Milliyetçi Hareket Partisi  ilçe başkanları düzenledikleri basın açıklamasında Genel Merkeze kurultay çağrısında bulunurken, görevden alınan il başkanlarına destek verdiler.

Yapılan ortak basın açıklamasında, " Yarım asra yaklaşan bu hareket artık kararını vermiştir. Bundan kaçış yoktur. Ülkücü idarenin sesine kulak verilmeli, olağanüstü kurultay zaman kaybetmeden gerçekleştirilmelidir." denildi.

Basın Açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi Süleyman paşa İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, Malkara lçe Başkanı Şencan Pakal Pakçil, Muratlı ilçe Başkanı İmdat Altıntaş, Kapaklı ilçe Başkanı Yusuf Çetin, M.Ereğlisi İlçe Başkanı Musa Sarıaydın, Ergene İlçe Başkanı Ahmet Hisar, Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Üst Kurul Delegeleri Mustafa Aydın, Muzaffer Destereciler, Hakan Özgül katıldı.

GÖREVDEN ALINAN İL BAŞKANLARI YALNIZ DEĞİLDİR
Yapılan basın açıklamasında görevden alınan il başkanlarına destek verilirken, "Artık bilinmelidir ki, içerisinde bulunduğumuz süreç önü alınamaz bir fırtınadır. Bu fırtına, Ülkücü idarenin seçimle gelmiş il başkanlarını görevle almakla dinmeyecektir. Çünkü o il başkanları yalnız değildir. Kararlarını tek başlarına almamışlardır. Görevden alınmalarına sebep olan değişim idaresi bir kişinin değil, milletin ve temsilcisi olarak gördüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının genel temayülüdür.

Bilinmelidir ki Sn Enes Kaplan; Bize oy vermek için bekleyen Tekirdağ'lı hemşehrilerimizin, partimize yıllardır her şart altında oy veren seçmenimizin cefakar teşkilat mensuplarımız ve parti yöneticilerimizin çelikleşmiş iradesinin sesi olmuştur. Bizler Genel Merkezimize son defa seslenmek istiyoruz; Bizler çocukların rızkından kesip bu teşkilatların kirasını, elektriğini,suyunu ödemeye çalışan ilçe başkanları, il yöneticileriyiz. Gördüğümüz ve bildiğimiz bütün sorunlara rağmen ailelerimizden, özel hayatımızdan çaldığmız zamanları köy köy, mahalle mahalle çalışma yaparak harcayan insanlarız. Deve kuşu misali sorunları görmemek için kafamızı kuma gömmek bizim davaya olan sadakatimizle örtüşmez.

Görüyor ve ilan ediyoruz ki; Türkiye büyük sorunlarla karşı karşıyadır.Bu sorunların çözüm adresi Milliyetçi Hareket Partisidir. Ancak bunun için geçmişinden asla kopmayan, geleceği kucaklayabilecek arzusu, heyecanı, programı, enerjisi olan Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyaç vardır. Bu beklentinin karşılanacağı adres ise ülkücü iradedir. Ülkücü irade biziz. Ülkücü irade: olağanüstü kurultayın toplanması yönündeki arzusunu imzalarıyla gösteren 547 üst kurul delegesidir.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Ülkücü irade miletin sesine kulak veren, tarlada çalışan Ahmet dayının, camide Veli amcanın, pazarda Ayşe teyzenin, kahvede işsiz Mehmet'in Partimizden beklentilerine tercüman olan teşkilat mensuplarıdır. Ülkücü idare ülkenin her yerinden bir an evvel olağanüstü kurultay toplayın diye yalvaran samimi dava adamlarıdır. Ülkücü idarenin tecelli edeceği yerse: bir an evvel toplanacak kurultay zeminidir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlerin idaresini hiçe sayarak; Seçtiğimiz il başkanını görevden alan, İl teşkilatımıza devlet memurları eliyle kilit vuran, Olağanüstü kurultayı toplamamak için çaba sarf den yönetim anlayışını tasvip etmiyoruz. her birimiz yaşadığımız sürece bu davanın hizmetkarı olacağımızı ancak izlenen bu yolun partimizi çok ciddi tehlikelerle karşı karşya bırakacağını, bu yüzden yapılan haksız hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenlerin, bu haksızlık karşısında susanların büyük bir vebale ortak olduklarını tekrar hatırlatmak istiyoruz. Son olarak başta söylediğimizi tekrar etmek istiyoruz. Yarım asra yaklaşan bu hareket artık kararını vermiştir. Bundan kaçış yoktur. Ülkücü idarenin sesine kulak verilmeli, olağanüstü kurultay zaman kaybetmeden gerçekleştirilmelidir.