Ofisinde basın açıklamasında bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz,  usulsüz bir şekilde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki üyeliğinin düşürülmesine tepki göstererek konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Rahmi Yılmaz'ın devamsızlık dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki üyeliğinin düşürüldüğüne dair haberler yayınlanmıştı. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Yılmaz, haksız bir şekilde oda üyeliğinin düşürülmeye çalışıldığını iddia ederek, ''Bu arkadaşlarımız tükürdüklerini yalayacaklar!'' ifadeleriyle durumu sert bir dille eleştirdi. Ayrıca konunun hala Bakanlık tarafından araştırıldığını da belirten Yılmaz oda üyeliğinin düşmediğini iddia etti.

''BU İŞ KASITLI YAPILDI''

Oda başkanlığına aday olduğu için kendisi ile uğraşıldığını belirten Rahmi Yılmaz, üyeliğinin usulsüz bir şekilde düşürülmeye çalışıldığını belirtti. Üyeliğinin düşmediğini ve kanunen hala üye sayıldığını söyleyen Yılmaz, ''02 Ekim 2017'de Meclis Başkanlığı tarafından tarafıma bir yazı geldi.  Bu yazıda devamsızlıktan dolayı üyeliğimin düşürüldüğü ve meclis üyeliğimin de sonlandırıldığı belirtilmiş. Bu yazıya 06 Ekim tarihinde itirazımı göndererek bahsi geçen tarihlerde tarafıma herhangi bir tebligat yapılmadığını belirttim. Tebligat yapılmayan toplantıya da katılmış sayılacağımdan dolayı devamsızlıktan meclis üyeliğimin düşürülmesinin söz konusu olmayacağını da kendilerine ilettim. Bununla ilgili dilekçe burada, tabi kanun yönetmeliğinde hepsi yazılı, Oda Muamelat Kanunu 84. maddesi gereği 24 saat önceden gündem maddelerinin yazılı olduğu bir tebligat yapılması gerek. Bu tebligat yapıldığında 24 saat içinde ben oraya gitmezsem devamsız sayılırım ama bu tebligat yapılmazsa katılmış sayılırım. Dolayısıyla bunu arkadaşlara ilgili maddeleri de yazarak bildirdim. Aynı zamanda bakanlığa da bildirdim, çünkü onların bu işi kasıtlı yaptığını biliyorum. Bakanlık da onlardan bu konuyla ilgili gerekli belgeleri istedi, ben de istedim. Onlar ise bana bugün itibariyle bir belge gönderdiler. Dediler ki 'Biz inceledik, istiyorsan dava aç. Dava hakkı saklıdır.' Bu bir kurnazlık, Oda bünyesinde incelemişler, tarafıma katılmadığıma dair herhangi bir şey tebliğ etmeden ‘istiyorsanız dava açarsınız’ diye bize yazmışlar.'' dedi.

''TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR''

Olayın hala Bakanlık tarafından araştırıldığını da söyleyen Yılmaz şöyle devam etti; ''Ben de cuma günü üyeliğimin düştüğünü gazetelerden gördüm. 3 gazete yazdı. Görünce telefonla Bakanlığı aradım ve dedim ki 'Sizin bilginiz dahilinde mi? Evraklar meclise ulaştı mı?' onlar da 'Biz belgeyi bekliyoruz, usulüne ve kanuna uygun ise üyeliğiniz düşebilir değilse düşmez' dediler. Ama onlar beklemeden bu işi kasıtlı olarak yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi yine ben haklı çıkacağıma inanıyorum. Bu arkadaşlarımız tükürdüklerini yalayacaklar. Önümüzdeki meclis toplantısında üye olarak mecliste olduğum gün Yönetim Kurulu Başkanının, Meclis Başkanının ve Genel Sekreterin şahsımdan ve meclis üyelerimizden özür dileyerek istifa etmelerini bekliyorum.'' ifadelerini kullandı.

''ÇTSO ÜYELİĞİM DEVAM ETMEKTEDİR''

Kanuna göre oda üyeliğinin devam ettiğinin yeniden altını çizen Yılmaz, ''Özetle Oda Muamelat Kanunu'nun 18. maddesi, 25. maddesi ve 84. maddelerine göre toplantı gündemini gösteren tebligatlar tarafıma yapılmadığı için, katılmadığım toplantılara katılmış sayılacağımdan dolayı meclis üyeliğimin sonlandırılması kanunen uygun değildir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğim kanununa göre devam etmektedir. Ben meclis üyesiyim. Bunu da birkaç gün içerisinde Bakanlıktan gelen yazıyla sizlere yayınlayacağız.'' Dedi.