Kurulması planlanan termik santrale gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.

DAYKO Vakfının öncülüğünde Çerkezköy'de Termik Santrale karşı bir imza kampanyası başlatıldı. Sendikaların da destek verdiği kampanyanın dört gün boyunca devam edeceği duyuruldu.

''ÇEVRENİN RANT HALİNE GETİRİLMESİNE DİRENMEK ZORUNDAYIZ!''

UMUT-SEN Çerkezköy temsilciliği ve DİSK/GÜVENLİK-SEN İşçi Meclisleri üyelerininde destek verdiği kampanyayla ilgili Güvenlik-Sen üyesi Uluç Gavazoğlu şunları söyledi; ''Bizler nasıl ki işten atılmalara, güvencesizleştirmelere karşı direniyorsak çevrenin rant alanı haline getirilmesinede direnmek zorundayız. Trakya sanayi bölgesi olarak zaten bir yığın çevre sorunuyla yüzyüze, bu sorunlar halihazırda çözüm beklerken yeni sorunlara yol açacak bir girişmi kabul etmiyoruz. Emek mücadelesiyle çevre mücadelesi bir bütündür. DİSK üyesi mücadeleci işçiler olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Termik santral ile Trakya halkının bir çevre felaketiyle daha yüzyüze kalmasına izin vermeyeceğiz.''

''ÇEVRE VE TAŞERON SİSTEM MÜCADELESİNİ AYNI GÖRÜYORUZ''

Kampanya aktivistlerinden Demir Işık Dahi, ''Çevre mücadelesiyle taşeron sistemine karşı verdiğimiz mücadeleyi bir ve aynı görüyoruz. On yıllardır Trakya rant uğruna çevre felaketiyle karşı karşıya bırakılmakta. Bölgemizde sanayi atıkları kontrolsuz bir şekilde doğaya atılmakta. Bununla mücadele etmesi gereken siyasi iktidar, termik santral vb. projelerle çevre sorununu daha da büyütmekte. Yüzbinlerce işçinin yaşadığı bu havzada malesef güvencesiz çalışmaya mahkum edilen işçiler tepki göstermekten imtina etmekte. Tepki göstermeyelim diye taşerona mahkum edildik. Bizler rant için çevrenin katledilmesine de, taşeron sistemine de karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.'' dedi.

Çerkezköy'de kurulması planlanan kömürlü termik santralin, yeni plan değişikliğine karşı itiraz dilekçeleri Çerkezköy halkı tarafından ilgiyle karşıladı.