Bahçelievler Mahallesi’nde altyapısı olmayan sokakta oturan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Hanım Sokak’ta oturan vatandaşlar son 8 aydır altyapı sorunuyla boğuşuyor. 3 apartman ve toplamda 32 dairenin bulunduğu sokakta altyapısı bulunmayan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

TEMİZ SU VAR ALTYAPI YOK!

Hanım Sokak’ta oturan vatandaşlar, sokaklarında temiz suyun olduğunu fakat atık su altyapısının bulunmadığını dile getirdi. Durumdan muzdarip olan vatandaşlar, geçici olarak foseptik çukuru açıldığını fakat yağışlı günlerde çukurun dolarak taşma yaptığını belirtti. Ayda en az 10 defa kendi ceplerinden harcama yaparak çukuru tahliye ettiklerini de söyleyen vatandaşlar, ‘’3 günde bir bu çukuru tahliye ettirmemiz gerek çünkü hemen doluyor. Bir vidanjörün seferi 70 TL, bunun parası ise bizim cebimizden çıkıyor.’’ dedi.

FOSEPTİK ÇUKURLARI AÇIK

Ayrıca açık bir şekilde duran foseptik çukurlarının da civarda bulunan çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirten mağdur vatandaşlar, foseptik çukurlarının ağzının da açık olduğunu belirtti. Kendi çabaları ile çukurların ağzını kapattıklarını söyleyen halk, duruma kalıcı bir çözüm beklediklerini de ekledi.

EV SAHİPLERİ ÜSTLENMİYOR

Sokak sakinlerinden en talihsizi ise kiracılar oldu. Foseptik çukurunun tahliyesi için ayda 700 TL ödendiğini ve bu ücretin ev sahipleri tarafından üstlenilmediğini belirten kiracılar, derdini anlatacak bir muhatap bulamadığından yakındı.

ATIK SU BEDELİ ALIYORLAR!

Altyapısız sokakta oturan vatandaşlar, su faturalarında kendilerinden atık su bedeli de alındığını iddia etti. Durumla ilgili şikayetçi olduktan sonra dahi kendilerinden birkaç defa atık su bedeli alındığını belirten vatandaşlar, ‘’Atık su bedeli alınmaması için birçok kez dilekçe yazdık. Bizim altyapımız yok, fakat faturalarda atık su bedeli alınıyordu. Allah’tan fark etmişiz de itiraz etmişiz, yoksa boşu boşuna para ödeyecektik.’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Adem ÇİL