Bir işyeri açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İstanbul İkitelli OSB’nin Kapaklı’ya geleceğini onaylayarak kurulması muhtemel yerleri açıkladı. Mandalı, operatör devi Turkcell’in de Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’nde yer satın aldığını ve buraya büyük bir yatırım gerçekleştireceği müjdesini verdi.

Aydoğdu Emlak’ın açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önümüzdeki senelerde Kapaklı’ya büyük yatırımlar geleceğini açıkladı. Turkcell’in Kapaklı OSB’ye yatırım planı olduğunu ve İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcıların da Kapaklı’yı büyük ilgi gösterdiklerini belirten Mandalı, ‘’İstanbul İkitelli’den Kapaklı’ya doğru büyük bir talep olduğunu görüyoruz.’’ dedi.

TURKCELL KAPAKLI OSB İLE BULUŞUYOR

Ayrıca büyük operatör şirketlerinden olan Turkcell’in yatırım planı hakkında konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Ticaret ile alakalı yeniden bir yatırımcımız geldi. Bu da herkesin cebinde olan Turkcell, Turkcell’de Kapaklı OSB’ye geliyor. Bu durum da Kapaklı OSB’nin her geçen gün yatırımcılarla karşı karşıya geldiğini gösteriyor.’’ ifadelerini kaydetti.

İKİTELLİ 2’NİN YERİ HAKKINDA KONUŞTU

Ayrıca aylardır cevabı beklenen ‘’İkitelli 2’nin yeri neresi olacak?’’ sorusuna da cevap niteliğinde konuşan Mandalı, ‘’Kapaklı OSB’de lojistik alan var, yani depolama alanı var. Bununla birlikte sanayisi var, sanayi ile birlikte genişlemeye müsait olan bir yerdeyiz. Biz tabi başta ulusal basın, daha sonra da yerel basından takip ettiğimiz üzere İstanbul İkitelli’den Kapaklı’ya doğru bir talep olduğunu görüyoruz. Bu coğrafi konumumuzda şunu gösteriyor; Kapaklı OSB’de hemen Kale Kilit’in arka tarafı veya sınırımız olan Mavi Jeans Kot fabrikasının istikametinden Yanıkağıl istikametine doğru bir genişleme olacağını görüyoruz. Demek ki planlama alanı içerisinde Kapaklı var ve bu alan içerisinde olduğu için de yatırımcılar, hem ulusal hem de uluslararası firmalar buraya doğru geliyorlar.’’ Dedi.