Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 100 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltına alınma kararı verildi.

Tekirdağ’da, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Eylül 2017 Perşembe günü başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 100 kişiye yakalama emri çıktı. Tekirdağ İl Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı olarak yürüttüğü operasyonda, 1 kişi Sivas’tan, 27 kişi ise Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Çorlu ilçelerinden olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı.

TEM ve KOM'DAN OPERASYON

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yürütülen bir başka soruşturma kapsamında ise Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’nde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (Tekirdağ KOM) tarafından K.S., Y.S., E.B. ve M.B. olmak üzere 4 ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından ise F.K. ve S.D. olmak üzere 2 kişi,  toplamda 6 şüpheli gözaltına alındı.

İKİSİNE ADLİ KONTROL KARARI

Tekirdağ KOM tarafından FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ‘Anayasal Düzeni Kaldırmaya Teşebbüs Etme’ suçundan gözaltına alınan K.S., Y.S., E.B. ve M.B. gözaltı işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilirken, TEM ekiplerinin gözaltına aldığı F.K. ve S.D. ise haklarında adli kontrol kararı verilerek çıktıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.