Kapaklı Tokatlılar Derneği Tarafından Kazak Gölü Mesire Alanında 5. Geleneksel Piknik Şöleni Düzenlendi.

YENİ AĞA İLHAN TURAN OLDU

Pazar günü Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanında gerçekleştirilen şenliğe Kapaklı ve civar ilçelerde yaşayan Tokatlılar yoğun ilgi gösterdi. Şenlikte sahne alan yerel sanatçılar Mine Şahin ve İhsan Yiğit Tokat yöresine ait türkülerle etkinliğe renk katarken, söyledikleri hareketli parçalarla Tokatlılara unutulmaz bir gün yaşattılar. Ağalık yarışında ise Turan Yapı’nın Sahibi İlhan Turan 60 bin TL ile Dernek Şölen Ağalığına seçildi.

“VERİMLİ BİR YIL GEÇİRDİK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir yaptı.

Konuşmasında oldukça verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Demir, “Bu yıl derneğimiz için oldukça verimli ve yoğun geçti. Özellikle Suriye’deki yardım kampanyamız sürecinde herkesin göstermiş olduğu teveccüh ve desteğe tüm hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Bizler Tokatlılar Derneği olarak bir kültür ve yardımlaşma hizmeti vermeye çalışıyoruz.

“TOKAT ANADOLU’DUR”

Memleketimizdeki hiçbir kardeşimizi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve dışlamadan güzel Tokatımızın kültürünü yaşamaya, yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Kısa zamanda çok işler başardık. En azından şehrimizin kültürünü, misafirperverliğini ve yardımseverliğini siz değerli Kapaklılı hemşehrimlerimize gösterdik. Birçok arkadaşımız, Tokatımızı ve Tokat insanını daha iyi tanıdı ve benimsedi. Bu uğurda mücadele eden her bir Tokatlı hemşehrime teşekkür ederim. Memleketi her ne olursa olsun bizleri tanıyan, seven ve destekleyen tüm arkadaşlarıma da hemşehrilerim adına teşekkürü bir borç bilirim. Biliniz Tokat Karadeniz’dir. Tokat Anadolu’dur. Tokat Türkiye’dir. Tokat Büyük Türk Milletidir. Allah’ın izniyle bu büyük kültürü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Başkan Yusuf Orçun Demir’in konuşmasının ardından derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Plaketleri sahiplerine Kapaklı Belediye başkanı İrfan Mandalı takdim etti.

“81 İLDEN İNSANIMIZ VAR”

Şenlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Türkiye’nin mozaiği, Kapaklı’da 81 ilden insanımız var. Sakın ola Kapaklı’da birbirimizi ayrıştırmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Bu etkinliği düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık etsin.” Dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında Tokat yöresine ait ‘Hey Onbeşli’ türküsünün hikayesini anlatan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, “Bu türkü Tokatlıların vatan sevgisini gösteren bir türküdür. “ dedi. Kaymakam Yüzer, Etkinliği düzenleyen dernek yönetimine ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

SÜPRİZ HEDİYE ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Etkinlikte konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’da kısa bir konuşma yaparak vatandaşları selamladı. Sürpriz hediye çekilişinin de yapıldığı etkinlik, yerel sanatçı mine Şahin’in sahne almasıyla sona erdi.