Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, 1 Ekim’de yapılacak olan seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını yoğunlaştırarak ekibi ile birlikte çevre ilçelerde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ekibi ile birlikte bir günde 4 ilçeyi gezen ÇTSO Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, çevre ilçelerdeki ziyaretlerini sıklaştırdı. Ayrıca Yılmaz, odanın ismini de ‘Çerkezköy Kapaklı Saray Ticaret ve Sanayi Odası’ olarak değiştireceklerini belirtti. 1 Ekim’de yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine kısa bir süre kala Mavi Listenin adayı Rahmi Yılmaz, sahadaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Rahmi Yılmaz ve ekibi, önceki gün de Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İLK DURAK BAŞKAN AKAY OLDU!

Rahmi Yılmaz ve ekibi ilk olarak saat 10:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rahmi Yılmaz, Olağanüstü Hal dolayısıyla seçimlerin ertelendiğini, daha sonra kararname ile Ekim başından Kasım sonuna kadar yapılabileceğinin açıklandığını belirterek, mevcut yönetimin aldığı seçim kararını ‘baskın seçim’ olarak yorumladı.

Bu ülkede muhalefet olmanın çok zor olduğunu söyleyen Yılmaz, “3 aydır liste istememize rağmen listeleri Pazartesi günü alabildik. Bu seçim eşit şartlarda yapılan bir seçim değil. Üyelerimizin sağduyusuna güveniyoruz” dedi. Göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgiler veren Yılmaz “Oda üyelerinin kayıt, aidat ve belge bedellerinde yüzde 50 indirim yapacağız” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Seçimin Çerkezköy için hayırlı olmasını temenni ediyorum” sözlerini kaydetti.

‘’BU İŞLER YARI SİYASET GİBİDİR’’

Rahmi Yılmaz, Ahmet Tever ve beraberindeki heyet saat 11:00’da da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti. Ziyaret dolayısıyla Rahmi Yılmaz ve ekibine teşekkür eden Başkan Mandalı “Bu işler kolay işler değil. Bu işler yarı siyaset gibidir. Bu işin kaybedeni olmaz. Ama sabırlı olmak, küsmemek lazım” dedi. Seçim tecrübelerini de paylaşan Mandalı, Rahmi Yılmaz ve ekibine seçimde başarılar diledi.

“YÖNETİME TALİBİZ”

Baskın bir şekilde seçim kararının alındığını savunan Rahmi Yılmaz da, “Bunların amacı 12 grupta tek liste koyup karşı tarafa liste koydurmamaktır. Listeyi almak için İlçe Seçim Kurulu’na 3 kez dilekçe verdik. Pazartesi günü listeyi aldık fakat listelerde tüzel kişileri temsil eden, kişi ve iletişim bilgileri yer almıyor” şeklinde konuştu. Bu yola çıktıklarını söyleyen Yılmaz, “4 buçuk yılda oda, 15 milyon 700 bin lira para kazandı. Bunun bir milyon 700 bin lirası ile Sosyal Bilimler Lisesi yaptırıldı. Personel dahil yurt dışı seyahatleri için 14 milyon lira harcandı. Bizler üyelerin hakkına sahip çıkmak amacıyla 12 grubun çoğunluğunu alarak yönetime talibiz” dedi.

ODANIN İSMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Göreve geldiklerinde ilk iş olarak odanın isminin ‘Çerkezköy Kapaklı Saray Ticaret ve Sanayi Odası’ olarak değiştirilmesi için gerekli yerlere başvuru yapacaklarını kaydeden Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, “Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi ve Yalıboyu Organize Sanayi Bölgeleri’ne vereceğimiz temsilciler konusunda da sizlerle fikir alışverişinde bulunacağız.” dedi.

“ÜYELERİMİZİN HAKKINI KORUYACAĞIZ”

Rahmi Yılmaz ve beraberindeki heyet ziyaretlerini Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile sürdürdü. Heyet, Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı ile görüştü. 12 grupta da liste çıkaracaklarını kaydeden ÇTSO Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, “Siz kooperatif olarak nasıl üyelerinizin hakkını koruyorsanız biz de oda olarak üyelerimizin hakkını koruyacağız” dedi. Göreve geldiklerinde yapacakları çalışmaları da anlatan Yılmaz “Göreve gelirsek ÇTSO binasının bir katını irtibat bürosu olarak Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin kullanımına açacağız.” sözlerini kaydetti. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı da Rahmi Yılmaz ve ekibine seçimde başarılar diledi.

‘’33 MECLİS ÜYESİ, YÖNETİM KURULU BAŞKANINI SEÇECEK’’

Kapaklı’da faaliyet gösteren Ceylan Emlak’ı da ziyaret ederek, bir dönem AK Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olan Ceylan Yanar ile görüşen heyet, Kapaklı’daki ziyaretlerinin ardından Saray’a geçti. Heyet, saat 13:30’da Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini de yürüten Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen’i ziyaret etti. Göreve geldiklerinde yapacakları çalışmaları anlatan Yılmaz “Seçilecek olan 33 meclis üyesi, yönetim kurulu başkanını seçecek” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Özen de seçimin Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a hayırlı olmasını temenni etti.

BAŞKAN NAZMİ ÇOBAN’DAN YEŞİL IŞIK

Rahmi Yılmaz, Ahmet Tever ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Saray Belediyesi oldu. 4 buçuk yılda odanın 14 milyon lirasının gezilere harcandığını tekrar dile getiren ÇTSO Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, “Baskın seçim yapılıyor. Odanın paraları gezilerde harcanıyor. Üyelerin haklarına sahip çıkmak için bu yola girdik” dedi. Rahmi Yılmaz karşı grup tarafından Saray’da bölgecilik yapıldığını da ileri sürdü.

Yılmaz’a seçimde başarılar dileyen Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, “Seçimde başarılı olmanızı dilerim. Projelerinizin iktidara taşınmasınız isterim. Bizler bu ülkede bir arada yaşama kültürünü savunuyoruz. Şeffaf, açık bir oda öneriyorsunuz. Kısa sürede oldubittiye getirmek hoş değil. Bizler demokrasi ve toplumsal barıştan yanayız. Yaklaşımınız çok iyi.” dedi.

‘’AİDAT, KAYIT VE BELGE BEDELLERİNİ %50 DÜŞÜRECEĞİZ’’

Saray Belediyesi’nin ardından Saray Gözlem Gazetesi’ni de ziyaret eden Rahmi Yılmaz ve grubu, Tekin Sönmez ile görüştü. 12 grupta da liste koymaya karar verdiklerini belirten Yılmaz, “1 Ekim’de mevcut yönetimi sandığa gömeceğiz. Odada tasarrufa gideceğiz. Gezi harcamalarını herkes kendi cebinden yapacak. Aidat, kayıt ve belge bedellerini yüzde 50 düşüreceğiz. Odanın ismini ‘Çerkezköy Kapaklı Saray Ticaret ve Sanayi Odası’ olarak değiştireceğiz. Şeffaf oda ve şeffaf yönetim olacak” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Saray’daki ziyaretlerini tamamlayan heyetin son durağı ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe “Hayırlı olsun. Başarılar dileriz” dedi. Yılmaz da yapacakları çalışmalar ve hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi.