.

Bu yolda Mestan Özcan’ın işi zor fakat şunu da belirteyim ki Mestan Özcan’ı yemek isteyenlerin işi de hiç kolay değil.

Siyasi kulislerden ulaşan bilgilere göre, il başkanı olduktan sonra bir dost meclisinde konuşan Mestan Özcan, ‘Bundan sonra Reis ne derse o, Reis’ten başkasını takmam’ gibi sözler sarf edince sesi kaydedilip ilgili yerlere iletiliyor. Ardından önceki dönem il başkanına yakın isimleri bir bir görevden alan ve yeni isimlerle yolunan devam eden Mestan Özcan, bu grubun hedefi haline geliyor. Yerel basında kendine yakın isimleri iyi kullanan bu grup, kongre öncesinde Mestan Özcan’ı eleştiren yazılar yayınlatıyor. Eski dostlarının bu hareketi Mestan Özcan’ı üzüyor ve Özcan sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımla Abdurrahim Karakoç’un şu dizeleri ile cevap veriyor.

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar,

Haktan, Hakikatten yana bakın siz.

Mestan Özcan’a yakın kişiler de bu paylaşımı alıntılayarak Özcan’a olan desteklerini gösteriyorlar. Mestan Özcan ise son olarak AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı 3. Olağan kongresinde Mevlana’nın Baba ile oğulun hikayesini kürsüden okuyarak ilgili yerlere gereken mesajı veriyor.

Son sözü söylemek gerekirse Mestan Özcan, AK Parti için bir şanstır. Kalmalı ve değişime devam etmelidir.

Kalın sağlıcakla…