Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, gazetemize yaptığı açıklamada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, son zamanlarda yaşanan gelişmeler, FETÖ operasyonları, Kapaklı’da yaşanan sorunlar ve Kapaklı’nın ihtiyaçları ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.  Konuşmasına ülke genelinde de yaşanan FETÖ operasyonlarına değinerek başlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, “3 kişinin ihbar ettiği isimler bile 'Bu FETÖ'cüdür'' denilerek içeri alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu; 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet' denilen bir süreç. Ama yanlış yerden başladılar, ibadetten başladılar. Ticaret yok, ihanet yok, ihanet edenler hala koltuklarında.'' ifadelerini kaydetti.

''FETÖ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN BİR SORUN''

FETÖ operasyonlarında bazı mağduriyetlerin de yaşandığına dikkat çeken Türker, ''Malum bu FETÖ ülke gündeminde hepimizin yaşadığı ve çığ gibi büyüyen bir sorun. Biz parti olarak vatan hainlerinin yakınında ve çevresinde bulunup, bu zihniyete hizmet edecek bir kuruluş hiçbir zaman olmadık. Dr. Devlet Bahçeli'nin bu konu ile ilgili 2006 yılında söyledikleri vardır; ''Okyanus ötesinden bu ülke yönetilmez'' dediğinde, ''Alnı secdeye değmeyen insanlar hoca efendi hakkında söz eder'' denildiğini biz hiç unutmadık. Ama biz bunları yaparken de mağdur olan insanların yanında olacağımızı göstermiştik. Gerçekten işle hiçbir alakası olmayan insanlar bu konunun içine dahil edildi. 3 kişinin ihbar ettiği isimler bile 'Bu FETÖ'cüdür'' diyerek içeri alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu; 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet' denilen bir süreç. Ama yanlış yerden başladılar, ibadetten başladılar. Ticaret yok, ihanet yok, ihanet edenler hala koltuklarında. Hiç suçla alakası olmayan insanlar 5-6 gün sorgu odalarında kaldı, cezaevlerinde kaldı. Fakat ne yazık ki bu işlerin başmimarı olan insanlar, bu işlere önderlik yapmış kişiler onların tabiriyle 'Abileri' beyler gibi dışarılarda yaşıyor.'' dedi.

''İNŞALLAH HAİNLER HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR''

FETÖ operasyonlarında işin siyasi ayağına dokunulmadığını belirten Türker, ''Öğretmeni, memuru, polisi aldın da bunları besleyen, çıkar ilişkisi güden, bunların ana damarlarından hangisi alındı? Bunları besleyen malum partiydi. Bu malum parti kendi içini bile temizleyemedi. İnşallah vatana ihanet eden hak ettiği cezayı alır ama etmeyip de mağdur olanlar ve suçu olmadan ceza görenler aklanır.'' ifadelerini kaydetti.

''EN TEMİZ PARTİ BİZİZ''

Türker, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de FETÖ'ye olan tavrının kesin olduğunun altını şu ifadelerle çizdi; ''Biz FETÖ konusunda parti olarak kesinlikle vatana ihanet edenin her daim karşısındayız. Dün olduğu gibi bugün de ihanet eden kim olursa olsun; İŞİD'in de, PKK'nın da, FETÖ’nün de her kim olursa olsun karşısındayız. Hiçbir zaman bunlarla yanyana yol yürümedik, yürümeyeceğiz de. Nitekim 15 Temmuz'da Sayın Devlet Bahçeli'nin dik duruşu ile bugünlerde olduğumuzu düşünüyoruz. Belki bunlar etik olmayacak ama; Cumhurbaşkanı uçakta, Başbakan tünelde, Genelkurmay Başkanımız esir alınmış ve tek bir tane lider var Genel Merkez'de. Milletvekillerimiz diyor ki 'Sayın Başkanım sizi daha güvenli bir yere alalım.', o da diyor ki 'Buradan daha güvenli bir yer olabilir mi? Türkün otağıdır en güvenli olduğu yer.' ve nihayetinde o gün devlete sahip çıkmıştır. Fakat bu sahip çıkmak bugün mazlumların ahını da almak demek değildir. MHP'de kesinlikle FETÖ ile ismi en ufak geçen bir kişinin bulunma şansı yoktur. Yani diğer partilerle hiç kıyaslamıyorum, bu konu ile ilgili tek temiz parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bugüne kadar hiç bunları barındırmamış, bunların ihanet şebekesi olduğunu bilip söyleyen tek parti biziz. Hiçbir şekilde bunlara ne imkan ne de fırsat vermeyiz. MHP'nin kadrolarını uzaktan yakından tanıyorsunuz, hiç böyle adı karışmış birini söyleme imkanınız var mı? Kesinlikle olamaz. Çünkü biz bu söylemleri 2005-2006'larda yaptık. Biz Türkçe Olimpiyatları'na katılmadık, biz makbule mi ne diyorlar ya, o toplantılara da hiç katılmadık. Yani bizde barınmasının imkanı yok.''

''15 MİLYON İLE KERKÜK VE MUSUL'A GİDERİZ!''

Kuzey Irak’ta gerçekleşen referandum sonrası yaşanan gerginliğe de değinen Türker, ''Biz 5 sene önce de Suriye'ye müdahale etmek istemiştik. Şimdi bu konu 5 sene sonra konuşuluyor. Bazı şeylerin geç kalındıysa bir anlamı kalmıyor. Orada binlerce, yüzlerce insan öldü. Türkmenler yıllarca sahipsizdi, soydaşlarımızı sahipsiz bıraktık. Kerkük ve Musul'a gitmek için Liderimiz Devlet Bey'in emriyle hiçbir şeyin hesabını yapmadan, 15 milyon ile gideriz. Oralar bizim atalarımızın toprağı. '' dedi.

''KURUM YÖNETİCİLERİ, AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNDEN DAHA AKTİF!''

Kapaklı'daki devlet kurumu yöneticilerinin tarafsızlığının olmadığını da belirten Türker, ''Biz de MHP olarak ilçe kongremizi yaptık. Kongreden sonra sadece Kaymakam Bey ziyaretimize geldi. Şöyle bir gerçek var, kurum müdürleri Ak Parti İlçe Teşkilatı gibi çalışıyor. Kurum müdürlerini şu veya bu diye ayırmak istemiyorum ama resmen Ak Parti'nin ilçe yönetimi. Hatta onlardan daha aktifler, sağolsunlar iyi çalışıyorlar. Koltuk sevdası yüzünden birilerine iyi görünüp bir yerlere çıkmaya çalıştıkları gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Allah rızası için makamının hakkını verenleri kesinlikle ayırt ediyorum ama devletimizin bizi temsil makamında bulunan kurum müdürlerimiz Ak Parti İlçe Yönetimi gibi çalışıyorlar, Ak Parti İlçe Yönetimi olmasına gerek yok burada.'' diyerek bu durumu sert bir dille eleştirdi.

''KAPAKLI KONTROLSÜZ BÜYÜYOR!''

Kapaklı ilçemizde yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Türker şu ifadeleri kaydetti; ''Kapaklı malumunuz, Anadolu'dan göç alan bir ilçemiz. Kontrolsüz büyüyen, devlet desteğinin hakkıyla verilmediği, Çerkezköy'den mi idare ediliyor, yoksa burada bir yönetim var mı belli olmayan ve her şeyin dar alana sıkıştırıldığı bir yer. Varoş bir şehir olma yolunda ilerleyen, hala kentleşme yolunda adımlar atılmayan bir ilçe. Bugün saat 24:00'dan sonra iş sahası olmasına rağmen 24 saat hayatını sürdüren bir şehirde, gece 24:00'da bizlere şikayetler geliyor. Park ve bahçelerde bonzai içenlere, evinde bulunan insanlar başı belaya girmesin diye ses çıkaramıyor. Yani polis burada yetersiz. Biz 1 yıl önce Valimize, bizzat giderek buranın böyle bir sorun yaşadığını bildirdik. Tekirdağ'ın 11 ilçesi olduğunu ama Kapaklı'nın biraz daha kontrolsüz olduğunu ve buna özen gösterilmesi gerektiğini söylememize rağmen hala şu güne kadar bir gelişme olmadı.''

''VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI!''

Kapaklı'da yaşanan sorunlarla ilgili yetkilileri uyardıklarını, söz aldıklarını fakat bu sözlerin yerine getirilmediğini de belirten Başkan Türker, ''Gençlerimizin eğlenip vakit geçirebileceği hiçbir yer yok. Gençlerimizin eğlenip stres atabileceği top sahaları, eğlence sahaları hakkında görüştük bunların yapılacağı söylendi fakat hala olmadı. Kapaklı'nın girişine çıkışına MOBESE kameraları sözü verildi, olmadı. 2 tane kavşağa bat-çık projesi yapılacaktı, Karayolları tarafından geçen sene onaylandı, projesi hazır bekleniyor. 1 yıl geçti hala olmadı. Bugüne kadar verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Bunlarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'la görüştük. Vali ile ortaklaşa MOBESE kameralarının geleceğini bildirdi fakat gelmedi. Kapaklı suç şehri haline geliyor. Bu gidişatın iyi olmadığını, yerel yöneticilerimizin de hiçbir şekilde hizmet amaçlı değil de koltuk sevdasına kendi yandaşları ile birlikte hareket ederek sorunlarımızı görmezden gelen bir tutum sergilediğini görüyoruz. Kapaklı bizim doğduğumuz yer ve aynı zamanda da öleceğimiz yerdir. Çocuklarımıza bırakacağımız şehir de burasıdır. Biz buranın güzel ve yaşanılır bir şehir olmasını istiyoruz.'' dedi.

''100 BİN NÜFUSU KALDIRAMAYAN KAPAKLI, 300 BİN'İ NASIL KALDIRACAK?''

İkitelli 2'nin Kapaklı'da kurulmasının beklenildiği şu günlerde, şehirleşmenin iyileştirilmesi gerektiğine değinen Türker şu sözleri kullandı; ''İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin buraya geleceği söylentisi var. Bununla birlikte yaklaşık 1 ila 1.5 milyon insanın buraya göç edeceği ve bunun 300-400 bininin Kapaklı'ya geleceği söyleniyor. 100 bin nüfusu kaldıramayan Kapaklı 300-400 bin nüfusu nasıl kaldıracak? Karmaşık bir hal alacak ve rant çevrelerinin kol gezeceği bir yer olacak burası. Misal servis saatlerinde Kapaklı içinde trafik yoğunluğu var. Allah göstermesin bir kaza olsa saatlerde yolların kapalı olmasından tutun da bir yağmur yağsa her tarafın su basacağına dair bir çok tehlike var. Bunlar bizim yerel yönetimlerimizin çok büyük eksiklikleri. Kapaklı yaşanılır bir şehir olsun istiyoruz, bir çivi çakandan da Allah razı olsun. Hak için ve halk için yapılanları görmemezlikten gelmek değil, gerçekten Kapaklımızın iyi olmasını istiyoruz.''

''KİMSE SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMIYOR''

Kapaklı'nın şehirleşme konusundaki sıkıntılarından bahsederek açıklamasına devam eden Türker, ''Kapaklı 100-300 metre caddeye mahkum edilmiştir. Pınar Bulvarı, en fazla esnafımızın olduğu bir yer. Burada merkez oluşturamamışız ki insanlarımız alışveriş yapmaya Çerkezköy'e gidiyor. Şehir planlaması olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Sosyal faaliyet olarak da ailenle akşamları oturabileceğin hiçbir yer yok. Yerel yöneticilerimiz halka hizmet yaparken, nerelere yapıyor? Biz mi farketmiyoruz. Bu Kapaklı, bu yönetimi hak etmiyor. Bu halk inşallah 2019'da bunu görecektir. Biz belediyeye geldiğimizde, yani Allah bunu bizlere nasip ederse Kapaklı gerçekten yaşanılabilir bir şehir olacak. Sosyal faaliyet olarak da özellikle gençlerimizi uyuşturucu, alkol ve bunun gibi tüm bataklıklardan kurtarmak için projelerimiz hazır, bunlarla ilgili çalışmalarımız yapılacak. 2 tane boş dere alanları ıslah edilerek insanların ailesi ile gidilebilecek bir park bahçe yapılabilir, Pınar Bulvarı'nda 300 metre cadde yerine alışveriş merkezleri olabilir. Demek ki rant olmuyor ki böyle şeylere tenezzül etmiyorlar. Yani Bahçelievler'de öyle güzel yerler var ki, vatandaşlar için çok güzel şeyler yapılabilir. Büyükşehir de onların elinde, yollara sıfır binalar yapılırken sorun yok da böyle şeyler yapılacak olduğu zaman mı imar sıkıntısı oluyor? Merkez Camii'ni otogar yanına alan yerel yönetim onu da çözer diye düşünüyordum. Ortalama aylık 1.500 kişi geliyor Kapaklı'ya buna göre plan yapılması gerek. Son 1 haftadır su basıncı düşük olduğu için kombilerin bozulduğuna dair haberler alıyorum. Biz bir eleştiri yaptığımızda yerel Tekirdağ Büyükşehir’e,  büyükşehir ise Kapaklı Belediyesi’ne atıyor. Kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Kapaklı'ya artık daha fikri zikri bir yönetimler lazım, bu dar kalıplı zihinlerle olmaz.'' sözlerini de ekledi.

''KAPAKLI BELEDİYESİ'NE 3 HİLALİ DİKECEĞİZ!''

MHP İlçe Yönetimi olarak 2019 seçimlerinde Kapaklı'da başa gelmeyi hedeflerini açıklayan Başkan Türker, ''İlçe Başkanı olalı yaklaşık 2 yıl oldu. Ben bu davanın 1 metre de olsa ileri gitmesini sağlayan herkesten Allah razı olsun diyorum. Burası büyük bir ilçe, biz herkese ulaşamıyoruz. İnsanların gelip bize ulaşmasını istiyoruz. Biz onlarla daha yakın olmak, onları dinlemek istiyoruz. Dışarıdan gelenler ya da burada olup tanımadığımız insanlardan mutlak suretle ulaşmalarını rica ediyoruz. Akşam 22:00'a kadar açığız, çayımız var. 2019'a hazırlanıyoruz, inşallah Kapaklı Belediyesi'ne ve Beştepe’ye 3 hilali dikeceğiz. Bu halkımızın desteğiyle olacak bir şey. Son zamanlarda da buna dair güzel tepkiler alıyoruz. Allah razı olsun, hangi partiden olursa olsun bize şöyle söylüyorlar 'Benim evimde 5 oyum varsa 3'ü MHP'yedir'. Biz onları burada da görmek istiyoruz, sadece faaliyetlerde değil. Bu milletin bekası için Milliyetçi Hareket Partisi tek adrestir. Bu parti bu milletin bel kemiği olmuştur. Biz bir ideoloji partisiyiz, baraj altında dahi kalsak şunu belirtmek isterim ki bizim partimiz oyla ölçülmez. Ahtı vefa vardır, bunu halkımızın da görüp sandıkta belirtmesini istiyoruz. Biz de iktidar olalım da gösterelim ülke nasıl yönetiliyor.'' dedi.