İzmir merkezli olarak kurulan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile sivil mücadele platformu olan Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER), Tekirdağ’da FETÖ ile mücadele edilmediği gerekçesiyle, Hakim Savcılar Kurulu’na (HSK) başvurdu.

TASİAD VE DENGE DOSYASI YENİDEN İNCELENSİN

TAY-DER tarafından yapılan başvuruda 2015 yılının Ocak ayından itibaren Tekirdağ ilinde açılan FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalarda verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararların ve Tekirdağ’da özellikle TASİAD ile Denge Avukatlar Derneği’ne yönelik yapılan operasyonların yeniden incelenmesi talep edildi.

25 KİŞİYE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Savcılık Ekim ayında, FETÖ-PDY terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in de olduğu 25 işadamına takipsizlik kararı vermişti. Özellikle görevi başında iken FETÖ/PDY’den yargılandığı ortaya çıkan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel için takipsizlik kararı alınması tepkilere neden olmuştu.

ZIRHLI ARAÇLARLA DOSYALAR ANKARA’YA GETİRİLSİN

Muhammed Gömük’ün başkanlığını yaptığı Fethullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu ve Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği, vermiş olduğu dilekçede, Tekirdağ’da gerçekleştirilen soruşturmalar ile ilgili araştırmaların en baştan yapılması, bu yönde karar verilen dosyaların tamamının gerekirse zırhlı araçlarla ve üst düzey güvenlik sağlanarak Ankara’ya getirtilerek, HSK’nın kuracağı bir komisyon tarafından yeniden inceletilmesini istedi.

BELGELERİN DOĞRULUĞU ARAŞTIRILSIN

Tekirdağ’da özellikle TASİAD ve Denge Avukatlar Derneği üyesi olarak FETÖ/PDY’den yargılanan isimlerin sahte istifa dilekçeleri ile aklandığına dair iddialar konuşuluyordu. Dernek başvurusunda, TASİAD ve Denge Avukatlar Derneği’ne yönelik yapılan operasyonların yeniden incelenmesini talep ederek, bu dosyalardaki eksik delillerin tespit edilip, şüphelilerce ibraz edilen belgelerin doğruluğunun araştırılmasını istedi.

ADİL YARGILAMAYI ETKİLEYECEK BİR HAMLE

Yapılan başvuruda, göreve yeni başlayan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı’nın, FETÖ/PDY’den gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve hala yargılama süreci devam eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü’nü ziyaret etmesine de değinildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu hareketinin adil yargılamayı etki edecek bir hamle olduğu vurgulanırken, soruşturmayı ve kovuşturmayı da tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekildi.

Haber: Adem ÇİL