Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun, Konya İli Akşehir ilçesindeki şehit cenaze töreninde Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’ın ‘‘Dinsiz ve Saygısız Ülkücüler ’’ söylemlerine tepki gösterdi.

Sosyal Medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Coşkun şu sözlere yer verdi.

Son günlerde kamuoyu haddi ve maksadı aşan ifadeler ve yazılarla kalmayıp iftira ve hakaretlerle yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Sadece yönlendirme değil farklı cephelerden Ülkücü Gençliğe çirkin saldırılara devam etmektedirler. Türk siyasal hayatında din ve devlet olgusunu her şeyin önünde tutan, 80'ler döneminde İslâm’a çirkin söz söylettirmektense kurşunlanmayı göze alan Ülkücü harekete yapılan bu aşağılık hareketler ve bunların üzerine yapılan mesnetsiz haberleri, müftülüğünü aşan bu siyasi yorumunu şiddetle kınıyorum. Ülkücü Hareketin dini-imanını sorgulamak kimsenin haddi değildir! “Cezam bir hafta ertelendi. Çok sevinçliyim lakin sevincin cezamın bir hafta ertelenip, ömrümün bir hafta uzamış olmasından değil, Kuran-ı kerimi hatim ediyordum. Bir cüzüm eksik kalmıştı. Rabbime şükürler olsun ki hatimim eksik kalmayacak, onu tamamlayacağım, sevincim ondandır.” diyen Ali Bülent Orkan’ların olduğu bu davada Ramazan ayının huşu ve hoşgörülüğünü idrak etmeyen bir müftü bozuntusu bunu anlayamaz!

Son olarak Peygamber Efendimizin bir hadisinde bu hassas konu hakkında söylediği sözü belirtirsek;

“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari,Edeb,44) diyerek sözlerini hadisi şerif ile sonlandırdı.