Milli Piyango'nun yaptığı yılbaşı çekilişi ikramiyesinin bu sene 61 milyon TL vereceği belirtildi.

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen yılbaşı çekilişinin ikramiyesi, geçen seneye göre 1 milyon TL arttı. Geçtiğimiz yılla kıyaslandığında bilet fiyatları değişmezken; 60 milyon TL olan ikramiye tutarı, bu yıl 61 milyon TL olarak sahibini bulacak. Bilet sahipleri ise 31 Aralık gecesi yapılacak piyango çekilişleri için gün sayıyor.

İkramiye tutarının artması ile birlikte, geçen yıla göre yoğun talep olduğunu belirten Mlli Piyango Satıcısı Semih Karanlık, ''Yaklaşık bir 15 gün olmasına rağmen bayağı bir yoğun talep var. Bu sene çok fazla bilet satılacak gibi duruyor. İnsanlar işlerini şansa bağlamış durumda.'' dedi.

''BİLETE PİYANGO ÇIKMA ORANI AYNI''

Biletlerin satışa çıkması ile birlikte ise herkes 'Uğurlu Bayii''lere akın etmiş durumda. Biletlere ikramiye çıkma oranının bayiiden bayiiye değişmediğini belirten Karanlık ise şunları söyledi; ''Piyangonun çıkma oranı ilden ile değişmiyor. Çünkü biz de biletleri İstanbul'daki genel idareden aldığımız için fark etmiyor. Fakat Nimet Abla gibi yerler 3 milyon bilet alırken biz 1.000 tane aldığımız için o tarz yerlerde çıkma oranı daha fazla gibi duruyor.''

''İKRAMİYE 1 MİLYON TL ARTTI''

Geçen yıla göre bilet fiyatlarının değişmediğini, fakat ikramiye tutarında artış olduğunu belirten Karanlık, ''Bilet fiyatları ise çeyrek 15 TL, yarım 30 TL, tam biletler ise 60 TL tutarında oluyor. Bilet fiyatları geçen sene ile aynı fakat kazanılan ikramiye 1 trilyon TL artmış. Geçen sene 60 milyon TL iken, bu sene biletler 61 milyon TL kazandırıyor.'' ifadelerini kullandı.

''YOĞUN TALEP VAR''

Biletlerin ise geçtiğimiz yıla nazaran daha çok talep gördüğünü belirten Karanlık, ''Yaklaşık bir 15 gün olmasına rağmen bayağı bir yoğun talep var. Bu sene çok fazla bilet satılacak gibi duruyor. İnsanlar işlerini şansa bağlamış durumda. Sadece piyango biletleri değil, kazı kazanlar da çok gidiyor. İnsanlar bunlara da umut bağlıyor.'' söylemlerinde bulundu.

ÇIKMAZ DEMEYİN!

Ayrıca Kazı Kazanların da şansa bağlı kazandırdığını belirten Karanlık, ''Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş geldi. 2 ay önce Çerkezköy'de kazı kazan oynamış ve yaklaşık 10 bin TL almış. Kendi gelip söyledi bunu. Yani insanlar bu kazı kazanlardan çok fazla para çıkacağına inanmıyorlar sürekli 1 lira çıktığı için fakat böyle büyük meblalarla da karşılaşabiliyoruz. Bu çıkan paralardan yaklaşık 20 TL'ye kadar tutarları biz veriyoruz. 20 TL'den fazlasını Milli Piyango İdaresi'nden alıyorlar. Kazı kazanlarda da arkasında çıkma oranları yazar. Mesela şuan elimdekinde yazdığına göre 2 milyon 800 bin tane 1 lira, 700 bin tane 2 lira, 100 bin tane 5 lira, 60 bin tane 10 lira ve bu şekilde çıkan tutar yükseldikçe, çıkma oranı da düşüyor.'' dedi.

Haber: Furkan BOLAT