Kapaklı Belediyesi Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

2 . oturumu 6 Ekim 2017 Cuma günü gerçekleştirilmesi kararı alınan Kapaklı Belediyesi Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplatısı’na Ufuk Bayraktar, İbrahim Aktürk, Bülent Eres’in mazeret göstererek katılmadı. Meclis Toplantısında gündem konularına geçilmeden önce Belediye Başkanı İrfan Mandalı kısa bir konuşma yaptı.

KULÜP OYUNCULARININ LİSANS PARALARINA DEĞİNDİ

Gündem maddelerinin okunmasından önce sözü alan Belediye Başkanı İrfan Mandalı,‘’Spor camiasında amatör liglerde mücadele eden spor kulüplerimiz var. Bunlar maddi anlamda kendi içerisinde dayanışma ile bu işi yürütmeye çalışıyorlar. Yerel yönetim olarak yatırım bütçemizin Binde 12’sinden pay ayırmaya çalışıyoruz ama yeterli olamıyoruz. Maalesef çocuklarımızın aynı zamanda lisanslarını amatör spor kulüplerine kendi arasında dayanışma unsurunda götürürken, İl Spor Müdürlüğü’nün buradaki çocuklarımızdan lisans paralarıyla ilgili afaki paralar istediğini görüyoruz. İnşallah bunlar değerlendirmeye alınacak. Zaten adı amatör, lisans paralarıyla ilgili böyle yüksek miktarlara çıkması kaliteli futbolcu oynatmakta zorluk çektirmektedir. Sizlerin de bildiği gibi Kapaklı yeni bir ilçe. 3.5 yaşındaki bir ilçe. Bize hükümet yatırımlarının da biran önce gelmesini istiyoruz. Hala eksikler tamamlanmadı, bu eksiklerin tamamlanmasıyla ilgili başta Kaymakam olmak üzere ve yerel yönetim olarak mücadelemiz devam ediyor.’’ İfadelerini kaydetti.

SÖZ VERME KRİZİ YAŞANDI

Meclis toplantısında önergelerin okunması sonrası söz isteyen Kapaklı Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı arasında bir söz hakkı krizi yaşandı. Ufak çapta yaşanan tartışma sonrası istediği söz hakkına kavuşan Yılmaz, ‘’Öncelikle bu davranışınız hoş değil bunu söyleyeyim. Ekim ayı meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını dinliyorum. Akabinde evet bölgemiz adına mücadele eden Sitespor ve Kapaklıspor’a ve tüm oyuncularına başarılar diliyorum. Doğrudur, kulüplerimiz belki sıkıntıdadır. Belediyemiz yardım ediyor ama Büyükşehir’den de aldıkları katkıları kestiler. Gönül isterdi ki Büyükşehir de bu yardımlara devam etsin. Çünkü spor ve sporcuya destek vermek bölgeye destek vermek demektir. Bunun haricinde 2018 Yatırım Planı ile ilgili, Kapaklımızın Büyükşehir’den ciddi yatırımlar alacağını ifade ettiniz. Bunlarla ilgili geçen gün yapılan çalıştayda neler talep edildiğini grubumuza veya kamuoyuna paylaşırsanız çok memnun oluruz. Devlet yatırımlarının bölgemize gelmesi adına belli kararlar için hareket etmesi fikrinize katılıyorum ama aynı hareket etmeyi birlikte, beraber, şeffaf bir şekilde belediye hizmetlerinde de sürdürmenizi talep ediyorum.’’ dedi.

PLAN BÜTÇEYE HAVALE EDİLDİ

Meclisin 3., 4. ve 10. Gündem maddesinde yer alan 2018 Yılı Mali Performans Programı müzakeresi, 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin görüşülmesinin müzakeresi ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 25.09.2017 tarih ve 167 sayılı Ödüllendirme konulu yazı ile 2018 Mali Yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İÇKİLİ ALANLAR İMAR KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

Meclisin 6. ve 17. Maddesinde yer alan, Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 18/09/2017 tarih 1809 sayılı Uzunhacı Mahallesi No:38/A ve Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 03/10/2017 1869 sayılı İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi No:12 adresinin içkili yer bölgesine alınması konulu yazının görüşülmesi sonucu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

BELEDİYE HİSSE SATIŞLARI ONAYLANDI

Meclisin 7., 8., 15. Ve 16. Gündem maddesinde yer alan Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 19/09/2017 tarih 945 sayılı yazıda 1241 ada 27 nolu parsel tamamı 599,84 m² arsada bulunan 3,18 m²’lik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 m² satışının yapılmasının görüşülmesi, Belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 19/09/2017 tarih 946 sayılı yazıda 1241 ada 27 nolu parsel tamamı 599,84 m² arsada bulunan 3,18 m²’lik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 m² satışının yapılması konusunun görüşülmesi, Belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 26/09/2017 tarih 964 sayılı yazıda 257 ada 53 nolu parsel tamamı 300 m² arsada bulunan 47,98²’lik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 m² satışının yapılması konusunun görüşülmesi ve Belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 28/09/2017 tarih 973 sayılı yazıda 1297 ada 5 nolu parsel tamamı 400 m² arsada bulunan 116²’lik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 m² satışının yapılması konusunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

MÜTEŞEBBİS HEYETİ SEÇİMLERİNE AK PARTİ’DEN ÖNERGE

Meclisin 9. Gündem maddesinde yer alan Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 22.09.2017 tarih ve 2017/238 sayılı Yetkilendirme konulu yazının görüşülmesinde belediyeyi Kapaklı OSB’de temsil edecek 5 asil ve 5 yedek müteşebbis heyetin seçimi oylandı. Söz konusu gündem hakkında ise Ak Partili meclis üyelerinden önerge geldi. Yetkilendirilen encümenler arasında kendilerinden de 2 kişinin bulunmasını talep eden Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, ‘’ Her zaman söylüyorsunuz ya Kapaklı’da beraber hareket edelim beraber birlikte Kapaklı’yı yönetelim. 3 tanesi sizden olsun 2 tanesi bizden olsun. Bu iyi niyetinizi de burada görmek istiyoruz. Söyledikleriniz fiile geçsin. 3 tanesi CHP kurulundan 2 tanesi Ak Parti kurulundan encümen seçilmesini istiyoruz. Bizler de bu işin içerisinde olmak istiyoruz. Hem konuyla ilgili grubumuza ve teşkilatlarımıza bilgi vermek adına 1-2 arkadaşımızın orda olması hem de iktidar partisinin de orada bulunmasının size güç katacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘KAPAKLI KAYMAKAMI’NI BAŞKAN SEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ’'

Yapılan önergeye cevap veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise şu ifadeleri kaydetti; ‘’ Biz zaten burada yönetim kuruluna 1 tane eleman göndereceğiz. O konuda da tercihimiz belli Halil İbrahim Erkan. Ben kendim bile yönetime girmiyorum. Diğer arkadaşlar zaten burada Müteşebbis heyetine seçiliyorlar. Karar verme yetkileri yok. Olağan toplantılara Vali Bey önderliğinde çağrılıyoruz değişiklikler olursa, onlara gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda da vali bey ile görüşeceğiz. Kapaklı OSB Başkanı’nın da buradan olmasını istiyoruz, önümüzdeki toplantıda da Kapaklı Kaymakamı’nı başkan seçmeyi düşünüyoruz. Burada 2 Kaymakam geliyor biri Saray, biri Kapaklı Kaymakamı. Bir tane Ticaret Odası’ndan geliyorlar, bir tane de Kapaklı OSB’deki sanayici arkadaşlardan geliyorlar. Yönetici oluyor buradaki kişiler. Burada hiçbir anlamda demokratik parti yarışına girmiyoruz; Bu kişi Ak Parti’yi temsil ediyor, CHP’yi temsil ediyor gibi.’’

CHP’NİN ENCÜMEN LİSTESİ DEĞİŞMEDİ

Oylama sonucu yollanacak Encümenlerin listesinde bir değişiklik olmadı. Ak Parti grubundan önerilen üyeler 7’şer oy alırken, CHP’nin mevcut listesindeki isimler ise 16’şar oy olarak seçildi. Encümenler; İrfan Mandalı, Halil İbrahim Erkan, Sami İkizler, Bülent Eres ve Nalan Çolak olmak üzere 5 Asil ve Muzaffer Yıldıran, Adem Sekmen, Yılmaz Saç, Mustafa Serat ve Turan Çakan olmak üzere 5 yedek olarak belirlendi. Ayrıca bağımsız meclis üyesi Sevgi Aksoy’un encümen listesi seçimlerinde CHP’yi desteklediği gözlerden kaçmadı.

BOŞ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLANDI

Gündemin 11. Maddesinde ise Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Tarafından Sunulan 25/09/2017 tarih ve 919 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşüldü ve ardından oy birliğince kabul edildi. Ayrıca gündemin 12. Maddesi olan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 25/09/2017 tarih 1006 sayılı doğalgaz hattı konulu yazısı görüşüldü ve o da oy birliği sağlanarak meclisin onayından geçti.

Ek Gündemin 14. Maddesinde ise 1 adet Ziraat Mühendisi’nin alınması ve aylık ücretinin konuşulması için bir önerge de Belediye Meclisine yönlendirildi. Önerge çoğunluğu ile üst maaşının belirlenmesi sonucuna varıldı.

ŞEHİT İSMİNİN SOKAĞA VERİLMESİ ÖNERGESİ

Belediye Meclisinin 13. Gündem maddesinde ise Ak Partili meclis üyeleri tarafından Şehit Jandarma Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun adının yaşatılması için isimsiz bir yere şehidin adının verilmesi konuşuldu. Anlamlı önergenin ise İmar Komusyonuna sevk edilmesi meclis onayından geçti.

Gündem maddelerinin ardından önceki gündemde 13. Maddede bulunan konunun 18. Konu olarak Belediye Ekim Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısında konuşulması kararı verildi ve ardından toplantı sonlandırıldı.