Saray Samsunlular Derneği 5. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen dernek başkanlığı seçimlerinde başkanlığa Arif Cin seçildi.

Saygı duruşu ile başlayan kongre, divan heyetinin oluşturulmasıyla devam etti. Divan başkanlığına SADEF Genel Başkanı Yıldıray BAŞ, Katip üyeliğine SADEF Bölge Başkanı Bilal ACAR, SADEF Bölge Teşkilat Başkanı İlyas UYSAL önerildi. Öneri oy birliğiyle kabul edildi.

KAVLAK, FAALİYET RAPORUNU OKUDU

Derneğin faaliyet raporunu okuyan 4. Dönem Dernek Başkanı Ali KAVLAK, ‘’Dernek başkanlığını devraldığımızdan bugüne iki kez piknik şöleni gerçekleştirdik. 2015 yılında 18 Mart Çanakkale zaferi dolayısıyla SADEF Genel Başkanımız Yıldıray BAŞ önderliğinde derneğimiz adına 90 kişilik Çanakkale gezisi düzenledik.Belediyenin yapmış olduğu tüm etkinliklere derneğimizi temsilen katılım sağladık. Dernek binasına kalorifer sistemi kazandırdık. Ben başkanlık görevimi burada noktalıyorum. Bundan sonraki süreçte de seçilen başkanın yanında, göreve devam ediyormuş gibi destek olup elimden gelen çabayı sarf edeceğime Sayın Divan ve Üyelerimizin huzurunda söz veriyorum. Seçimlerin derneğimize üyelerimize ve Samsunumuza hayırlar getirmesini temenni eder bizleri kırmayıp davetimize icabet eden katılımcılara teşekkürlerim sunarım.’’ dedi.

YÖNETİME YETKİ VERİLDİ

Kongrede 2 önerge verilirken dernek binasının tapusu alınması için dernek yönetimine yetki verildi. Bir sonraki dönemde dernek yönetim kurulunun 15 üyeden 11 üyeye düşürülmesi kararlaştırıldı.

Derneğin gelir ve giderleri, Dernek Lokal geliri 40.984 TL, dernek Lokal Gideri 41.155 TL, Düzenlenen piknik şöleninde dernek kasasına kalan para 19.893 TL , harcanan miktar 10.993 TL, dernek kasasında ise 8.900 TL, önümüzdeki dönem için tahmini dernek bütçesinin ise 100.000 TL olduğu açıklandı.

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Tek liste ile girilen genel kurulda oy birliğiyle başkanlığa seçilen aynı zaman da dernek piknik ağası olan Arif Cin’in yönetimi şu isimlerden oluştu; Ali KAVLAK, Halil YILMAZ, Mustafa TÜRKER, İlyas UYSAL, Ali UYAR, İsmail ÇAPKIN, Yusuf ÇİĞDEM, Bayram BOLAT, Osman YAYLACI, Hüseyin İPEK, Halit KAYA, Müslim ERDOĞAN, Kurtça ÇATAL, Recep ŞENKAYA.

Denetleme kuruluna ise Kemal Akkaya, Abdullah Gözütok ve Mustafa Cin Seçildi.

"ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kongrede konuşan yeni dernek başkanı Arif Cin kendisini göreve layık gören dernek üyelerine teşekkür ederken, "Güzel bir birlik ve beraberlik örneği göstererek bizleri destekleyen üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"İSTANBUL'DAKİ DERNEKLERDEN DAHA ÖNDESİNİZ"

SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ise konuşmasında, "Yıllardır tüm derneklerimizle olduğu gibi Saray Samsunlular Derneği ile de yıllardır etkinliklerde kol kola yürüdük. Allah bu birlikteliğimizi daim etsin. Bu akşam derneğimizin dönem başkanını seçeceğiz. Gerçekten Tekirdağ bölgesinde bulunan derneklerimiz Samsunun gelenek ve göreneklerini burada devam ettiriyorlar. Bu yönden İstanbul'daki derneklerimizden daha öndesiniz." diye konuştu.

Kongrede geçmiş dönem başkanları ve SADEF Trakya bölge başkanı Bilal Acar, SADEF Trakya teşkilat başkanı İlyas Uysal'da söz alarak dernek üyelerini selamladılar.

Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre1 Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre2 Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre3 Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre4 Saray_Samsunlular_Dernegi_Kongre5