Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile kahvaltı programı düzenledi.

Kahvaltıya İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Kahvaltı Programında konuşan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz okul formalarının öğrenciyi birçok tehlikeden koruduğunu ifade ederken, "Okul Kıyafetleri bizim için güvenliktir. Okul dışında art niyetli kişiler için öğrencinin formalı olması caydırıcı nitelik taşımaktadır." dedi.

YILMAZ KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETİ
Programın açılış konuşmasını ise Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz yaptı. Yılmaz, bundan önceki programların Çerkezköy'de gerçekleştirildiğini ancak son programın Kapaklı'da yapılmasının uygun olacağını düşündüklerini kaydetti. Yaşar Yılmaz, "Öğretmenler Günün kutlandığı hafta içerisinde siz değerli okul yöneticilerimizin programımıza katılması bizleri onurlandırdı. Başta Kaymakamımız olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüz ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum." Dedi.

KATILIM BEKLENENİN ALTINDA
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise konuşmasında katılımın beklenenin altında olduğunu ifade etti. Tahsin Nalbant, "Gönül isterdi ki tarafınızdan düzenlenmiş bulunan bu programa bütün arkadaşlarımız katılmış olsaydı. Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim ve öğretim bu camia içerisinde yer alan gönül erleri tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve öğretimi birlikte daha ileri seviyelere taşıyacağız. El birliği ve gönül birliği içerisinde başarılmayacak bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Bu vesile katılımlarınız nedeni ile sizlere teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

FORMANIN CAYDIRICI ETKİSİ VAR
İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise konuşmasında programın Öğretmenler Gününün kutlandığı hafta içerisinde organize edilmesinin isabet olduğunu söyledi. Gürbüz, "Anlamlı bir günün kutlandığı hafta içerisinde programın düzenlenmiş olması gayet isabetli oldu. Okul kıyafetleri bizim için çok anlamlar ifade etmektedir. Çünkü okul formaları ile karşılaşan kişiler sadece öğrenciyi değil aynı zamanda okul yöneticileri, öğretmenler ve emniyet güçlerini karşılarında buluyorlar. Maalesef ki okullarımızın çevresinde art niyetli kişiler dolaşmakta, özellikle gençler uyuşturucu kullanmaktadırlar. Bu nedenle üniforma çok önemli olmaktadır. Forma sayesinde öğrencinin hangi okulun öğrencisi olduğu bilinmektedir. Bu da art niyetli kişiler üzerinde caydırıcı etki oluşturmaktadır. Ve üzerinde karar kılınan bu formalar dört yıl boyunca kullanılmaktadır.

1000 ÖĞRENCİYE ÜNİFORMA YARDIMI YAPILDI
2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi başlarında 1000 öğrencinin üniforması Kaymakamlığımız tarafından karşılandı. Bu sayı bizce yeterli değil. daha fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşmak için dönem başında her sınıf öğretmeni sınıfında ki ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek hazırladığı listeyi bizlere vermesi durumunda daha fazla öğrenciye ulaşmış olacağız. Vakıf tarafından ayrıca yine öğrencilerimize 200 bin lira nakdi yardım yapılmıştır. Kapaklı Kaymakamlığı olarak hazırlayacağınız her türlü projeyi destekleyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Yeter ki sizlerin elinde projeler olsun. Biz imkanlarımız nispetinde bu projelerin gerçekleşmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.