Sosyal medyada yazdıklarıyla Tekirdağ'da adından sıkça bahsettiren Avukat Burak Bekiroğlu'nun yeni iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Yunanistan-Bulgaristan arasında bir yere saklandığı düşünülen  FETÖ firarisi Kasım Özadalı ile Tekirdağ'da yöneticilik yapan bazı kişilerin gezi bahanesiyle görüştüğünü iddia eden Av. Burak Bekiroğlu, bu geziyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

10 KASIM BAHANE Mİ EDİLİYOR?

15 Temmuz olaylarından sonra düzenlenmeye başlanan gezilerin akıllarda soru işareti yarattığını belirten Bekiroğlu, şu ifadeleri kullanarak sorularına yanıt aradı; ''Neden 15 Temmuz'dan sonra her 10 Kasım'da Tekirdağ İl - İlçe Başkanları ile Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyeleri Yunanistan ve Bulgaristan'a geziye götürülüyor? Bu gezileri kim düzenliyor, kimler organize ediyor? Kim bir şekilde kalabalığı geziye katıyor? Yunanistan ve Bulgaristan arasında konuşlanan kişinin firari FETÖ İmamı Tekirdağlı Kasım Özadalı olduğu iyi bilinmiyor mu? Bu gezilerde diğer teşkilat mensupları çeşitli bahanelerle geziye neden ikna ediliyor, kalabalık şekilde gidildiği zaman göze batmayacağını kim düşünüyor? Tatil yaptıklarını düşünenler, birbirlerinin ne yaptıklarını kontrol ediyorlar mı? Gidilen yerde kimlerin olduğunu biliyorlar mı?''

''GEZİ GRUBUNDAN AYRILAN KİM?''

Düzenlenen gezilerin Özadalı ile görüşmek için bir kamuflaj olduğunu iddia eden Bekiroğlu, ''Kim yanında kiminle 30-45 dakika arası bir bahane ile gezi grubundan ayrıldı? Ayrıldıktan sonra kiminle görüşüldü? Yarın bir gün bu sorularla karşı karşıya kaldıklarında savunmalarını verebilmek için neden ayrıldıklarını nasıl delillendirdiler? Kameranızda çektikleriniz delil değil, kimse yemez. Gezi grubundan ayrılan kişi ya da kişiler Yunanistan'da kiminle ya da kimlerle görüştüler? Kalınan otelde birisi kafile dışından biriyle görüştü mü? Otelde herkes inzivaya çekildiğinde birinin kiminle görüştüğünün veya görüşmediğinden diğerlerinin haberi var mı?'' ifadelerini kullandı.

''ÜÇ ANAHTARIN BİRİ KİMDEYDİ?''

Gezilerin, Firari İmam Özadalı'nın altınlarını da ona taşımak için kullanılan bir paravan olduğunu iddia eden Bekiroğlu, ''Neden 15 Temmuz'dan önce 10 Kasım gezileri düzenlenmiyordu da 15 Temmuz'dan sonra Kasım Özadalı Yunanistan'a firar edince bu geziler düzenlenmeye başlandı? Firari FETÖ İmamı Kasım Özadalı'ya yakın isimler kim? Tatile sizce göçmen oyu mu toplamaya gidiyor? Üç anahtarın biri kimdeydi? Firari İmam Kuyumcu Kasım Özadalı'nın altınları sizce sınırdan yakalanmadan nasıl geçirildi? Seyahat edilen otobüsün içinde bulunanların siyasi kimliğinden dolayı üstün körü arama yapıldığını iyi bilen kişi ve geziyi organize etmek suretiyle arada kendisinin Yunanistan'a çıkışını kamufle eden kişi kim?'' diye sordu.

''KASIM’LA GÖRÜŞMEDİĞİNİ İSPATLAYAMAZSIN!''

Bekiroğlu, iddialarını şu ifadeleri kullanarak sonlandırdı; ''Her kim göreve geldiğinden beri bu geziler yapılmaya başlandıysa ve bu gezilerin yapılmasını istiyorsa millet gözünde makul şüpheli olmayı da göze almış belli ki. Bazı şeyleri göze alan, göze aldığı risklerin sonuçlarına katlanmasını da mutlaka biliyordur. Ben senin Kasım ile görüştüğünü ispatlamak zorunda değilim ama sen Kasımla görüşmediğini ispatlayamazsın. Devlet her daim bilgi notunu düşer, bu oyuna gelenleri değil, onları oyuna düşüreni de yazar ve bir gün üstünü mutlaka çizer.''