Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Pınar Bulvarı üzerinde bulunan yeni binasında ''Hocalı Katliamı ve Azerbaycan'' konulu seminer programı düzenledi.

Yazar Fahrettin Masum BUDAK ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Yazar Yahya Azeroğlu'da eşlik etti.

Seminere katılan Yazar Fahrettin Masum Budak, "Türk Birliği er, geç bir gün kurulacaktır. Turan’ın kurulması Dünya’nın yeniden nizama girmesi olacaktır" dedi.

Gençlerin katılımının yoğun olduğu seminere aynı zamanda Kapaklı Ülkü Ocakları geçmiş dönem başkanları Çağlar BÜTÜN ve Korhan OGAN , MHP Kapaklı Kadın Kolları temsilcileri,MHP Çerkezköy Kadın Kolları temsicileriyle Kapaklı Ülkü Ocakları Yönetimi katılım sağladı.

Seminerde konuşan Yazar Fahrettin Masum Budak Hocalı Katliamının bir soykırma harekatı olduğunu dile getirirken, ‘’ Hocalı Katliamı 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin, Rusların desteğini alan Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde şehit edilmesi olayıdır.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.

ulku-ocaklari (4)

"ER, GEÇ TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK "
‘‘Gülistan ve Türkmençay antlaşmaları Kuzey Azerbaycan ve Güney Azerbaycan’ı Rusya, Ermenistan ve İran’a esir etmiştir. Bu antlaşmalar Azerbaycan’ı zora sokmuş bağımsızlıklarını ellerinden almıştır.

Bu günümüzde Güney Azerbaycan’daki 35 Milyon Türk’ün ayaklanması İran’ın yerle bir olmasıdır. Türk Birliğinin oluşmasından korkan başta Dünya’nın baş beşlisi olarak tanımlanan ABD, Rusya, İngiltere, Çin, Fransa olmak üzeri tüm zalimler, Türk Milletinin mazlumun yanında olacağını bildikleri için korkuyorlar. SSCB dönemi, bütün Azerbaycan için olduğu gibi Nahçıvan Türkü’nün kaderinde de Çarlık döneminden kat kat ağır sıkıntıların yaşandığı bir dönem oldu. Bu dönemde Azerbaycan’a bağlı Özerk bir cumhuriyet haline getirilen Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki Zengezur bölgesi tamamen Ermenilere verilerek ülke ikiye bölünmüş oldu. Böylece, Atatürk’ün “Türk Kapısı” olarak nitelediği kapıdan Orta Asya Türk dünyasına uzanan yolun önü de kesilmek istenmiştir. Türk Birliği er, geç bir gün kurulacaktır. Turan’ın kurulması Dünya’nın yeniden nizama girmesi olacaktır. Adaletin hükmettiği bir dünya olacaktır.

‘’Şah İsmail’de biziz, Yavuz Sultan Selim’de. Yıldırım Beyazıt’ta biziz, Timur’da.’’ Bunlar bizim atalarımız, bunlar bizim tarihimiz, şerefimiz, şanımız.‘’ Sadece HOCALI'yı değil; bunları da unutma. "Hasta ve yaralılar için helikopter istedim vermediler. Daha Türkiye'den ne isteyeyim." diyen kırgın Elçibey'i. Meclis kürsüsünden "bu Azerbaycan'ın sorunudur." diyen Kumbaracıbaşı'nı. "Ne var bunda üzülecek onlar Şii, biz Sünniyiz." diyen Özal'ı. "Rusların Kızılordusu ve atom başlıklı füzeleri var." diyen Demirel'i. Ve Türk Milleti ona boşuna Başbuğ demedi.. Ve Türk Dünyasının Başbuğ'u Alparslan Türkeş'in  "Buradan Kafkasları aşar tepelerine yine ineriz.'' dediği ve 500 kişilik ordu gönderdiğini de unutmadık, unutturmayacağız.’’ Dedi.

"HER ZAMAN EĞİTİM, HER YER DERSHANE"

Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan COŞKUN ise katılımcılara teşekkür ederken ''Eğitim Ordusu olarak isimlendirdiğimiz her zaman eğitim, her yer dershane sloganıyla ilerletmeye çalıştığımız ''Eğitim Ordumuz'' bilgi donanımlı, çevik ve kuvvetli bir şekilde yetişiyor diyerek Kapaklı Ülkü Ocaklarının bu tür seminerlere devam edeceklerini bildirdi.Ardından konuşmacı olarak katılan Yazar Fahrettin Masum BUDAK a Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan COŞKUN tarafından plaket takdim edildi.Fahrettin Mahsum BUDAK’ta ocak başkanına kendi yazdığı kitabı imzalayarak hediye etti.