Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı’yı ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 9 Aralık 2018 Salı günü Kapaklı’ya geldi. Saat 15:00’da Kaymakamlık Hizmet Binası’na gelen Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’i ziyaret etti. Ardından Kaymakam Yüzer ile birlikte Toplantı Salonu’nda bir toplantı gerçekleştiren Ceylan, Kapaklı’da hizmet veren muhtarlarla bir araya gelerek ilçe hakkında sorunları dinledi. Ceylan’ın bu ziyaretinde Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jdr. Ast. Kd. Bşçvş. Serkan Yörükoğlu ve Kurum Müdürleri hazır bulundu.

‘’HÜKÜMET KONAĞI BU YAZA DOĞRU BİTECEK’’


Muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, yapımı devam eden Hükümet Konağı hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümet Konağı’nın yapımının yaza doğru biteceği müjdesini veren Ceylan, ‘’Muhtarlarımızla her  ay bir ilçemizde bir araya geliyoruz. 2018’in de ilk toplantısını Kapaklı’da yapıyoruz. Asıl amacımız ilçeleri yerinde görmek ve halk ile iç içe olan muhtarlarımızın sorunlarını dinlemektir. Bunun dışında da paylaşmak istediklerimizi paylaşmaktır. Kapaklı ilçemiz yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen, Tekirdağ’ın en hızlı gelişen ve buna oranla sorunları da artan bir ilçemiz. Fiziki mekan kısmında ihtiyaç bir hayli fazla. Hükümet konağımız inşallah bu yaza doğru bitecek hale gelecek. Müteahhit ile bir araya gelip süreci hızlandırmasını talep edeceğiz. İnşallah seneye tüm kurumlarımız yeni binasında hizmet verecek.’’ Dedi.

KAPALI SPOR SALONU’NA 2.5 MİLYON TL’LİK YARDIM


Ceylan, 2019’a kadar Kapaklı’da tekli eğitime geçileceği müjdesini de verdi. Ceylan’ın bir diğer müjdeli haberi ise Kapalı Spor Salonu yatırımı hakkında oldu. ÇOSB’nin yatırıma 2.5 milyon TL’lik bir yardım yaptığını ve salonun bu yatırıma paralel olarak büyüyeceğini müjdeleyen Ceylan, ‘’ En önemli konulardan birisi de eğitim. Eğitim konusunda da çalışmalar devam ediyor. Mahallelerdeki okulların fiziki eksikliklerin giderilerek tekli eğitime geçiş sürecimiz kısmetse 2019’da tamamlanmış olacak. Tek sıkıntımız arsalardaki problemlerdi onlardaki sorunlarda yeni imar planları ile giderilmiş olacak. Eğitim yatırımları konusunda tüm ödeneklerimizde hazır vaziyette. Kapaklı ilçemize diğer bir müjde de Kapalı bir spor salonu yatırımı. Bu yatırımda da sağ olsun Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi 2 buçuk milyon TL’lik bir yardımda bulundu ve salonu büyüttük. Bütün müsabakaların yapılacağı bir salon yapılacak. ÇOSB yönetimine teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KGS NİSAN AYINDA FAALİYETE GEÇECEK’’


Vali Ceylan, yapım çalışmaları hala devam eden Kent Güvenlik Sistemi (KGS) hakkında da konuştu. Uyuşturucu ve suçla mücadele kapsamında, yapımı devam eden Kent Güvenlik Sistemi’nin faydalı olacağının altını çizen Ceylan, şunları söyledi; ‘’Bir diğer konu ise göç. Göç ile beraber asayişi sağlamak lazım. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında da kesinlikle taviz yok. Emniyetimiz, Jandarmamız bu konu ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Kapaklı için Kent Güvenlik Sistemi Nisan ayı itibari ile faaliyete geçecek.’’

‘’ÖNEMLİ BİR GÖREV YÜRÜTÜYORLAR’’


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında da konuşan Vali Ceylan, konuşmasına şu cümlelerle son verdi; ‘’Bu arada basın mensuplarımızın da 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Halkın bilinçlendirilmesi anlamında bizlerle beraber çalışarak önemli bir görev yürütüyorlar.’’

Vali Ceylan, konuşmalarının ardından muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirerek ilçe hakkındaki sorunları muhtarların ağzından dinledi.

Haber: Furkan BOLAT