14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala, çiçek satışları ciddi oranda arttı.

Çiçekçilik yapan esnaflar, umutlarını yaklaşan Sevgililer Günü’ne bağladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çiçek satışlarının ciddi oranda artması bekleniyor. 14 Şubat dolayısıyla en çok tercih edilen çiçek modelinin kırmızı gül olduğunu belirten çiçekçi esnafı, fiyatların arz talep doğrultusunda artabileceğini açıkladı.

GÜL VE TERARYUMLAR RÖVAŞTA

Sevgililer gününe sayılı günler kala siparişlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Trend Çiçekçilik Sahibi Aykut Tekin, ‘’14 Şubat’a az kaldı ama şuanda da insanlar rezervasyon yapıp, çiçeklerini ayırtıyorlar. Çoğunlukla gül ve teraryumlarımız tercih ediliyor. İnsanlar bu çiçekleri sembolik olarak aldıkları için, sade bir çiçek görüntüsünden ziyade böyle fanus içerisinde alıyorlar. Nadide olarak da orkide, papatya ve diğer türler seçiliyor. Yine de Sevgililer Günü’nün sembolü gül olduğu için neredeyse herkesin gül aldığını söyleyebilirim.’’ dedi.

‘’YAPAY ÇİÇEK ALMALARINI ÖNERİRİM’’

14 Şubat Sevgililer Günü’nde satın almaları gereken çiçekle ilgili müşterilerine tavsiyelerde bulunan Tekin, ‘’İnsanların yapay gül seçmesini mantıklı buluyorum. Sonuçta dediğim gibi bu çiçekler sembolik olarak alındığı için daha uzun süre dayanmasını, bakıldığında bir anı oluşturmasını istiyorlar. Bu yüzden ben de yapay çiçek almalarını öneririm.’’ İfadelerini kullandı.

İŞTE FİYATLAR

Her bütçeye uygun çiçek olduğunu da belirten Tekin, ‘’Herkesin Sevgililer Günü bütçesi aynı olamayabiliyor. Mesela güzel bir gül demetinin fiyatı 60 TL ile 100 TL arasında. Teraryum modelinde satın almak isteyen müşterilerimiz ise biraz fark ödeyerek 100-150 TL’ye diledikleri modelde teraryum ile sevdiklerin güldürebilecek. Sevdiği kişiye gülden başka bir çiçek sunmak isteyenler ise; 60 TL’ye saksı orkide, 15 TL’ye demet krizantem, 15 TL’ye tek gül veya tanesi 3 TL’den karanfil alabilir.’’ dedi.

Haber : Furkan BOLAT